Η Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων αν και βρέθηκε με 2-0 μπροστά στο σκορ ηττήθηκε με 2-3 από την ΕΠΣ Χανίων

Αδίκησαν τους… εαυτούς τους

Έφτασε κοντά σε μία ακόμη μεγάλη πρόκριση η Κ16 της ΕΠΣ Κύκλάδων όμως μετά από… blackout στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Μοστράτου έχασε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων μέσα από τα χέρια της.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 25΄με το γκολ του Σκιαδά κι έδειχναν πως θα ήταν η ομάδα που θα περνούσε στην προημιτελική φάση. Το συγκρότημα του κ. Μοστράτου δεν… βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, αφού οι Χανιώτες στο δεύτερο μέρος έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου και σε διάστημα μόλις εννέα (9) λεπτών από το 55’ έως και το 64’ κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να ανατρέψουν το 2-0 σε 2-3.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο και τα Χανιά να παίρνουν ένα… μεγάλο διπλό και ταυτόχρονα το εισιτήριο της πρόκρισης.

 

Ο ρυθμός της ομάδας ήταν κάτι που απασχόλησε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την προηγούμενη ημέρα και αφορούσε τον μικρό αριθμό των προπονήσεων. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς οι παίκτες είναι διάσπαρτοι στα νησιά και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να προπονηθούν όλοι μαζί. Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στη Κ14 όσο και στην Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά και στον προπονητή τους Γιώργο Μοστράτο. Ο αποκλεισμός στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας για την ΕΠΣ Κυκλάδων δεν είναι και λίγο πράγμα, αλλά και το ποδόσφαιρο που έπαιξαν τόσο στα παιχνίδια της Τετάρτης όσο και στην προκριματική φάση.

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

 

19’ Οι Κυκλαδίτες με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκούφα άνοιξα το σκορ στο παιχνίδι.

20’ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Μοστράτου με τον Ευμορφόπουλο. Όλα ξεκίνησαν από το κλέψιμο της μπάλας από τον Ιωάννη Σαρρή ο οποίος συνδυάστηκε όμορφα με τους Γκούφα και Ευμορφόπουλος. Ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ.

22’ ο Αθανασάκης μετά την πάσα του Μπερικάκη βρέθηκε απέναντι από τον Πανταζή, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

25’ ο Σκιαδάς μετά την εκτέλεση του κόρνερ του Λέκκα έκανε το 2-0 για την ΕΠΣ Κυκλάδων.

27’ ο Πανταζής χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Νικολιουδάκη.

29’ άουτ πέρασε το σουτ από πλεονεκτική θέση του Αθανασάκη.

50’ ο γκολκίπερ της ΕΠΣ Κυκλάδων με διπλή προσπάθεια επέκρουσε το σουτ του Κρεμασμενάκη.

55’ οι Χανιώτες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερικάκη μείωσαν σε 2-1 και μπήκαν και πάλι στη διεκδίκηση του ματς.

59’ ο Πεταλάκης μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μέσα στην περιοχή έπιασε ωραίο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πανταζή. Τα Χανιά μέσα σε τέσσερα λεπτά έφεραν το ματς στα ίσια.

64’ η αντεπίθεση της ΕΠΣ Χανίων ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις εννέα λεπτών, αφού ο Κρεμασμενάκης με σουτ έκανε το 2-3.

68’ ο Πανταζής με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Αθανασάκη.

Διαιτητής ήταν ο Πουλόπουλος με βοηθούς τους Φαγκρίδα και Παγουρτζής. 

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Γιώργος Μοστράτος) Πανταζής, Μανδηλαράς, Πάπα (69' Μπλάμο), Κρεμμύδας, Γαληνός (58' Γούρνας), Σκιαδάς, Διακογιάννης (51' Σιμόπουλος), Ευμορφόπουλος (58' Αρκουλής), Σαρρής Ι., Λέκκας, Γκούφας.

ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ (Γιώργος Ριτζάκης) Ζαχαράκης, Ανδρουλάκης (49' Τριφύλλης), Νικολιουδάκης, Πατελάκης, Αποστολάκης, Μιφτάρι, Φανδριδάκης, Γκολόσι (49' Σελάμης), Αθανασάκης, Κρεμασμενάκης (77' ), Μπερικάκης (79' Δάλλας). 

Ετικέτες: