Ο Α.Ο. Σύρου αν και βρέθηκε με 0-1 πίσω στο σκορ είχε τη δύναμη και την… ποιότητα να το γυρίσει και να πάρει μία σπουδαία νίκη με 2-1

Με καρδιά πρωταθλητή

Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος μπήκε ο Α.Ο. Σύρου μετά την τεράστια νίκη με 2-1 επί του Α.Ο. Μυκόνου. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου έπαιξε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και πήρε μία δίκαιη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι ο Α.Ο. Μυκόνου. Οι Συριανοί μετά τη νίκη τους αυτή βρίσκονται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με 3 βαθμούς, όσους έχει και ο Α.Ο. Μυκόνου και πίσω τους βρίσκεται η Άνω Μερά με 2.

Δίκαιη νίκη

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ήταν ένα αρκετά ωραίο παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό κι από τις δύο ομάδες. Α.Ο. Σύρου και Α.Ο. Μυκόνου απέδειξαν με τον πιο ιδανικό τρόπο γιατί θεωρούνται οι καλύτερες ομάδες του Νομού, αλλά και πως μία απ’ αυτές, μαζί με την Άνω Μερά θα διεκδικήσουν τον τίτλο με μεγάλες αξιώσεις.

Ο Α.Ο. Σύρου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα λάθος κοντά στην μεσαία γραμμή, αν και είχε προηγηθεί φάουλ, είχε την… καρδιά και την ποιότητα να γυρίσουν την εις βάρος του κατάσταση και πάρει μία σπουδαία νίκη. Η Μύκονος μπήκε δυνατά το παιχνίδι καθώς θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως ο Α.Ο. Σύρου ήταν πολύ καλά διαβασμένος και γρήγορα ισορρόπησε το ματς. Όσο η ώρα περνούσε έδειχνε να πατά καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου. Ένα λάθος στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν στο 24’ με τον Αλμπάνη. Ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας ο οποίος ήτα  πολύ καλός στο παιχνίδι… έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του κι από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης. Ο Συμιγδαλάς από κοντά έφερε το ματς στα ίσα στο 35’. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 1-1. Α.Ο. Σύρου και Α.Ο. Μυκόνου μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να βάλουν το γκολ που θα τους… χάριζε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί όμως που έφτασαν στο γκολ με τον Ρηγούτσο στο 72’. Ο επιθετικός των Συριανών είχε περάσει ως αλλαγή στο 69’ στη θέση του Σαμανίδη και τρία λεπτά αργότερα έβαλε το γκολ – νίκης της ομάδας του.

Χάλασε στο τέλος το ματς

Ένα ματς – διαφήμιση του ποδοσφαίρου λίγο ήθελε στο τέλος να τιναχτεί στον αέρα, αφού χωρίς λόγο ο διαιτητής και ο βοηθός του θέλησαν να… κλέψουν την προσοχή και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές. Η μέτρια διαιτησία δεν βοήθησε τις ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τα όσα διαδραματίστηκαν στο διάστημα των καθυστερήσεων. Η αρχή έγινε με την αδικαιολόγητη αποβολή του Ρηγούτσου στο 92’. Ακολούθησε ο Περιάλης ο οποίος κι εκείνος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε στο 98’. Αλλά και ο Αντώνης Συριανός μετά το φινάλε του ματς είδε την κόκκινη κάρτα.

Όπως επίσης εκτός αγωνιστικού χώρου είχε περάσει και ο Νίκος Βουτσίνος ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για μία φάση η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά του. Διαιτητής και βοηθός εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και απέβαλαν τον τεχνικό των Συριανών.   

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ  

19’ τεράστια ευκαιρία με τον Σαμανίδη για τον Α.Ο. Σύρου, καθώς ο παίκτης της ομάδας του κ. Βουτσίνου μετά την σέντρα του Συμιγδαλά βρέθηκε στα πλάγια της μικρής περιοχής και το σουτ που επιχείρησε αρχικά χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαββόπουλου και στη συνέχεια πέρασε άουτ.

24’ η Μύκονος μετά το λάθος του Μανουδάκης έξω από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα ο μέσος των Συριανών έκανε λάθος πάσα, πήρε ο Ξαγοράρης τη μπάλα μπήκε στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε δίπλα του στον Αμπλάνη. Ο φορ των φιλοξενούμενων με πλασέ νίκησε τον Συριανό για το 0-1.

33’ ο Ραμπαβίλας με κεφαλιά έπειτα τη σέντρα του Αργυρού έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Σαββόπουλος με υπερένταση και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος του την έδιωξε σε κόρνερ.

35’ ο Συμιγδαλάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραίο πλασέ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Σαββόπουλου για το 1-1. Αρχικά ο Ραμπαβίλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Μυκόνου και στη συνέχεια ο Συμιγδαλάς πήρε την επαναφορά για το γκολ.

39’ Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία μετά την άστοχη έξοδος του Συριανού, η μπάλα βρήκε σε σώμα των γηπεδούχων και κατέληξε σε κόρνερ.

43’ στα χέρια του Σαββόπουλου η μπάλα έπειτα το σουτ του Αργυρού από τα 25 περίπου μέτρα.

47’ κοντά στο γκολ ο Α.Ο. Σύρου μετά τη σέντρα σουτ του Σταμούλη, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά με πορεία προς την εστία του Σαββόπουλου. Ο γκολκίπερ της Μυκόνου με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

48’ κόντρα επίθεση της Μυκόνου με τον Περιάλη να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Σταμούλη.

49’ ο Συριανός με ωραία τρόπο αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του έπειτα το σουτ του Αλμπάνη.

62’ ο Σαββόπουλος χωρίς πρόβλημα μετά το σουτ του Κάρολου Ρούσσου.

72’ ο Ρηγούτσος με κοντινό πλασέ λίγη ώρα μετά την είσοδό του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ολική ανατροπή για την ομάδα του 2-1.

82’ άουτ πέρασε το σουτ του Αλμπάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, την ώρα που ο Συριανός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει καθώς έχασε τον βηματισμό του και ήταν στο έδαφος.

84’ χωρίς πρόβλημα ο γκολκίπερ του Α.Ο. Σύρου στο φάουλ του Αλμπάνη.

92’ ο Ρηγουτσος δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή – χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο – γιατί αρχικά δέχθηκε χτύπημα στο μάτι, έπεσε στο έδαφος και οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν χωρίς να κάνουν fair play.

93’ σε κόρνερ ο Συριανός στο σουτ του Τουρέ.

98’ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Περιάλη ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο τέλος της αναμέτρησης και χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό ο Αντώνης Συριανός αντίκρισε κι αυτός της κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) του διαιτητή.

 

Α.Ο. Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου 2-1

Τα γκολ: 35’ Συμιγδαλάς, 72’ Ρηγούτσος - 24’ Αλμπάνη

Διαιτητής: Ανδρικόπουλος, Βοηθοί: Μουτάφης, Καλόγερας

Αποβολές: 92’ Ρηγούτσος (2η κίτρινη), 98’ Περιάλης (2η κίτρινη), Μετά τη λήξη Συριανός Α. (2η κίτρινη)

Α.Ο. Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Κ. Συριανός, Α. Μαραγκός, Συμιγδαλάς, Αργυρός, Μανουδάκης, Σταμούλης, Σαμανίδης (69’ Ρηγούτσος), Ταμάμης, Λούσσας (92’ Α. Συριανός), Ραμπαβίλας (95’ Ντόγος), Κ. Ρούσσος (77’ Σαγκινέτος).

Α.Ο. Μυκόνου (Θεόφιλος Παχατουρίδης): Σαββόπουλος, Ηλίας (86’ Τουρέ), Παπαδόπουλος (1’ λ.τρ. Γκέρι), Μπαλλής, Μπάμπακαρ, Ντουσάι, Ξαγοράρης, Αλεξανδρόπουλος (75’ Πεΐδης), Βλαχόπουλος, Αλμπάνης, Περγιάλης.