Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 4-3 (2-2 δ.α.) στα πέναλτι του ΠΑΣ Νάξου στον τελικό της Κ12

Παρέμειναν στον… θρόνο τους

Οι Κανονιέρηδες Σύρου μετά από ένα  πάρα πολύ καλό αγώνα με τον ΠΑΣ Νάξου κατάφεραν να επικρατήσουν στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 – κανονική διάρκεια αγώνα 2-2 – και να στεφθούν πρωταθλητές Κυκλάδων στην κατηγορία Κ12.

Το final four όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Στην τελική φάση συμμετείχαν ο ΠΑΣ Νάξου, οι Κανονιέρηδες, ο Α.Ο. Μυκόνου και ο Α.Ο. Πάρου. Τόσο ο ΠΑΣ Νάξου όσο και οι Κανονιέρηδες είχαν ένα σχετικά εύκολο έργο στα ημιτελικά αφού επικράτησαν με 4-1 οι Ναξιώτες επί του Α.Ο. Πάρου και 3-0 οι Κανονιέρηδες επί του Α.Ο. Μυκόνου.

Ο Τελικός ανάμεσα στους Κανονιέρηδες και τον ΠΑΣ Νάξου τράβηξε την προσοχή των φίλων του ποδοσφαίρου, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς.

ΠΑΣ Νάξου και Κανονιέρηδες έπαιξαν για τον τίτλο

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ήταν ένα… γεμάτο παιχνίδι κόντρα σε δύο ισοδύναμες ομάδες. Ο ΠΑΣ Νάξου έχοντας και την… τύχη με το μέρος του προηγήθηκε δύο φορές και οι Κανονιέρηδες είχαν τις απαντήσεις. Η ομάδα της Σύρου εκτός από τα δύο τέρματα που σημείωσε είχε και ισάριθμα δοκάρια. Ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο πέμπτο λεπτό το καθυστερήσεων να μπει το γκολ από πλευράς Κανονιέρηδων και με το 2-2 να στείλουν το τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Βαλέττας μετά από ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ για τους Ναξιώτες στο 15’. Οι Κανονιέρηδες ισοφάρισαν σε 1-1 στο 31’ με τον  Βλάχο. Το συγκρότημα του Γιάννη Τζώρτζη είχε την τύχη να της γυρνά την… πλάτη αφού σε προσπάθεια του Καμπάνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Νάξου προηγήθηκε με 1-2 στο 43’ μετά το γκολ του Βαλέττα. Οι Κανονιέρηδες είχαν κι άλλο δοκάρι στο 54’ με τον Καμπάνη. Στο φινάλε της αναμέτρησης οι Συριανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το φάουλ του Καμπάνη.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς ισόπαλες με 2-2 και οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι αθλητές του Γιάννη Τζώρτζη έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία κι ευστοχία και κατάκτησαν το δεύτερό τους πρωτάθλημα.

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

3’ ο Ρούσσος με κεφαλιά τον Καμπάνης ο οποίος με σουτ στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα άουτ.

8’ η Γκούφα με το κεφάλι έβγαλε τη μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας της μετά το κόρνερ του Χάμζα.

11’ άουτ πέρασε η μπάλα έπειτα το σουτ του Νομικού.

15’ ο ΠΑΣ Νάξου μετά την ατομική ενέργεια του Βαλέττα ο οποίος έπειτα από κούρσα μπήκε στην περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

22’ άουτ κατέληξε το σουτ του Χάμζα.

23’ ο Ρηγούτσος με εντυπωσιακό τρόπο έβγαλε το σουτ του Πιέτρι από πλεονεκτική θέση. Η φάση ξεκίνησε μετά την προσπάθεια του Μερεπέζα ο οποίος βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Πιέτρι.

29’ ο Καμπάνης μετά την πάσα του Χάμζα έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

31’ ο Βλάχος μετέτρεψε την ασίστ του Καμπάνη σε γκολ και οι Συριανοί έφεραν το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

33’ ο Φακίνος με σουτ από το καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

39’ τεράστια ευκαιρία για τους Κανονιέρηδες, καθώς είδαν τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Καμπάνη στο φάουλ που εκτέλεσε ο Χάμζα να σταματά στο δοκάρι του ΠΑΣ Νάξου και στη συνέχεια να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

43’ ο Βαλέττας έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΣ Νάξου 1-2.

54’ νέο δοκάρι για τους Συριανούς. Ο Καμπάνης στάθηκε άτυχος στην κεφαλιά που επιχείρησε καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βουτσίνου.

64’ Ο Καμπάνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φαουλ ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2 και ταυτόχρονα έστειλε τον τελικό στα… πέναλτι.

Όπως είναι γνωστό στις κατηγορίες αυτές δεν υπάρχει παράταση κι όταν το σκορ είναι ισόπαλο οι ομάδες οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Τα πέναλτι

Μερεπέζας (ΠΑΣ Νάξου) 0-1

Καλλίγερος (Κανονιέρηδες) Δοκάρι

Πουλάι (ΠΑΣ Νάξου) Άουτ

Μέντρι (Κανονιέρης) 1-1

Λεγάκης (ΠΑΣ Νάξου) 1-2

Χάμζα (Κανονιέρηδες) 2-2

Γκούφας (ΠΑΣ Νάξου) Αποκρούει ο Ρηγούτσος

Ρούσσος (Κανονιέρηδες) 3-2

Μαράκης (ΠΑΣ Νάξου) 3-3

Καμπάνης (Κανονιέρηδες) 4-3

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ (Γιάννης Τζώρτζης) Ρηγούτσος, Μέντρι, Μαραγκός (59' Βακόνδιος), Καλλίγερος, Νομικός (59' Φρέρης), Χάμζα, Καμπάνης, Ρούσσος, Βλάχος (52' Ραουζαιος).

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης) Βουτσίνος (56' Ξενάκης), Φακίνος (63' Παρτσιβνελεος), Γκούφα, Πουλάι, Λέκκας (60' Λεγάκης), Μαράκης, Βαλέττας (61' Λαμπαδάκης), Πιέτρι (56' Ρότσι), Μερεπέζα.

 

 

 

Ευχαριστίες από τους… Κανονιέρηδες

 

Η διοίκηση της ομάδας της Σύρου λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Κ12, με ανακοίνωσή που εξέδωσε ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, αλλά και ζητά συγνώμη αν εκ παραδρομής στεναχώρησαν κάποιους.

Η ανακοίνωση

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ για την άψογη διοργάνωση του πρωταθλήματος κ12 – windor και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κύριο Φρερη Ειρηναίο.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους διαιτητές της ένωσης διαιτητών Κυκλάδων.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα του κ12.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα του ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ για την συμμετοχή και την πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στην ομάδα μας, όπως και στον πολύ επιτυχημένο προπονητή κύριο Μαρακη Πέτρο ο οποίος κατέκτησε τα πρωταθλήματα στις κατηγορίες κ14 και κ16 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Τέλος θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη εάν η ομάδα μας ( παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι) έθιξαν κάποιον κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα έγινε άθελα μας και πάνω στην ένταση των αγώνων».

 

 

Η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων θέλησε με τη λήξη των πρωταθλημάτων να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν δίπλα στο ποδόσφαιρο κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

 

Κύριοι

Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε στον δυσκολότερο Νομό της Ευρώπης για να «αθληθεί» κάποιος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Ευχαριστούμε λοιπόν την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη Γεώργιο για την συνδιοργάνωση, την προσφορά και την κάλυψη των διανυκτερεύσεων και των επάθλων, στα Τουρνουά των Κ-12 & Κ-14.

Τους Δημάρχους, τις τοπικές Επιτροπές Αθλητισμού και τους εργαζόμενους σε όλα τα γήπεδα-στάδια του Νομού μας, για την άψογη συνεργασία στην διεξαγωγή 460 ποδοσφαιρικών αγώνων, αριθμό ρεκόρ για τα κυκλαδίτικα δεδομένα.

Τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των σωματείων μας για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων και τους Προπονητές για το φιλότιμο έργο που επιτελούν.

Την Ε.Δ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και τους διαιτητές μας, που πραγματικά συνέβαλαν τα μέγιστα για την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων μας.

Τα Μ.Μ.Ε. που προέβαλαν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του ομορφότερου και συναρπαστικότερου αθλήματος, του «βασιλιά των σπορ».

Τον Ενωσιακό Προπονητή και τους αθλητές των Μικτών μας Ομάδων.

Κυρίως τους αθλητές μας και ειδικά τους νεαρούς για τη συμμετοχή  τους στα Πρωταθλήματά μας Ανδρών και υποδομών, τους γονείς, τους συγγενείς και γενικά τους φιλάθλους που παρακολούθησαν όλους αυτούς τους αγώνες. 5 νησιά μοιράστηκαν 6 έπαθλα των διοργανώσεων μας. Αυτό και μόνο δείχνει την τεράστια ποδοσφαιρική ανάπτυξη που συντελείται στα νησιά μας.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κι εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας, για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το αγαπημένο μας άθλημα, το οποίο μας εμπιστευτήκατε και για τα επόμενα 4 χρόνια. 

                      

Τα αποτελέσματα σε… πίνακα

                          

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-12 WINDOOR
(1η φάση)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

3-0

2.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

4-1

3.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ)

6-1

4.

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

2-2 (πεν: 4-3)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-18 Ε.Κ.Ο.
(1η φάση)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

5.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

1-3