Ο Πάγος επικράτησε με 2-0 του Αίαντα Σύρου στο ματς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Νίκησε και συνεχίζει την προσπάθειά του

  • Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, 2019 - 15:43
  • /   Eνημέρωση: 21 Ιαν. 2019 - 16:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε την Κυριακή το μεσημέρι ο Πάγος, καθώς το συγκρότημα του κ. Φωκά επικράτησε με 2-0 του Αίαντα Σύρου. Με… σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες οι αθλητές και των δύο ομάδων έπαιξαν ανοικτά και δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές και το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, αν στην τελική ενέργεια υπήρχε περισσότερο καθαρό μυαλό.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είχε έναν σχετικά καλό ρυθμό με τον Πάγο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Αίαντας ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του κ. Ρούσσου αν και είχαν στόχο να κρατήσουν το… μηδέν στην άμυνα, έβγαιναν στην επίθεση όποτε υπήρχαν καλές προϋποθέσεις. Με την συμπλήρωση 37 λεπτά αγώνα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του νεαρού Παράβαλου. Ο Μαρουδιάς βρήκε την μπάλα τόσο όσο χρειάστηκε ώστε να της αλλάξει πορεία κι αυτή να βρει στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα ο Πάγος, αύξησε την πίεσή του και δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Πρίντεζη. Ο Μαϊπάς με ένα χλιαρό πλασέ από διαγώνια θέση νίκησε τον Πρίντεζη κι άνοιξε το σκορ στο 55’. Οι παίκτες του Γιώργου Ρούσσου δεν κατάφεραν να… αντιδράσουν, για να έρθει στο 88΄ο νεαρός Βουτσίνος και με ωραίο σουτ να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για το συγκρότημα του κ. Φωκά. Με τη νίκη του αυτή ο Πάγος έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται, τρεις πίσω από τον ΠΑΣ Τήνου που επικράτησε στην Άνδρο. Ουσιαστικά αυτές οι δύο ομάδες θα παίξουν για την τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου. Με τον Πάγο να φιλοξενεί στη συνέχεια των αγωνιστικών τον ΠΑΣ Τήνου στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

6’ στα σώματα σταμάτησε η μπάλα στο απευθείας φάουλ του Αργυρού

7’ άτυχος ο Γεράρδης στη σέντρα – σουτ που επιχείρησε καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πρίντεζη.

22’ στα χέρια του νεαρού γκολκίπερ του Αίαντα η μπάλα, έπειτα το σουτ από μακριά του Παράβαλου. Ο παίκτης του Πάγου βιάστηκε να επιχειρήσει το σουτ καθώς είχε την ευκαιρία να μπει περισσότερο και η ενέργειά του να ήταν κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις.

28’ ο γκολκίπερ του Αίαντα Σύρου πρόλαβε τον Παράβαλο, έπειτα την κάθετη πάσα του Βαβουράκη.

30’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πάγο με τον Μ. Πρίντεζη. Ο φορ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς το σουτ μετά την πίεση του Καμπάνη κατέληξε άουτ.

37’ τεράστια ευκαιρία για τον Αίαντα Σύρου έπειτα το σουτ του Παράβαλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μαρουδιάς αρχικά βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα της άλλαξε λίγο πορεία και στη συνέχεια σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι.

38’ άουτ πέρασε το σουτ του Καμπάνη.

41’ ο Μαϊπάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρίντεζη σε τετ α τετ. Ο νεαρός πορτιέρο του Αίαντα με το σώμα κράτησε το μηδέν για την εστία του.

42’ δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα με το κεφάλι ο Μάρκος Πρίντεζης κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, αυτή να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

53’ δεν είχε πρόβλημα ο Πρίντεζης στο απευθείας φάουλ του Μανουδάκη από τα 20 περίπου μέτρα.

54’ άουτ πέρασε το σουτ του Χαλκιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

55’ ο Μαϊπάς με ωραίο πλασέ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Πρίντεζη και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Πάγου (1-0).

 64’ άουτ πέρασε το σουτ του Μπάιλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

70’ σουτ με προϋποθέσεις από τον Χαλκιά από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πρίντεζη.

76’ σωτήρια επέμβαση του Πρίντεζη στο διαγώνιο σουτ του Μαϊπά.

88’ ο Βουτσίνος με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σφραγίζοντας τη νίκη για τον Πάγο, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους τυπικά γηπεδούχους.

 

Πάγος – Αίαντας Σύρου 2-0

Σκόρερ: 51’ Μαϊπάς, 88’ Βουτσίνος

Διαιτητής: Σοφιανός, με βοηθούς τους Αρμακόλα και Βαρθαλίτη

Πάγος (Φωκάς): Μαρουδιάς, Μπαλόπιτας (64’ Φωτεινιάς), Αργυρός, Γεράρδης, Βαβουράκης, Μανουδάκης, Μ. Πρίντεζης (88’ Σούμπιτσης), Χαλκιάς, Παράβαλος (78’ Βουτσίνος), Μαϊπάς, Κ. Ρούσσος (71’ Παππούδης).

Αίαντας Σύρου (Ρούσσος): Α. Πρίντεζης, Βαμβακούσης, Δεναξάς 987’ Ζαρμπώνης), Καραμολέγκος, Καμπάνης, Φραγκιάς (57’ Κουκουλογιάννης), Ανδρεαδάκης, Χρυσικός, Σαγκινέτος, Γ. Ρούσσος (74’ Βοπόπουλος), Παράβαλος (79’ Χατζησταυρίδης).