Μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν από το βουνό και κατέληξαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Άνω Σύρου

Άγιο είχαν οι αθλητές

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019 - 18:45
  • /   Eνημέρωση: 11 Απρ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τύχη… βουνό είχαν όλοι οι αθλητές που προπονούνται στο γήπεδο της Άνω Σύρου, αφού το απόγευμα της Τρίτης μεγάλο κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε από το βουνό πλάγια του γηπέδου με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός αγωνιστικού χώρου. Από την πτώση του βράχου αρχικά καταστράφηκε ολοσχερώς ο ένας πάγκος και ο πέτρινος εξωτερικός τοίχος. Ενώ κανείς δεν ξέρει τι φθορές έχουν προκληθεί εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς οι ογκώδεις βράχοι  είναι εντός του αγωνιστικού χώρου. Από καθαρή τύχη δεν υπάρχουν τραυματίες αφού οι προπονήσεις στο γήπεδο της Άνω Σύρου είχαν ολοκληρωθεί λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως το πρώτο συμβάν που είχε κρούση και τον κώδωνα του κινδύνου είχε σημειωθεί πριν από λίγα χρόνια από την απέναντι ακριβώς πλευρά, αλλά τότε το κομμάτι «βράχου» ήταν μικρό και κάποιοι είχαν υποστηρίξει πως ίσως να ήταν και δολιοφθορά. Τελικά όπως αποδεικνύεται μόνο δολιοφθορά δεν ήταν, απλά μία προειδοποίηση γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Πλέον μετά τα όσα συνέβησαν τα βράχια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικό υπηρεσιών κ. Βακόνδιο ειδικά μηχανήματα τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στο γήπεδο της Άνω Σύρου ώστε να απομακρύνουν τους βράχους. Ενώ κανείς δεν ξέρει το πότε θα επαναλειτουργήσει το γήπεδο της Άνω Σύρου. Όπως είναι φυσικό το γήπεδο στο γήπεδο της Ερμούπολης θα πέσει όλο το βάρος, τόσο των προπονήσεων, όσο και των αγώνων.   

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε για τους ογκώδης βράχους που βρέθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Άνω Σύρου: «Υπήρξε μία αποκόλληση το οποίο όμως δεν ευθύνεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε κάποια αστοχία υλικού, αλλά σε ένα φυσικό φαινόμενο. Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας βέβαια, καθώς την ώρα που συνέβη το περιστατικό δεν υπήρχε κανείς στο γήπεδο κι έτσι δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός» είπε αρχικά ο κ. Πρίντεζης για να αναφερθεί στη συνέχεια για όλα όσα πρέπει να γίνει και ποιες κινήσεις άμεσα: «Αρχικά θα πρέπει να τονίσω ότι όπως είναι φυσικό το γήπεδο θα κλείσει και θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις ώστε να εκτιμηθούν από τι προήλθε, αλλά και τι χρειάζεται να γίνει. Από την πλευρά μου ήδη έχω μιλήσει με την Γενική Γραμματεία αθλητισμού ώστε να έχουν μία εικόνα του συμβάντος και να ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φραγκίσκος Βακόνδιος μετά την αυτοψία στο γήπεδο της Άνω Σύρου είπε: «Πραγματοποιήθηκε αυτοψία το πρωί της Τετάρτης στο γήπεδο της Άνω Σύρου, παρουσία του Δημάρχου, του αντιδημάρχου καθαριότητας, η κ. Βουτσαρά από το τμήμα αθλητισμού, καθώς κι από το τμήμα μικρών έργων κ. Μπούσιας, αλλά και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας. Έγινε όπως είπα νωρίτερα παραπάνω η αυτοψία και από τη επόμενη εβδομάδα θα απομακρυνθούν οι Βράχοι με τα κατάλληλα μηχανήματα. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, όσον αφορά το γήπεδο έχει κλείσει δεν θα πραγματοποιούνται προπονήσεις, αλλά και αγώνες στον συγκεκριμένο χώρο. Εκτός από τον κομμάτι του καθαρισμού και την επισκευή όλων όσων καταστράφηκαν θα πρέπει να γίνει μία εκτίμηση όσον αφορά και τα βράχια. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο αυτό που συνέβη όμως θα πρέπει να το εξετάσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να δούμε τι ήταν αυτό που το προκάλεσε. Πλέον θα πρέπει να γίνει κάποια μελέτη για να δούμε τι χρειάζεται ώστε το γήπεδο και ο αγωνιστικός του χώρος να είναι ασφαλές ώστε να μην συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο».