Πάγος και Χρήστος Φωκάς έδωσαν τα… χέρια και θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και τη σεζόν 2019-20

Συνεχίζουν μαζί έχοντας ως στόχο την ανάδειξη νέων… ποδοσφαιριστών

  • Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 31 Μαΐου. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Χρήστος Φωκάς μετά τις απαραίτητες συζητήσεις που προηγήθηκαν με τη διοίκηση του Πάγου, υπήρξε ταύτιση απόψεων και οι δύο πλευρές έδωσαν τα… χέρια. Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην άκρη του Πάγου και θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε από τον Γενάρη του 2019.

Ο Πάγος αφού έπαιξε και στα μπαράζ παραμονής κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α’ κατηγορία και τη νέα θα πάρει μέρος στην ενοποιημένη κατηγορία. Ο κ. Φωκάς και η ομάδα του θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν κόντρα στις ομάδας που έχουν υψηλούς στόχους, αλλά και να συλλέξουν οι νέοι πλούσιες εμπειρίες. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος που έχει τεθεί από την ίδια τη διοίκησης της ομάδας της Σύρου. Αφού σύμφωνα με τον κ. Φωκά ο Πάγος θα συνεχίσει με τους αθλητές που υπήρχαν στο περσινό ρόστερ και ταυτόχρονα θα προαχθούν ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής στην μεγάλη ομάδα. Ενώ ίσως υπάρξουν και 2-3 μεταγραφές από την εγχώρια… αγορά.

Τώρα όσον αφορά τον κ. Φωκά του δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσει το έργο ώστε η ομάδα του να δείξει ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Άλλωστε η παρουσία του τόσο στο πρώτο μισό όσο και στο δεύτερο με δύο διαφορετικές ομάδες θεωρείτε πετυχημένο. Αυτό γιατί αποχώρισε από τον Α.Ο. Σύρου αήττητος, έχοντας την ομάδα της Σύρου σε πολύ καλή θέση, ενώ με τον Πάγο στα μπαράζ παραμονής έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Με την ομάδα του να παραμένει στην Α’ κατηγορία και οι φίλοι θα παιχνίδια με ομάδες και από τους κάτω ομίλους.   

«Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Φωκάς μετά τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Πάγο είπε: «Η φετινή χρονιά για μένα είχε πολλές διακυμάνσεις. Ξεκίνησα σε έναν σύλλογο που είχε υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Επειδή καλώς ή κακώς οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα νομίζω ότι το έργο που μου ανατέθηκε στον Α.Ο. Σύρου το έβγαλα εις πέρας με επιτυχία. Η ομάδα ήταν αήττητη και οι λόγοι παραίτησης μου ήταν άλλοι.

Από εκεί και ύστερα όταν ανέλαβα τον Πάγο τον Γενάρη ήξερα εξ αρχής ότι το έργο θα ήταν πολύ δύσκολο μιας και η ομάδα είχε κακή βαθμολογική θέση και κακή ψυχολογία. Παρόλα αυτά τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα υπερέβαλαν εαυτούς και το αποτέλεσμα της παραμονής ήταν όλο δικό τους.

Όσον αφορά την παραμονή μου στην ομάδα για τη νέα χρονιά οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση και του χρόνου η ομάδα θα στηθεί με ηρεμία. Σε συνεργασία πάντα με τους ανθρώπους της διοίκησης και τον προπονητή των τμημάτων υποδομών θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον τομέα οργάνωσης και στον τομέα της Πειθαρχίας με σκοπό το καλό του συλλόγου.

Θα βασιστούμε σε αυτά τα παιδιά που έδωσαν τα πάντα φέτος για τον στόχο και με επιλεγμένες προσθήκες νέων παικτών και παιδιών από τις ακαδημίες του συλλόγου ευελπιστούμε να φτιάξουμε μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να εξελίξουμε και όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούμε.

Η ομάδα του Πάγου ήταν και είναι ένας σύλλογος που δείχνει σεβασμό στον Υγιή συναγωνισμό και στην ευγενή άμιλλα. Όπως επίσης δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο με κάθε ευκαιρία (όπως το φιλικό με την Εθνική Κωφών). Αυτήν την εικόνα θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε.

Όσον αφορά τέλος τις προσωπικές φιλοδοξίες στόχος μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς με εκπαίδευση σε κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει ταβάνι στο χώρο του ποδοσφαίρου που υπηρετούμε. Υπάρχουν πάρα πολλά κενά που πρέπει να συμπληρώνει ο προπονητής για να συμβαδίζει με τις εξελίξεις.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ όλους τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο για τη δουλειά που κάνουν και την εξέλιξη που έχουν παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν»

 Στη συνέχεια ο τεχνικός του Πάγου αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

«Αν γίνει ένας όμιλος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετά παιχνίδια που αυτό έχει σημασία να υπάρχουν αρκετά ματς ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον. Μακάρι να δηλώσουν όλες οι ομάδες συμμέτοχη».

 

Ο Πάγος μέσα από τη διαδικασία αυτή θα μπορεί να γίνει καλύτερος και να αποδώσει ακόμη πιο ωραίο ποδόσφαιρο;

«Όσα περισσότερα είναι τα παιχνίδια τόσο περισσότερες εμπειρίες για τα παιδιά που τα πιο πολλά είναι μικρά σε ηλικία, θα αποκτήσουν. Μέσα από τους αγώνες πιστεύω θα μπορέσει η ομάδα να βρει ρυθμό και να αποδώσει και καλυτέρα».  

 

Αν κι ακόμη είναι νωρίς αρχικά είπατε ότι θα κρατηθεί ο περσινό κορμός και θα γίνουν επιλεγμένες προσθήκες. Αυτές θα είναι από τη Σύρο ή θα γίνουν και μεταγραφές εκτός νησιού?

«Όπως γνωρίζεται ο Πάγος δεν έχει τη δυνατότητα αυτή. Θα στηριχτούμε στον περσινό κορμό και σε δυο τρεις προσθήκες από το νησί. Θα δοθεί ευκαιρία σε παιδιά από τα πιο κάτω τμήματα να αναδειχτούν. Αυτή είναι και η ουσία του ποδόσφαιρου για μένα».