Ο ΠΑΣ Νάξου μετά από ένα συναρπαστικό τελικό επικράτησε με 3-2 (1-1 ) στα πέναλτι του Α.Ο. Μυκόνου

Η ομάδα της Νάξου έχει κάνει δική της… αυτοκρατορία

Ο ΠΑΣ Νάξου διατήρησε τα κεκτημένα αφού επικράτησε τον μεγάλο τελικό της Κ16 με 3-2 στα πέναλτι, έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα με απίθανη εξέλιξη και με τελικό σκορ στην διάρκεια του παιχνίδι 1-1.

Οι δύο ομάδες απέδειξαν πως δίκαια έφτασαν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης καθώς κράτησαν το ενδιαφέρον όλων όσων βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάξου μέχρι και το τελευταίο… πέναλτι. Το final four της κατηγορίας Κ16 πραγματοποιήθηκε στη Νάξο με τον Α.Ο. Πάρου, τον ΠΑΣ Τήνου, τον ΠΑΣ Νάξο και τον Α.Ο. Μυκόνου να συμπληρώνουν την… τετράδα. Στον ημιτελικό ο Α.Ο. Μυκόνου μετά το 0-0 με την Πάρο οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου η ομάδα του Μάκη Πούλου να επικρατεί με 3-2. Ο ΠΑΣ Νάξου από την πλευρά του επικράτησε με 4-2 της Τήνου και βρέθηκε σε έναν ακόμη τελικό.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έπαιξαν στα ίσα και έφτασαν να διεκδικούν τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Μύκονος προηγήθηκε μετά από ένα άπιαστο σουτ του Θεοχάρη στο 39’ και κράτησε το προβάδισμα μέχρι ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο ΠΑΣ Νάξου που είχα καλύτερα πατήματα σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς, μετά το 0-1 ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεσή του και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Η ισοφάριση ήρθε ένα λεπτό πριν το… φινάλε με τον λυτρωτή Μανδηλαρά. Στα λεπτά που ακλούθησαν οι δύο ομάδες αν και προσπάθησαν για ακόμη ένα τέρμα δεν κατάφεραν να το πετύχουν. Ο ΠΑΣ Νάξου στη διαδικασία των πέναλτι –δεν υπήρχε παράταση- ήταν πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός με σκορ 3-2 αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής Κυκλάδων.  

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

 

2' ο Μπουρντένης με διπλή προσπάθεια στο σουτ του Λέκκα από πλεονεκτική θέση.

3’ ο Βαλλέτας χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Καραγιαννόπουλου.

10’ ο Βασαλάκης μετά την σέντρα του Γκούφα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Μπορντένης με τις γροθιές έδιωξε αρχικά τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Βασαλάκης με δεύτερο σουτ επιχείρησε να νικήσει τον γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου, όμως ο Μπουρντένης απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

11 ο Μπαστούνας δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα.

12’ στα σώματα των αμυντικών σταμάτησε η μπάλα έπειτα το σουτ του Γκούφα.

26’  ο Βαλέττας δεν σιγούρεψε το βολέ του και ο Μπαστούνας προσπάθησε να επωφεληθεί του λάθους, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Νάξου κράτησε το μηδέν για την εστία του.

30’ δύσκολη απόκρουση του Μπορντένη στο σουτ του Τόνι.

33’ με διπλή προσπάθεια ο Βαλέττας έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ξυδάκη.

35’ παράλληλα με το τέρμα πέρασε η κεφαλιά του Βασαλάκη έπειτα την σέντρα του Γκούφα.

39’ ο Θεοχάρης με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Βαλέττα και ο Α.Ο. Μυκόνου άνοιξε το σκορ στον τελικό.

41’ άουτ η μπάλα έπειτα το φάουλ που εκτέλεσε ο Λέκκας.

54’ ο Μπουρντένης με διπλή προσπάθεια κράτησε το μηδέν για την εστία του έπειτα το σουτ του Γρυλλάκη.

60’ ο Γκούφας βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή του Α.Ο. Μυκόνου, όμως ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

66’ νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ Νάξου με το Γιαννακόπουλο.

67’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λέκκα.

78’ ο Μανδηλαράς μετά το μαρκάρισμα του Παπά βρέθηκε στο έδαφος, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όμως και πάλι ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

79’ ο Μανδηλαράς μετά την ατομική ενέργεια του Γρυλλάκη βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μυκόνου και με τον τρόπο αυτόν έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

83’ δύσκολη επέμβαση του Μπουρντένη έπειτα το σουτ του Παντελαίου.

84’ τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Νάξου με τον Γρυλλάκη, ο Μπορντένης είπε και πάλι… όχι κι έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, αφού το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

 

Η ροή των πέναλτι

Ξυδάκης (ΑΟ Μυκόνου) αποκρούει ο Βαλέττας 0-0

Μανδηλαράς (ΠΑΣ Νάξου) αποκρούει ο Μπουρντένης 0-0

Ισάι (ΑΟ Μυκόνου) 1-0

Λέκκας (ΠΑΣ Νάξου) 1-1

Καραγιαννόπουλος (ΑΟ Μυκόνου) δοκάρι

Γκούφας (ΠΑΣ Νάξου) 1-2

Μπουρντένης (ΑΟ Μυκόνου) 2-2.

Σερμάδι (ΠΑΣ Νάξου) 2-3

Χότζα (ΑΟ Μυκόνου)

Διαιτητης ήταν ο Παντελάκης με βοηθούς τους Τσάφο και Τούρλο.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Μάκης Πούλος) Μπουρντένης, Κουσαθανάς, Πάπα, Ισάι, Κοντιζάς, Ξυδάκης, Πάγια (77' Καφετζής), Καραγιαννόπουλος, Θεοχάρης (71' Παύλου), Χότζα, Μπαστούνας (71' Χίσα).

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης) Βαλέττας, Μανδηλαράς, Τόνι, Σερμάδι, Κόρρα, Καλαβρός, Γρυλλάκης, Λέκκας, Γιαννακόπουλος, Βασαλάκης (50' Παντελαίος), Γκούφας.