Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 7-1 του Ανδριακού, όμως… θα περιμένει το ματς της Άνω Μεράς με τον ΠΑΣ Τήνου για να μάθει αν μείνει ή όχι στην κατηγορία

Έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Πάγος

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 11 Φεβ. 2019 - 16:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πάγος επικράτησε σχετικά εύκολα του Ανδριακού με 7-1 στο ματς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι Συριανοί που με τα έξι τέρματα που σημείωσαν στο πρώτο μέρος έκαναν έναν… υγιεινό περίπατο και με το ευρύ 7-1 έκλεισαν τι υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Η ομάδα του κ. Φωκά βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων Άνω Μεράς και ΠΑΣ Τήνου. Αυτό γιατί ο ΠΑΣ Τήνου που έχει ακόμη ένα ματς θα παίξει την τελευταία αγωνιστική στη Μύκονο με την Άνω Μερά. Το μόνο αποτέλεσμα όσο δύσκολο κι αν φαντάζει είναι η νίκη. Με τρίποντο ο ΠΑΣ Τήνου… προσπερνά τον Πάγο, ενώ με ισοπαλία ή ήττα αποχαιρετά την κατηγορία. Αν η ομάδα της Τήνου καταφέρει να νικήσει την αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά και πρώτη του ομίλου Άνω Μερά, τότε θα περάσει στην βαθμολογία Πάγο και θα τερματίσει στην 4η θέση. Ο Πάγος που έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική θέλει ήττα του ΠΑΣ για να σωθεί και τη νέα σεζόν να αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το σκορ τα λέει όλα από μόνο του, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, από το πρώτο κιόλας λεπτό. Οι Συριανοί μετά το πρώτο 45λεπτο και το 6-0, έριξαν… ταχύτητα , με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα. Από την πλευρά του ο Ανδριακός ήλθε στη Σύρο με μόλις 11 παίκτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είχαν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα.  Το σκορ σαφώς θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο, αφού οι Συριανοί έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου και έβαζαν όποτε ήθελαν γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

2’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μάρκου Πρίντεζη.

8’ σε κόρνερ έδιωξε τις γροθιές ο Πουπουτσής το απευθείας φάουλ του Αργυρού.

14’ ο Χαλκιάς με σου από μακρινή απόσταση είχε μία καλή στιγμή, καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπουτσή.

15’ ο Παράβαλος με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανδριακού για το 1-0.

17’ ο Παράβαλος με σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Παπουτσή για το 2-0.

19’ οι φιλοξενούμενοι μετά από τραγικό λάθος έδωσαν την ευκαιρία στον Πάγο για ακόμη ένα γκολ. Μετά την σέντρα από το γκολ του Παράβαλου οι παίκτες της Άνδρου γύρισαν την μπάλα στον Παπουτσή, με τον γκολκίπερ να πιάνει με τα χέρια και ο κ. Καλόγερας να καταλογίζει το έμμεσο. Ο Αργυρός με σουτ έπειτα την εκτέλεση του έμμεσου φάουλ έκανε το 3-0 για τους Συριανούς.

26’ ο Παράβαλος έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα αμυντικού και ο «άρχοντας» του αγώνα χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε την άσπρη βούλα.

27’ ο Παπουδής από τα… έντεκα βήματα ευστόχησε κι έκανε το 4-0.

30’ ο Παπουδής από τα 25 περίπου μέτρα νίκησε τον Παπουτσή για το 5-0.

33’ ο Αργυρός έπειτα από ατομική ενέργεια και σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 6-0.

39’ δοκάρι από το σουτ του Παράβαλου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

41’ νέο δοκάρι για τον Πάγο, αυτή τη φορά με τον Φώσκολο.

57’ ο Γλυνός μετά από σουτ μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 6-1.

80’ ο Αρακάς διαμόρφωσε το τελικό 7-1 για τον Πάγο

ΑΟ ΠΑΓΟΥ (Χρήστος Φωκάς) Νικητίδης, Φωτεινιάς, Γεράρδης, Βαβουράκης, Χαλκιάς, Παράβαλος (46' Φούντας), Παπούδης (46' Ρούσσος), Φώσκολος, Πρίντεζης (46' Βουτσίνος), Αργυρός (Αρακάς).

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ (Φίλιππος Ανύσης) Παπουτσής, Χαλάς Α., Χαλάς Δ., Βολίκας, Ψαριανός, Σκόρδος, Γλυνός, Μπάμπης, Τσιάμαλος, Μητρόπουλος, Χαϊντάρι.