Από ένα βαθμό πήραν Α.Ο. Σύρου και Άνω Μερά μετά το ισόπαλο μεταξύ τους 0-0

Έχασαν την… ουσία

  • Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, 2019 - 22:41
  • /   Eνημέρωση: 13 Ιαν. 2019 - 23:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Α.Ο. Σύρου και Άνω Μερά μοιράστηκαν τους βαθμούς και όχι τις… εντυπώσεις, αφού μετά από ένα κακό παιχνίδι, το ματς  ήρθε 0-0. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και με 45λεπτη καθυστέρηση.

Λάθος ορισμός

Το παιχνίδι όπως αναφέρουμε παραπάνω ξεκίνησε με 45έπτη καθυστέρηση αφού ενώ οι ομάδες ήταν έτοιμες και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές δεν έκαναν έγκαιρα την εμφάνισή τους αφού το πλοίο καθυστέρησε να έρθει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Λάθος κατά πολλούς ορισμός έφερε  την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, αρχικά κάποιοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο λόγω του κρύου και της δυνατής βροχόπτωσης στη συνέχεια. Θα έπρεπε σε ένα τέτοιο παιχνίδι να είχε γίνει πιο σωστός προγραμματισμός ώστε να μην υπάρξει όλη αυτή η καθυστέρηση.

Ο Α.Ο. Σύρου έπεσε στην… παγίδα

Η Άνω Μερά όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του αγώνα, ήρθε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με αποκλειστικό στόχο να μην… χάσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παίζει συνεχώς με τον χρόνο, να κάνει καθυστερήσεις, να διαμαρτύρεται με το παραμικρό, αλλά κυρίως οι αθλητές της ομάδας της Μυκόνου να προκαλούν συνεχώς τους Συριανούς. Πολλές διακοπές, αρκετοί διαπληκτισμοί κι ένας διαιτητής που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν…. αμέτοχος. Όλα αυτά προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στους παίκτες του Νίκου Βουτσίνου, που όσο κι αν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, δεν το κατάφερναν αφού συνεχώς έβγαιναν εκτός ρυθμού. Μπορεί ο Α.Ο. Σύρου να έφτασε  μία, δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως οι παίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα βέβαια δικαιολογίες για την κακή εικόνα του αγώνα υπάρχουν πολλές με βασικότερη την βροχή που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Τώρα όσον αφορά την διαιτησία σαφώς και δεν ήταν καλή αφού σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Δεν έδωσε καθαρή κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Άνω Μεράς στο πρώτο ημίχρονο σε ένα σκληρό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα χάθηκε το μέτρημα πόσες φορές διακόπηκε το ματς με τον διαιτητή να είναι απλά… παρατηρητής και να κοιτά με τα χέρια πίσω από την… πλάτη. Όσο ο διαιτητής επέτρεπε τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τόσο τα πράγματα χειροτέρευαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάρα πολύ μικρός καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου.

Κέρδος ο βαθμός για την Άνω Μερά

Η Άνω Μερά ήρθε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με στόχο την ισοπαλία κι αυτό φαινόταν από την εξέλιξη του αγώνα. Βέβαια ο βαθμός που πήρε τελικά η Άνω Μερά στην Σύρο ισοδύναμη με… νίκη, αφού η ομάδα της Μυκόνου παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας δεύτερο τον Α.Ο. Σύρου. Η ομάδα του κ. Ξανθόπουλου πλέον κρατά την τείχη στα χέρια της αφού θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Μυκόνου και με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρώτη θέση. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Σύρου, θα πρέπει περιμένει το αποτέλεσμα του τοπικού ντέρμπι της Μυκόνου, αλλά κι εκείνος με τη σειρά του να έχει πάρει το… διπλό στην Τήνο.

 

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

8’ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ ο Ραμπαβίλας από τα δεξιά της μικρής περιοχής.

19’ τεράστια ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου με τον Κάρολο Ρούσσο, με το σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά της περιοχής. Η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

29’ άουτ η μπάλα μετά το σουτ από τα 25 περίπου μέτρα από τον Σαγκινέτο.

45’ μετά την πάσα του Γκολέμη ο Ραΐσης βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Κώστας Συριανός μπλόκαρε τη μπάλα χωρίς πρόβλημα.

46’ συρτό σουτ από τα 20 περίπου μέτρα από τον Γιάννη Χούρο, η μπάλα πήγαινε στην δεξιά γωνία του Τζάβρα, όμως ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

56’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Συριανού από τα πλάγια της μικρής περιοχής.

62’ σε κόρνερ πέρασε η μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοφοκότσιου.

85’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μουλίδη. Ο Ραμπαβίλας με ωραία γλυκιά σέντρα βρήκε τον ερχόμενο από πίσω Μουλίδης, όμως ο Τζάβρας ενστικτωδώς και με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

 Α.Ο. Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Συριανός, Μαραγκός, Συμιγδαλάς, Αντ. Συριανός (69’ Σαμανίδης), Αργυρός, Ταμάμης, Ρούσσος (90’ Λ. Πρίντεζης), Σταμούλης, Χούρος (57’ Λούσσας), Ραμπαβίλας, Σαγκινέτος (63’).

Άνω Μερά (Πέτρος Ξανθόπουλος): Τζάβρας, Κουντουράς, Ουζούνογλου, Χαντζάκος, Σαλταμάρας, Κοφοκότσιος, Αμντούλ, Παπαδάκης, Πολέμης (89’ Δημητρακόπουλος), Καραΐνδρος, Ραΐσης (91’ Καρφαρίδας).