Σε αρκετά σημεία του αγωνιστικού χώρου υπάρχουν σημεία στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές μετά από ρίψη κροτίδων από τους φιλάθλους του Πανναξιακού

Οι… οκτώ πληγές μετά τον τελικό

Ο τελικός του πρωταθλήματος των ανδρών μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, η Άνω Μερά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων μετά την επικράτησή της στη διαδικασία των πέναλτι με 4-5 του Πανναξιακού. Ο τελικός, όμως έχει και… τρίτο ημίχρονο, αφού πλέον τα σημάδια φθοράς μετά τις ρίψεις κροτίδων είναι εμφανή. Από την πλευρά της η Ένωση μέσω του προέδρου της κ. Φρέρη δηλώνει πως θα ληφθούν όλα όσα προβλέπονται από τον νέο αθλητικό νέο και πως κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος. Φίλαθλοι με την λήξη του τελικού έριξαν εντός αγωνιστικού χώρου κροτίδες οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες φθορές στον τελικό χλοοτάπητα. Φθορές οι οποίες είναι ορατές ακόμη και με… γυμνό μάτι, αφού είναι σε σημείο δίπλα στην μεγάλη περιοχή. Όχι μία (1) αλλά οκτώ (8) συνολικά κροτίδες ρίχθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου με την λήξη του αγώνα κι αυτές ήταν η αιτία να καούν αρκετά σημεία του τελικού χλοοτάπητα. Σε ένα γήπεδο που εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες και η ΕΠΣ Κυκλάδων θέλησε να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον τελικό με ωραίες από όλες τις πλευρές πρωτοβουλίες. Η γιορτή… χάλασε με την ρίψη των κροτίδων εντός αγωνιστικού χώρου, την ίδια ώρα που αρκετός κόσμος τόσο από τη Σύρο, τη Μύκονο και τη Νάξο είχε βρεθεί στο γήπεδο για να απολαύσει την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως προβλήματα η καταστροφές δεν έχει μόνο ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και τα κάγκελα στην είσοδο στο γήπεδο αφού κάποιοι στην προσπάθειά του να μην πληρώσουν θέλησαν να ρίξουν τα κάγκελα και  να περάσουν από εκεί.

 

Στο ημίχρονο το… μεγάλο κενό

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το γήπεδο και υπήρχε πλήρης έλεγχος σε όλους όσους θέλησαν να εισέλθουν εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτό έφερε ένα αρχικό τελικό αποτέλεσμα αφού κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου προφανώς υπήρξε κάποιο… κενό και οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν εντός του γηπέδου τόσο τις κροτίδες όσο και τα βεγγαλικά. Βέβαια θα πρέπει να απαντηθεί γιατί από την στιγμή που ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες κροτίδες δεν έγινε η παραμικρή κίνηση για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Παρόλα αυτά ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του το παιχνίδι κι αν δεν υπήρχαν στο φινάλε οι κροτίδες εντός αγωνιστικού θα ήταν όλα… τέλεια. Οι κροτίδες και οι καταστροφές που προήλθαν απ’ αυτές είναι τα μόνα μελανά σημεία του τελικού. Πάντως θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στην ΕΠΣ Κυκλάδων για την προσπάθειά της να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στον τελικό και σε έναν μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

«Θα κινηθούμε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τις φθορές στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, μετά την ρίψη κροτίδων από τους «οπαδούς»  της ομάδας της Νάξου.

«Το μόνο αρνητικό σε όλο τον τελικό ήταν αυτό που μετά τη λήξη και της διαδικασίας των πέναλτι οπαδοί του  Πανναξιακού πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο κροτίδες και οι οποίες πήραν φωτιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν στον αγωνιστικό χώρο και στον συνθετικό χλοοτάπητα σοβαρές ζημιές. Αυτό ήταν και το μοναδικό παρατράγουδο σε όλη τη διάρκεια του τελικού», είπε αρχικά ο κ. Φρέρης για τα όσα συνέβησαν με την λήξη του τελικού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως έφτασαν στα χέρια των οπαδών οι κροτίδες από την στιγμή που υπήρχε έλεγχος από την αστυνομία κατά την είσοδο των οπαδών – φίλων εντός του γηπέδου.

«Θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό πως καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν άναψε καμία κροτίδα και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα, προφανώς με κάποιο τρόπο κάποιοι φίλαθλοι πέρασαν τις κροτίδες με κάποιον τρόπο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Ίσως κάποιοι να βγήκαν έξω και να τα πέρασαν στην συνέχεια. Τώρα από εδώ και πέρα η Πειθαρχική επιτροπή θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ. Θα πρέπει να πω εδώ πως υπήρχαν δύο διακοπές από μία για κάθε ομάδα για τα βεγγαλικά με τη διαφορά όμως είναι πως οι φίλοι της ομάδας της Μυκόνου δεν τα πέταξαν εντός αγωνιστικού χώρου. Οι οπαδοί του Πανναξιακού με την λήξη και της διαδικασίας των πέναλτι πέταξαν κροτίδες εντός αγωνιστικού χώρου. Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί το βίντεο του αγώνα ώστε να αναλυθεί από τις αρμόδιες αρχές ώστε να βρεθούν αυτοί που πέταξαν τις κροτίδες εντός αγωνιστικού χώρου. Πέραν των τιμωριών των ομάδων να υπάρξει και η ποινική δίωξη και όλων όσων πέταξαν τις κροτίδες εντός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά θα συμβούν σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο».

Υπάρχει τρόπο επισκευής στα σημεία του χλοοτάπητα του οποίου έχουν προκληθεί ζημιές;

«Φυσικά και υπάρχει τρόπο όμως είναι υψηλή η δαπάνη. Θα πρέπει να αλλάξουμε κομμάτι. Είναι κρίμα να συμβαίνουν όλα αυτά από την στιγμή που έχουν γίνει τόσες προσπάθειες για το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά και από την πλευρά μας κάναμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να απολαύσει μία ωραία γιορτή. Θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νέο αθλητικό νόμο. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως ζημιές έγιναν και στα κάγκελα της εισόδου».