Η ομάδα της Σύρου έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία μετά την επικράτησή της επί της Ίου στο γήπεδο της Παροικιάς

Με… ήρωα τον Νικητίδη ο Πάγος νίκησε 1-0 την Ίο

Στο γήπεδο της Παροικιάς πραγματοποιήθηκε το πρώτο ματς κατάταξης και παραμονής στην Κατηγορία. Ο Πάγος που ήταν καλύτερος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης επικράτησε με 1-0 της Ίου κι έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην ενοποιημένη Α’ κατηγορία Κυκλάδων. Να σημειώσουμε για μία ακόμη φορά πως τη σεζόν 2019-20 θα υπάρχουν δύο κατηγορίες και οι ομάδες εκτός από τους αγώνες μπαράζ για την συμπλήρωση των ομίλων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, υπάρχουν και οι αγώνες για την παραμονή. Ο Πάγος που βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που παίζουν την σωτηρία τους έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Κατηγορία. Οι Συριανοί που σαφώς έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους μετά και τις μεταγραφές – αποχωρήσεις παικτών, έπαιξε για το καλύτερο και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο μετά και την επέμβαση του Νικηττίδη στο 68’. Αρχικά ο Πρίντεζης έβαλε τον Πάγκο στο 34’ μπροστά στο σκορ και ο Νικητίδης στο 68’ απέκρουσε μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πέναλτι και κράτησε τους βαθμούς για την ομάδα του.

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ της αναμέτρησης

 

1’ με ευκαιρία για την Ίο ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς ο Μαρουδιάς έβγαλε με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόνστα.

2’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους καθώς ο Τσιτώνας βρέθηκε μόνος με τον Συριανό γκολκίπερ, όμως ο Μαρουδιάς με τα πόδια κράτησε το μηδέν για την εστία του.

3’ ο Τσιτώντας προσπάθησε να επωφεληθεί από το λάθος των παικτών του Πάγου, όμως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ξένιος με σουτ στη συνέχεια δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

14’ καλό σουτ από πλευράς Παπούδη, όμως ο Βολικάκης ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

17’ άουτ πέρασε το πλασέ του Τσιντώνα έπειτα την κάθετη πάσα του Ξενιού.

19’ μετά την ατομική ενέργεια του Πρίντεζη ο φορ του Πάγου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

23’ άουτ πέρασε το σουτ του Στράκα.

30’ ο Βολικάκης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Χαλκιά.

34’ ο Πρίντεζης μετά την πολύ ωραία πάσα του Χαλκιά κατέβασε τη μπάλα, διένυσε μερικά μέτρα και στη συνέχεια μα σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βολικάκη για το 1-0. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα παρά τις χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησαν στη συνέχεια και οι δύο ομάδες.

36’ άουτ πέρασε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πρίντεζη μέσα από την περιοχή, με τους τυπικά γηπεδούχους να χάνουμε μία σημαντική ευκαιρία.

43’ άουτ πέρασε το σουτ του Παράβαλου.

44’ ο Παπούδης με κεφαλιά είχε μία ακόμη ευκαιρία για γκολ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αργυρού στο δεύτερο δοκάρι.

46’ ο Χασάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τα πόδια την έδιωξε σε κόρνερ μετά το σουτ του Μαϊπά.

48’ Ο Ντοντα με κεφαλιά έπειτα το φάουλ του Καρρά έστειλε τη μπάλα άουτ.

65’ άουτ η μπάλα στο σουτ του Πρίντεζη.

67’ ο Τσιτώντας έκλεψε την μπάλα από τον Μαρουδιά και στη συνέχεια ο Συριανός γκολκίπερ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον παίκτη της Ίου. Ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Μαρουδιά.

69’ Ήρωας ο Νικητίδης καθώς πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια του αποβληθέντα Μαρουδιά και απέκρουσε το πέναλτι και ταυτόχρονα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.   

 

ΑΟ Πάγου (Χρήστος Φωκάς) Μαρουδιάς Θ., Φωτεινάς, Μαρουδιάς, Γεράρδης, Βαβουράκης, Χαλκιάς, Πρίντεζη (90+2 Βουτσίνος), Αργυρός, Παράβαλος (90 Ρούσσος Κ.), Αρακάς (46' Μάιπας), Παπούδης (69' Νικητίδης).

ΑΣ Ίου (Θοδωρής Καραβάς) Βολικάκης, Χάσα, Στράκας Α., Πούλος,, Καρράς Φρ., Πισκάσι (82' Νομικός), Τσιτώνας, Μέττος, Κονστας (63' Σταυράκης), Ξενιός, Ντόντα.