Ο προπονητής των επιτυχιών της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιώργος Μοστράτος μιλά στην Κοινή Γνώμη για την πρόκρισης στους 16 του τουρνουά Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων

Γράφουν ιστορία τα παιδιά των Κυκλάδων

Ο Ενωσιακός Προπονητής της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιώργος Μοστράτος, μετά την τεράστια και την πρόκριση στους 16 του τουρνουά Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, τόσο για την Κ14 όσο και την Κ16, μιλά στην Κοινή Γνώμη για τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

«Είναι μία τεράστια επιτυχία τόσο για την ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς προκρίθηκαν στην επόμενη φάση τόσο η παίδες όσο και οι νέοι. Είχαμε δουλέψει αρκετά με τα παιδιά πάνω στο τακτικό κομμάτι, γιατί δεν μπορώ να τους έχω όσο θα ήθελα στη διάθεσή μου. Για να γίνει κατανοητό είχαμε μόλις δύο φιλικά και με τους παίδες και τέσσερα με τους νέους, πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Επίσης είχαμε τις γιορτές και οι αθλητές ήταν με τις οικογένειές τους κι αυτό σε βγάζει εκτός ρυθμούς. Όμως τα παιδιά έδειξαν συνέπεια αφού τήρησαν το πρόγραμμά τους και με την επιστροφή τους ήταν σε καλή κατάσταση κι έτσι μπορέσαμε να βγάλουμε την εικόνα που είδε όλος ο κόσμος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τόσο για την πειθαρχία τους όσο και για την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους μας βοήθησαν να φτάσουμε σ’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Ενώ πρέπει να δώσουμε και τα εύσημα στους παράγοντες των ομάδων, αλλά και στους προπονητές που ετοιμάζουν αυτά τα παιδιά. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων μας έδωσε όλα τα εφόδια για να δουλέψουν σωστά και τους ευχαριστώ γι’ αυτό».

 

Πολλοί πίστευαν πριν ακόμη ξεκινήσει το τουρνουά πως η ομάδα των Νέων να περνούσε στην επόμενη φάση, αφού είχε τις βάσεις από την περσινή μεγάλη επιτυχία. Στο ξεκίνημα η ομάδα των παίδων ηττήθηκε με 3-2 από τα Δωδεκάνησα, πως μπορείς να αντιστρέψεις το κλίμα σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, ώστε να κάνουν νίκες στη συνέχεια και ταυτόχρονα να πάρουν και την πρόκριση στην επόμενη φάση;

«Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί ένα παιδί σ’ αυτήν την ηλικία την ήττα στην πρεμιέρα. Από την πλευρά μας, κάτσαμε με τα παιδιά, αναλύσαμε τα λάθη μας και κατάλαβαν ότι δεν άξιζαν να ηττηθούν στο ματς. Αυτό έγινε λόγω της δική μας αδράνεια. Είναι λογικό αυτό καθώς είναι μικρά παιδιά και δεν έχουν στάνταρ στην απόδοσή τους. Αλλά είναι μία ελπιδοφόρα φουρνιά και όπως είδε όλος ο κόσμος έπαιξε ένα πολύ ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, ακριβώς αυτό που θέλουν οι άνθρωποι της Εθνικής».

 

Οι Κυκλάδες ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο τουρνουά με απόλυτη επιτυχία, αφού προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Πως βλέπεις την συνέχεια καθώς τόσο οι νέοι όσο και οι παίδες βρίσκονται στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

«Αρχικά θα περιμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους μας και ευελπιστούμε σε μία καλή κλήρωση και στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να δώσουμε όσο περισσότερα φιλικά γίνεται. Δεν είναι εύκολο βέβαια όλο αυτό καθώς υπάρχει και το οικονομικό στη μέση. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης είναι δίπλα μας, και μαζί με το Διοικητικό συμβούλιο προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας, όπως δηλαδή κάναμε και με τους νέους. Για να καταλάβει όλος ο κόσμος τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε θα πω μόνο, πως κάναμε ανάλυση μέσω ομαδικής συνομιλίας.