Το συγκρότημα του Πέτρου Μαράκη επικράτησε τον τελικό της Κ14 του Αίαντα Σύρου με 1-6

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΣ Νάξου

  • Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2019 - 21:40
  • /   Eνημέρωση: 23 Απρ. 2019 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο ΠΑΣ Νάξου ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού της Κ14 με 1-6 επί του Αίαντα και κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στη Σύρο. Για την ομάδα της Νάξου είναι η τρίτη (3η) συνεχόμενη κατάκτηση στην κατηγορία αυτή. Ο κ. Μαράκης έχει δείξει πως δουλεύει πάρα πολύ σωστά όλα αυτά τα χρόνια καθώς η ομάδες του είναι πάντα μέσα στις κορυφαίες, αλλά και αυτές που κατακτούν συνήθως τα πρωταθλήματα στις μικρές κατηγόριες. Από την άλλη πλευρά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίαντα Σύρου που παρά την ευρεία ήττα από τον ΠΑΣ Νάξου στάθηκε πάρα πολύ καλά. Οι Συριανοί έχασαν ουσιαστικά τον έλεγχο μετά το πρώτο γκολ το οποίο ήρθε μετά από λάθος της άμυνας. Ο Γιαννακόπουλος άνοιξε το σκορ στο 2’ και ο Παντελαίος στο 21’ έκανε το 0-2. Νωρίτερα (11’) ο Παντελαίος αστόχησε από την… άσπρη βούλα και ο Μακρυωνίτης στο 14’ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ Νάξου είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και πήρε μία δίκαιη νίκη.

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

2’ ο Γιαννακόπουλος μετά την αδράνεια της ομάδας της Σύρου μπήκε στην περιοχή του Κορφιάτη και με πλασέ έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Νάξου.

5’ διπλή ευκαιρία για τους Ναξιώτες καθώς μέσα από την μικρή περιοχή του Κορφιάτη τόσο ο Γιαννακόπουλος όσο και ο Τσέπα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ του Αίαντα.

6’ ο Κάτρης με σουτ από έξω από την μεγάλη περιοχή προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Κουφόπουλος χωρίς πρόβλημα μάζεψε τη μπάλα.

11’ ο Ορφανός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο κ. Βακόνδιος έδειξε αμέσως την… άσπρη βούλα. Ο Παντελαίος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κορφιάτη.

14’ τεράστια ευκαιρία για τους Συριανούς με τον Νίκο Ρούσσου ο οποίος δεν κατάφερε από κοντινή θέση έπειτα τη σέντρα του Μακρυωνίτη να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

19’ άουτ πέρασε το σουτ του Πέτρα από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής.

21’ ο Παντελαίος με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Γιαννακόπουλο ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2.

30’ο Παντελαίος με ατομικής ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραία παράλληλη πάσα βρήκε τον Ορφανό ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-3.

32’  ο Ορφανός με σουτ από διαγώνια θέση νίκησε τον Κορφιάτη για το 0-4.

34’ σε κόρνερ με υπερένταση ο Κορφιάτης στο σουτ του Γιαννακόπουλου.

36’ ο Μπόσκου μετά το κόρνερ του Ψαρρά έκανε το 0-5 και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

37’ άουτ πέρασε το σουτ του Ορφανού

44’ ο Μακρυωνίτης μετά την ωραία κάθετη πάσα του Βουτσίνου μείωσε σε 1-5 για τον Αίαντα Σύρου.

66’ ο ΠΑΣ Νάξου με τον Ορφανό διαμόρφωσε το 1-6 και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ14.

 

Αίαντας Σύρου – ΠΑΣ Νάξου 1-6

Διαιτητής ήταν ο κ. Βακόνδιος με βοηθούς τους κ.κ. Αρμακόλα και Μουτάφη. 

ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ (Παναγιώτης Ραμπαβίλας): Κορφιάτης, Ρούσσος Π., Δερεμπούκας (69΄Γκοτσόπουλος), Βαρθαλίτης (36΄Αρώνης), Ρούσσος Α. (67΄Φρέρης), Βουτσίνος, Ρουσσος Ν. (72΄Ρούσσος Κ.), Κουντούρης (69΄Γιατσίδης), Μακρυωνίτης, Κάτρης, Βιαντον (39΄Τσικούδης).

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης): Κουφόπουλος (68΄Μαργαρίτης), Μπόσκου (65΄Κάσα), Ρότσι (54' Φράγκου Ε.), Ψαρράς, Μαθιάσος, Λέκκας, Παντελαίος, Τσέπα (54΄Φράγκου Ν.), Πετράς (65΄Ρετζέπι), Ορφανός, Γιαννακόπουλος (68΄Σιδερής).