Η Κ14 της ΕΠΣ Κυκλάδων γνώρισε την ήττα με 0-1 από την ΕΠΣ Αθήνας

Ήττα στις… λεπτομέρειες

Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Κ14 της ΕΠΣ Κυκλάδων από την αντίστοιχη ένωσης της Αθήνας. Το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης είχε μεγάλη νικήτρια την ΕΠΣ Αθήνας και η οποία αυτόματα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Οι Κυκλάδες αν και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν τα κατάφεραν κόντρα στην… ανώτερη ΕΠΣ Αθήνας. Η ομάδα του κ. Μοστράτου μπήκε με στόχο την αρχική διασφάλιση του… μηδέν παθητικού κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δοθεί χώρος στους τυπικά φιλοξενούμενους. Οι Αθηναίοι στο 14’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Παπατριανταφύλου έστειλε τη πάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι. Η… πλάστιγγα άρχισε περισσότερο να γύρει ακόμη περισσότερο προς την ΕΠΣ Αθήνας από το 35’ της αναμέτρησης όταν οι Κυκλαδίτες έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Κάτρης μετά από μαρκάρισμα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ΕΠΣ Κυκλάδων έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Στο δεύτερο μέρος τα πάντα αν και οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο ήταν μοιρασμένα. Οι νησιώτες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τη νίκη. Όλα αυτά μέχρι το 47’, καθώς στο σημείο αυτό οι Αθηναίοι με τον Διαμαντή πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και η ΕΠΣ Αθήνας πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

 

1' ο Ξαγοράρης χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Σπαθάρη. Αρχικά ο Σκαϊλίδης βρήκε τον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.

5’ ο γκολκίπερ της ΕΠΣ Κυκλάδων με διπλή προσπάθεια κράτησε το μηδέν για την εστία του έπειτα το σουτ του Αθανασιάδη.

13’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μέσα στην περιοχή, μετά το χέρι του Φέγγη που καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

14’ η ομάδα του Γιώργου Μοστράτου στάθηκε τυχερή αφού ο Παπατριανταφύλου δεν βρήκε τον στόχο στην εκτέλεση του πέναλτι.

16’ ο Διαμαντής θέλησε να αιφνιδιάσει τους πάντες με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντή.

24’ ο Δαμής πήρε την κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Διαμαντή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

26’ ο Ξαγοράρης με ωραίο τρόπο μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Σκαϊδίλη, στο φάουλ του Διαμαντή.

35’ ο Κάτρης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, έπειτα από μαρκάρισμα. Ο «άρχοντας» του αγώνα άφησε με παίκτη λιγότερο τους Κυκλαδίτες.

47’ ο Διαμαντής με σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ξαγοράρη για το 0-1.

49’ ο Μακρυωνίτης έχε μία αρκετά καλή στιγμή για τους Κυκλαδίτες, όμως ο Έξαρχος που ήταν σε… ετοιμότητα έδιωξε τη μπάλα μακριά.

51’ ο Διαμαντής προσπάθησε να επωφεληθεί από το λάθος γύρισμα του Στεφάνου στον Ξαγοράρη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

55’ ο Σκαϊλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε αφού ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και καταλόγισε τον παίκτης της Αθήνας οφσάιντ.

 

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γιώργος Μοστράτος) Ξαγοράρης, Ορφανός, Γιαουπάι, Ψαρράς, Φέγγης, Παντελαίος, Βαβμακούσης, Γιαννακόπουλος (56' Κουρέτα), Μακρυωνίτης (69' Κουκάς), Φιλιππούσης (63' Κυρίτσης), Κάτρης.

ΕΠΣ Αθηνών (Τάσος Δημητρίου) Έξαρχος, Τσιρβούλης, Σκιαδαρέσης, Καλαϊζής, Δάμης, Κιργοτάσης, Αθανασιάδης, Παπατριανταφύλλου (45' Στεφάνου), Σκαϊλίδης (65' Τζήμας), Σπάθάρης, Διαμαντής.

Ετικέτες: