Ο Α.Ο. Σύρου έμεινε στο 0-0 στη Μύκονο και θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση του ομίλου

Άτολμος, άχρωμος κι ακίνδυνος

  • Κυριακή, 21 Απριλίου, 2019 - 18:04
  • /   Eνημέρωση: 22 Απρ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο ΑΟ  Σύρου δεν κατάφερε να νικήσει στο γήπεδο του Κόρφου τη Μύκονο, καθώς το παιχνίδι έληξε 0-0 και η Άνω Μερά γιόρτασε την πρωτιά του Ομίλου. Η ομάδα της Μυκόνου θα έρθει την επόμενη και τελευταία αγωνιστικό για το… τυπικό σκέλος του πρωταθλήματος, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Τώρα όσον αφορά το ματς του Α.Ο. Μυκόνου και του Α.Ο. Σύρου, οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη, όμως καμία δεν κατάφερε να την πάρει. Πιο κοντά στη νίκη έφτασε η Μύκονος η οποία έπαιξε για την ιστορία της και μόνο καθώς δεν ήθελε να κλείσει το πρωτάθλημα με ήττα ή με κακές εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι αν και έμειναν στο 60’ με παίκτη λιγότερο συνέχισαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους και να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Α.Ο. Σύρου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να ισορροπήσει το ματς καθώς αν και ήθελε τη νίκη είχε καθαρά παθητικό ρόλο. Οι περισσότεροι αθλητές του ήταν κάτω από τη μεσαία γραμμή και ουσιαστικά οι επιθετικοί να είναι μόνοι και να παλεύουν με τους αμυντικούς της Μυκόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε με σουτ από τα 20 περίπου μέρα στο 83’ με τον Ραμπαβίλα και δύο λεπτά αργότερα έχασαν ίσως την ευκαιρία να… κλέψουν το ματς με τον Μουλίδη. Το 0-0 έδωσε από έναν βαθμό και στις δύο ομάδες, όμως τόσο οι Μυκονιάτες όσο και οι Συριανοί έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο με το κεφάλι σκυμμένο.   

Το ήθελε αλλά δεν τον… διεκδίκησε

Ο Α.Ο. Σύρου από την πλευρά μπήκε στο παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού μόνο με τους τρεις βαθμούς θα εξακολουθούσε να έχει ελπίδες για τη συνέχεια. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου μπήκε περισσότερο φοβισμένα στο παιχνίδι και ουσιαστικά πέταξε όποια ευκαιρία είχε, αφού σε ένα ματς 98 περίπου λεπτών η μόνη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε ήταν αυτή του Μουλίδη στο 85’ με τον Συριανό να μην μπορεί να τελειώσει με επιτυχία τη φάση. Ακόμη κι όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο ο Α.Ο. Σύρου εξακολούθησε να έχει παθητικό ρόλο στο ματς και τους αθλητές του Θεόφιλου Παχατουρίδη να διεκδικούν ότι καλύτερο μπορούσαν από το ματς. Στα τελευταία λεπτά όποια προσπάθεια κι αν έγινε κυρίως με ατομικές ενέργειες πέρασε άουτ, αφού τα περισσότερα σουτ ήταν απελπιστικά άστοχα.

Μία ακόμη χαμένη χρονιά για τη Μύκονο

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Μυκόνου μόνο ικανοποιημένη δεν νιώθει από τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά κι από τη γενική της εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη αν και ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για πρωτάθλημα και επιστροφή σε Εθνική κατηγορία η γενική της εικόνα ήταν… απογοητευτική. Αρχικά τερμάτισε στην  τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και στη δεύτερη φάση έκλεισε τους αγώνες τις με μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία. Γνώρισε την ήττα στη Σύρο από τον Α.Ο. Σύρου αν και προηγήθηκε στο σκορ και έχασε καθαρά με 2-0 από την Άνω Μερά. Η μοναδική νίκη της ήταν με την Άνω Μερά στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης με 1-0, όμως έμεινε… εκεί.

Πλέον στη Μύκονο θα πάρουν κάποιες ανάσες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

 

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

11' ο Λούσσας έδωσε στον ερχόμενο από πίσω Κάρολο Ρούσσο, ο δεύτερος έκανε το σουτ όμως ο Σαββόπουλος χωρίς πρόβλημα μάζεψε τη μπάλα.

12’ νέο σουτ από τον Ρούσσο, αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

15’ τεράστια ευκαιρία για τον Α.Ο. Μυκόνου με τον Βλαχόπουλο. Ο παίκτης των γηπεδούχων στάθηκε άτυχος αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Συριανού.

18’ εκτός αγωνιστικού χώρου κατέληξε η μπάλα στο σουτ του Ραμπαβίλα.

26’ ο Τουρέ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Ηλία πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

33’ άουτ η μπάλα στο σουτ του Ραμπαβίλα.

51’ Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Βλαχόπουλος μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή μετά από ατομική ενέργεια επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Το σουτ έγινε από πολύ πλεονεκτική θέση.

55’ ο Ραμπαβίλας μετά την εκτέλεση φάουλ του Σαγκινέτου δεν κατάφερε να πάρει τη κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

58’ ο Αλμπάνης μπήκε μέσα στην περιοχή κι έδωσε στον ερχόμενο από πίσω Τουρέ με το σουτ του δεύτερου να σταματά στα πόδια του Σαμανίδη και τους γηπεδούχους να δημιουργούν μία ακόμη επικίνδυνη στιγμή στην περιοχή του Α.Ο. Σύρου.

 60’ ο Αλεξανδρόπουλος μετά το μαρκάρισμα του Σαμανίδη βρέθηκε στο έδαφος με τους γηπεδούχους να φωνάζουν έντονα για πέναλτι, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

60΄ο κ. Ζαράνης ταυτόχρονα έδειξε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για… Θέατρο στον Αλεξανδρόπουλου, με τη Μύκονο να μείνει με παίκτη λιγότερο.

70’ άουτ η μπάλα στο σουτ του Γκέγκα.

73’ ο Ταμάμης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα έπειτα τη σέντρα του Βλαχόπουλου, λίγο ήθελε να τη στείλει στη δεξιά γωνία του Συριανού.

78’ ο Ρηγούτσος μετά το επικίνδυνο παίξιμο και το αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Καρατζά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαράνη και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

80’ άουτ πέρασε το σουτ του Γκέγκα από πολύ καλή θέση.

83’ σε κόρνερ έδιωξε το σουτ του Ραμπαβίλα από τα 20 περίπου μέτρα ο Σαββόπουλος.

84’ ο Μανουδάκης πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σαγκινέτου, όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυκόνου.

85’ ο Μουλίδης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδια για τον Α.Ο. Σύρου αφού μετά από λάθος των γηπεδούχων βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της Μυκόνου, όμως ο Σαββόπουλος με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα μακριά.

 

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Σαββόπουλος, Ηλίας, Καρατζάς, Μπάμπακαρ, Βλαχόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ξαγοράρης, Περιάλης (56' Αλμπάνης), Τουρέ, Πεϊδης (56' Ντουσάι), Γκέγκα.

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Βουτσίνος) Συριανός Κ., Αργυρός (89' Ντόγος), Ταμάμης, Συμιγδαλάς, Σαμανίδης (68' Συριανος Α.), Μανουδάκης, Ραμπαβίλας, Λούσας (32 Λ.τρ. Σαγκινέτος), Ρούσσος (79' Μουλίδης), Ρηγούτσος, Σταμούλης.