Παννιαξιακός και Άνω Μερά λίγο πριν την μεγάλη… μάχη

Στο τελικό στάδιο η προετοιμασία ενόψει… τελικού

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων και την ανάδειξη του πρωταθλητή στην κατηγορία των Ανδρών. Πανναξιακός και Άνω Μερά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον τελικού της Σύρου και άπαντες δηλώνουν έτοιμη για την μεγάλη… μάχη. Στη Σύρο εκτός από τις αποστολές των ομάδων αναμένεται και ένας μεγάλος όγκος φίλων τόσο του Πανναξιακού όσο και της Άνω Μεράς. Η ομάδα της Νάξου με ανακοίνωσή της έχει ήδη προαναγγείλει πως θα πραγματοποιηθεί εκδρομή για τη Σύρο και το ίδιο έχει συμβεί και από την αντίπερα όχθη. Η μεγάλη… γιορτή του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου αναμένεται να την παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι τόσο από τη Σύρο, τη Νάξο και την Μύκονο. Θα πρέπει να παρθούν ταυτόχρονα και όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρξουν… ευτράπελα τα οποία θα χαλάσουν την εικόνα του τελικού. Ομάδες και φίλαθλοι θα πρέπει να συμβάλουν όλοι μαζί ώστε ο τελικός να είναι μία πραγματική γιορτή και ο καλύτερος στην αναμέτρηση να αναδειχθεί πρωταθλητής Κυκλάδων.

Ένας τελικός που δεν… χωρούν προγνωστικά

 Η Άνω Μερά και ο Πανναξιακός έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής δικαίως αφού έδειξαν σταθερότητα καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τόσο η ομάδα της Μυκόνου όσο και της Νάξου βγήκαν αρχικά πρώτοι στους ομίλους τους κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, αλλά και στη δεύτερη μετά από αγώνες που έδωσαν, εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος. Η Άνω Μερά βέβαια είχε πιο δύσκολο έργο αφού χρειάστηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια του Α.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Μυκόνου σε σχέση με τον Πανναξιακό ο οποίος έδειξε πως έκανε έναν… υγιεινό περίπατο, καθώς ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους του στον δεύτερο όμιλο.

Από εκεί και πέρα Πανναξιακός και Άνω Μερά ξεκινούν από την ίδια… αφετηρία, με ίσες πιθανότητες. Αυτό γιατί δείχνουν να είναι ισοδύναμες αφού και οι δύο έχουν ως δυνατό σημείο την… άμυνα. Θα πρέπει να περιμένουμε ουσιαστικά ένα… κλειστό παιχνίδι αν δεν μπει κάποιο τέρμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ή να το θέσουμε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο. Βέβαια είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο αφού και οι δύο ομάδες παίζουν μία ολόκληρη χρονιά. Άνω Μερά και Πανναξιακός πάλεψαν για να φτάσουν έως εδώ και πλέον ήρθε η ώρα  της… συγκομιδής. Την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουν ποια ομάδα θα καταφέρει να φτάσει έως το τέρμα της κούρσας και θα σηκώσει το πολύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Κυκλάδων.