Ο Πάγος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Τήνου στο ματς που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Νίκη… βάλσαμο για Πάγο

Ο Πάγος επικράτησε στο ντέρμπι για την τέταρτη θέση με 1-0 του ΠΑΣ Τήνου και πλέον είναι όλα στα χέρια του για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Τήνου βρίσκεται πλέον με την πλάστη στον… τοίχο αφού έχασε το πλεονέκτημα τον τριών βαθμών που είχε από την ομάδα της Σύρου κι αν δεν αλλάξει κάτι, τότε το συγκρότημα της Τήνου θα βρεθεί τη σεζόν 2019 -20 στην Β’ κατηγορία Κυκλάδων. Ο Πάγος με την νίκη αυτή θα έχει την ευκαιρία στα μπαράζ – σωτηρίας να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Τήνου ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, έδειχνε να ελέγχει το ματς και να χάνει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πάγος με την ανατροπή του Φώσκολου μέσα στην περιοχή κέρδισε πέναλτι. Ο Μανοδάκης – ίσως στο τελευταίο του ματς με τον Πάγο – ανέλαβε την εσχάτη των ποινών. Ο Βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κελαδίτη κι άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, καθώς μετά το γκολ της ομάδας της Σύρου, ο ΠΑΣ Τήνου έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να επιτεθεί. Ο Πάγος με κόντρα επιθέσεις θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως οι παίκτες του δεν είχαν… καθαρό μυαλό.

 

Οι καλύτερες στιγμές και το γκολ της αναμέτρησης

7’ χωρίς πρόβλημα ο Κελαδίτης στο σουτ από μακριά του Χαλκιά.

9’ ο Ζαλώνης πέρασε τον Μαρουδιά, όμως το πλασέ που επιχείρησε στη συνέχεια από διαγώνια θέση σταμάτησε στον Βαβουράκης ο οποίος ήρθε από πίσω. Στη συνέχεια της φάσης, ο αμυντικός του Πάγου έδωσε στον γκολκίπερ του που έπιασε την μπάλα μετά την πίεση που του ασκήθηκε με τον «άρχοντα» του αγώνα σωστά να δίνει έμμεσο.

11’ ο Γεράρδης σωτήρια πάνω στην γραμμή, πριν η μπάλα περάσει και καταλήξει στα δίχτυα του Μαρουδιά στο έμμεσο χτύπημα του Φώσκολου.

13’ άουτ η μπάλα στο κόρνερ του Γιαννησόπουλου.

22’ χέρι έξω από την μεγάλη περιοχή της Τήνου.

23’ ο Μανουδάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Κελαδίτη, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Τήνου με ωραία επέμβαση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

28’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πάγο μετά την κεφαλιά του Μαϊπά. Οι αμυντικοί της ομάδας της Τήνου έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος του Κελαδίτη.

31’ στα χέρια του γκολκίπερ της Τήνου έπειτα το σουτ του Ρούσσου.

42’ άουτ πέρασε το σουτ του Γιαννησόπουλου.

44’ εύκολα ο Κελαδίτης στο σουτ του Παράβαλου από μακρινή απόσταση.

45’ άουτ πέρασε η μπάλα έπειτα το σουτ του Μαϊπά από πλεονεκτική θέση.

47’ ο Φώσκολος μπήκε μέσα στην περιοχή της Τήνου και μετά από μαρκάρισμα βρέθηκε στο έδαφος. Ο κ. Ζαράνης έδειξε αμέσως καθώς είχε καθαρή εικόνα το σημείο του πέναλτι.

48’ ο Μανουδάκης έστειλε στη μπάλα στη δεξιά γωνία του τέρματος, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Πάγο.

51’ ο Ζαλώνης πήρε τη μπάλα μετά το λάθος του Ρούσσου, όμως το σουτ που επιχείρησε από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα ο Βαβουράκης ερχόμενος από πίσω έδιωξε τη μπάλα μακριά, σώζοντας την ομάδα του.

 53’ στα χέρια του Κελαδίτη η μπάλα έπειτα το σουτ του Χαλκιά.

75’ μεγάλη ευκαιρία με τον Φώσκολο για τον Πάγο, καθώς ο παίκτης της ομάδας της Σύρου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

80’ άουτ πέρασε το δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μανουδάκη.

94’ ο Χαλκιάς με κεφαλιά είχε μία ακόμη καλή στιγμή για τον Πάγο έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Μανουδάκη.

 

Πάγος (Χρήστος Φωκάς): Α. Μαρουδιάς, Φωτεινιάς, Αργυρός,Γεράρδης, Βαβουράκης, Μανουδάκης, Φώσκολος (87’ λ.τρ. Βουτσίνος), Χαλκιάς, Παράβαλος (78’ Γεράρδης), Μαϊπάς (66’ Μπαλόπιτας), Κ. Ρούσσος (58’ Παπούδης).

Στον Πάγκο επίσης ήταν: Φούντας, Ν. Μαρουδιάς, Νικητίδης,

ΠΑΣ Τήνου (Γιώργος Μαλιός): Κελαδίτης, Δενεκαριάς, Θεοδώρου, Αρμακόλας, Λειβαδάρης, Νάζος (78’ Ζαλώνης), Φώσκολος, Παλαμάρης, Γιαννησόπουλος, Ζαλώνης, Μπον (62’ Βόγλης).

Στον πάγκο ακόμη ήταν: Μυκονιάτης, Λειβαδάρης, Τζανουλίνος, Λεκάδι, Δαρμής.