Οι εκατέρωθεν παραιτήσεις έφεραν αναστάτωση στα εσωτερικά του Α.Ο. Σύρου

Και στο βάθος… εκλογές

Οι εξελίξεις είναι πολλές και… ραγδαίες στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του νησιού, αφού εκεί που όλα έδειχναν πως παίρνουν μία σειρά ήρθε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου να τα ανατρέψει όλα.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιώργος Φώσκολος με επίσημη ανακοίνωσή του που έστειλε στα ΜΜΕ ανακοίνωνε την απόφασή του να αποχωρήσει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους από τη διοίκηση της ομάδας της Σύρου.

Όλα αυτά βέβαια ήρθαν με… καθυστέρηση δύο μηνών από την λήξη του πρωταθλήματος και μετά την παρατεταμένη κωλυσιεργία που είχε παρατηρηθεί. Την ευθύνη να τρέξει την ομάδα ανέβαλε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Νίκος Ζιάβρας. Ο κ. Ζιάβρας αν και όπως τονίζει παρακάτω στην επιστολή του ξαφνιάστηκε από την παραίτηση Φώσκολο, καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά πήρε την μεγάλη απόφαση και για το καλό της ομάδας να… βγει μπροστά να βρει συμπαίκτες και όλοι μαζί κι έπειτα την εκλογή νέας διοίκηση να τρέξουν τον Α.Ο. Σύρου. Οι διαδικασίες ήταν άμεσες και γρήγορες, αφού μέσα σε λίγες ώρες ο Νίκος Ζιάβρας είχε καταφέρει να βρει κάτι παραπάνω από 20 άτομα τα οποία ήθελαν να βρεθούν στο πλευρό του κι όλοι μαζί να οδηγήσουν στον Α.Ο. Σύρου στην επόμενη ημέρα. Οι διαδικασίες αυτές κράτησαν μόλις… μία ημέρα, αφού με τις εξελίξεις να τρέχουν ο Γιώργος Φώσκολος μετά από συζήτηση που έγινε με την πλευρά Ζιάβρα ήρθε να τα ανατρέψει όλα. Ο γνωστός εστιάτορας επιχειρηματίας με καυστική ανακοίνωση ήρθε να παραιτηθεί της προσπάθειας που είχε ο ίδιος ξεκινήσει, αλλά και την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο γενικότερα.

 

Οι νέες εξελίξεις

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φώσκολος τονίζει πως ναι μεν η παραίτησή του από την προεδρία του Α.Ο. Σύρου είναι σε ισχύει, όμως από την άλλη πλευρά προκηρύσσει εκλογές, σε μία περίοδο που ο ίδιος ουσιαστικά έχει αποχωρήσει με επίσημη ανακοίνωσή του. Η Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Σύρου ορίστηκε για τις 3 Ιουλίου και ταυτόχρονα θα διεξαχθούν και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Μένει πλέον να δούμε αν ο κ. Φώσκολος θα είναι υποψήφιος στη νέα εκλογική διαδικασία και διεκδικήσει δηλαδή και πάλι την προεδρία της ομάδας. Αλλά ακόμη κι αν υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο που θα αναζητήσει με αυτό τον τρόπο την αλλαγή ηγεσίας της ομάδας.

 

Αφήνω χώρο στην επόμενη διοίκηση

Για τις προθέσεις του σχετικά με τον μέλλον του στην ομάδα μίλησε ο κ. Φώσκολος στην «Κοινή Γνώμη». «όπως είναι γνωστό προκηρύξαμε εκλογές οι οποίες θα γίνουν στις 3 Ιουλίου και υπάρχει ήδη ένα σχήμα στο οποίο ακόμη δεν γνωρίζω ποιοι είναι μέσα. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι και ποιοι θα τρέξουν την επόμενη ημέρα στον Α.Ο. Σύρου. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η κληρονομιά που έχω αφήσει από το 2012 που επαναδραστηριοποιήθηκε η ομάδα, έχει πάρει τα περισσότερα τρόπαια από όλε τις ομάδες, αφού μετρά 2 κύπελλα, 1 νταμπλ και ένα πρωτάθλημα Κυκλάδων. Επίσης συμμετείχε σε δύο τελικούς και έναν τελικό πρωταθλήματος. Θεωρώ πως είναι ένα επίτευγμα της διοίκηση μου, των ποδοσφαιριστών και προπονητών που ήταν επί των ημερών μου. Επ’ ουδενί δεν θέλω να ακούσω πως ο Α.Ο. Σύρου θα παίξει τον ρόλο του… κομπάρσου. Πιστεύω πως η νέα διοίκηση να αγαπήσει αυτό που κάνει, τον Α.Ο. Σύρου όπως τον πόνεσα και τον λάτρεψα όπως εγώ και τους εύχομαι ότι καλύτερο».

 

Για το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα είπε: «Αυτήν την στιγμή έχω παραιτηθεί και η παραίτησή μου είναι εν ισχύει και προς το παρών δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Παρόλο που δέχομαι σοβαρές πιέσεις από συμβούλους, χορηγούς να συμμετέχω κι εγώ στις εκλογές. Όμως δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Θα αφήσω χώρο στην επόμενη διοίκηση, ώστε να υπάρξει σύγκριση για τις επιτυχίες της ομάδας».

 

Τέλος ο κ. Φώσκολος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών. «Πράγματι από την ημέρα που έθεσε την παραίτησή μου, όπως είπα δέχθηκα σοβαρές πιέσεις να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος στον Α.Ο. Σύρου. Παρόλα αυτά αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου σκέψη… πράξη, να πάω την ομάδα σε εκλογές. Αυτή η λάσπη που δέχθηκα τις ημέρες πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν ειδικά για εμένα που αντικειμενικά έχω προσφέρει πάρα πολλά στον Σύλλογο. Οι επιτυχίες και οι χαρές ήταν πάρα πολλές. Η κοινωνία όμως έτσι είναι, δεν με στεναχωρούν όλα αυτά κι αν σκεφτείτε η ίδια η Ελλάδα καταδίκασε τον ευεργέτη της τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, λίγο μετά την απελευθέρωσή της. Σίγουρα κάποια πράγματα με προβληματίζουν, αλλά θα κάνω πίσω ώστε να δώσω χώρο στη νέα διοίκηση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω το κακό της ομάδας που ήταν για 10 χρόνια στα… αζήτητα κι εγώ έτρεξα όλες τις διαδικασίες για να της δώσω και πάλι… ζωή. Έκανα λάθη, ήμουν φοβερά ατομιστής, αλλά η ιστορία γράφει τις επιτυχίες που έχω με αυτήν την ομάδα. Ο παρορμητικός μου χαρακτήρας ίσως έκανε κακό στην εικόνα της ομάδας στα άλλα νησιά, αλλά αυτό ήταν το… όπλο μου στη μάχη της επιβίωσης κόντρα σε νησιά… μεγαθήρια. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συριανούς ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί μου. Όλους όσους ήρθαν στο νησί για να αγωνιστούν με τα χρώματα του Α.Ο. Σύρου και τα μέλη της διοίκησης που με στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τους φίλους χορηγούς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

 

Αποχώρηση Ζιάβρα με καυστικό… τρόπο

Ο Νίκος Ζιάβρας όπως αναφέρουμε παραπάνω μετά την αποχώρηση Φώσκολου πήρε την απόφαση να τρέξει ο ίδιος τον Α.Ο. Σύρου και ανέλαβε να βρει… συμπαίκτες. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Σύρου αφού μέσα σε λίγες μόλις ώρες κατάφερε να βρει κάτι παραπάνω από 20 άτομα τα οποία ήθελαν να μπουν στη διοίκηση και να βοηθήσουν τον γνωστό επιχειρηματία στο νέο του βήμα. Όλα αυτά ήρθαν να… ανατραπούν μετά από μία νέα συνάντηση που είχε με την πλευρά του Γιώργου Φώσκολο καθώς όπως τονίζει ο κ. Ζιάβας ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου του ζήτησε να ηγηθεί ο ίδιος της νέας διοίκησης. Αυτή ήταν και η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Νίκος Ζιάβρας με νέα ανακοίνωση έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει τόσο από τον Α.Ο. Σύρου όσο κι από το ποδόσφαιρο γενικότερα. Στην ανακοίνωσή του παρακάτω ο κ. Ζιάβρας σημειώνει κάποια γεγονότα τα οποία εξελίχθησαν στο μεσοδιάστημα και τις λίγες δηλαδή ώρες μετά την απόφαση του Γιώργου Φώσκολου από την προεδρία της ομάδας της Σύρου.

 

Η επιστολή του Νίκου Ζιάβρα

 

«Αγαπητοί φίλοι της Σύρου και κατά κύριο λόγω του Α.Ο. Σύρου. Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα κι εγώ να συνδράμω στο αγαπημένο μας σωματείο του Α.Ο. Σύρου. Μετά από προτροπή του Γιώργου Φώσκολου μπήκα στην ομάδα, όπου μαζί φτάσαμε ένα βήμα πριν από τον τελικό του πρωταθλήματος. Είχα υποχρέωση να σταθώ μία χρονιά στο πλευρό της ομάδας, καθώς από μικρό παιδί ήμουν στις κερκίδες για τον αγαπημένος μας Α.Ο. Σύρου. Από την λήξη του πρωταθλήματος μέχρι και τώρα τελευταία επικρατούσε μέσα μου μία βαθιά ανησυχία, λόγω της καθυστέρησης των εξελίξεων του χτισίματος της νέας ομάδας που θα αγωνιζόταν στο νέο πρωτάθλημα, αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία να ζητήσω από τον Γιώργο Φώσκολο να τρέξει τις εξελίξεις σύντομα, καθώς ως γνωστό, Ιούλιο και Αύγουστο θα ήταν δύσκολο για πολλά μέλη της διοίκησης να ασχοληθούν ενεργά με την ομάδα λόγω της τουριστικής σεζόν. Βλέποντας μία αβεβαιότητα κινήσεων και καθυστέρησης στο πρόσωπο του προέδρου μας, αποφάσισα να του ζητήσω να τρέξω εγώ την ομάδα την επόμενη χρονιά.

Πήρα την προφορική αλλά και γραπτή συγκατάθεσή του Γιώργου Φώσκολου, να βγω «μπροστά», να ηγηθώ της δύσκολης συνέχειας, καθώς για προσωπικούς λόγους ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συνεχίσει. Ομολογώ, πως εξεπλάγην. Δεν περίμενα πως ο Γιώργος Φώσκολος θα μου ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την ομάδα και μάλιστα στα τέλη Ιουνίου. Για να μη βρεθεί η ομάδα για δεύτερη χρονιά στη δυσάρεστη θέση να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, κάτι που σίγουρα θα ήταν καταδικαστικό, αποφάσισα μόνο μου να πάρω όλα τα ρίσκα και να του ανακοινώσω πως θα βγω εγώ μπροστά τη νέα χρονιά. Ομολογώ, πως το βράδυ της 19ης Ιουνίου δεν κοιμήθηκα από το «πατατράκ» των ευθυνών που ήξερα ότι θα αναλάβω.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ανεύρεσης ατόμων που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια, καθώς σίγουρα μόνος μου θα ήταν δύσκολο να τα καταφέρω. Ο πρώτος που πλησίασα και πήρα το «ΟΚ» ήταν ο επιχειρηματίας Άκης Πύργος και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση στήριξη του. Αμέσως οι δυο μας ξεκινήσαμε τις επαφές με πολλούς επιχειρηματίες και ανθρώπους αξιόλογους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την προσπάθεια μας και ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια αποδοχή και στήριξη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Πρέπει να συνιστά ρεκόρ, η δημιουργία ενός πυρήνα 21 ατόμων σε μια μόλις ημέρα.

Τότε ξεκίνησαν τα «εμπόδια». Για να μάθει ο κόσμος τη γίνεται στο Συριανό ποδόσφαιρο, τις τελευταίες ημέρες, γνωρίζοντας ότι πλέον εγώ θα αναλάβω τα ηνία της ομάδας μετά την παραίτηση Φώσκολου, δεχόμουν καθημερινές επισκέψεις από ποδοσφαιριστή!!! με στόχο να με επηρεάσει στις προσωπικές μου αποφάσεις, στα θέματα επιλογής του επόμενου προπονητή. Παράλληλα, βρήκαμε πράγματα στον σύλλογο παράλογα. Με έκπληξη διαπίστωσα πως ο σύλλογος δεν διαθέτει δελτία δικών του ποδοσφαιριστών και όλοι ανήκουν κάπου αλλού, ενώ παράλληλα έγινα δέκτης μιας άσχημης φημολογίας ότι δεν δίνω δελτία ποδοσφαιριστών, την στιγμή που στις πρώτες επαφές μου με τους ποδοσφαιριστές, κανείς δεν μου ζήτησε να φύγει.

Υπήρχαν πολλά ζητήματα διαδικαστικά που έπρεπε να λύσουμε και θα τα λύναμε, ώσπου ο Γιώργος Φώσκολος σε συνάντηση που είχαμε παρουσία του Άκη Πύργου, του Πέτρου Ραουζαίου και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Ζαχαρίου, μας είπε πως ξαναγυρνάει στην ομάδα και θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας. Αμέσως αντέδρασα, σεβόμενος τις κουβέντες και συμφωνίες με τους 21 επιχειρηματίες, πολλοί εκ των οποίων θα έμπαιναν με την διαβεβαίωση μου πως δεν θα είναι στο συμβούλιο ο Γιώργος Φώσκολος. Για χρόνια, υπήρξε η καραμέλα πως χωρίς Γιώργο Φώσκολο δεν υπάρχει «επόμενη ημέρα» στο Συριανό ποδόσφαιρο. Αυτό που είδαμε όλοι μας, είναι πως επόμενη ημέρα υπήρξε, με την διαφορά πως δεν την άφησε ο ίδιος να ξημερώσει.

Ομολογώ πως η ενασχόληση μου με το Συριανό ποδόσφαιρο με έκανε σοφότερο. Στο λίγο χρονικό διάστημα της παρουσίας μου, είδα ποδοσφαιριστή να κάνει τον προπονητή, τον μάνατζερ, τον σκάουτερ και να χαράσσει στρατηγική. Είδα πρόεδρο να παραιτείται, να του γίνονται αφιερώματα και μόλις στήνεται καινούρια διοίκηση να απαιτεί την επιστροφή του βρίζοντας και απειλώντας. Είδα παράγοντες που με το ζόρι κρατιούνται στην καρέκλα, είδα εικονικά συμβούλια που με το ζόρι μαζεύονταν 5 άτομα σε κάθε συνεδρίαση. Είδα μια ομάδα απομακρυσμένη από τον κόσμο, είδα μια ομάδα να τροφοδοτεί κάθε μέρα τα σάιτ με τα εσωτερικά της, μόνο και μόνο για να καλυφθεί ο αρρωστημένος εγωισμός κάποιων. Αποχωρώ πλέον αηδιασμένος από το Συριανό ποδόσφαιρο, ζητώντας ειλικρινά συγνώμη από τους 21 ανθρώπους που με στήριξαν χθες, μη γνωρίζοντας πως κάποιοι δεν φοράνε παντελόνια».

 

Πως απάντησε η… απερχόμενη διοίκηση;

Μετά τις κρίσιμες εξελίξεις στον Α.Ο. Σύρου και τις αναταράξεις με την παραίτηση Γιώργου Φώσκολου, η απερχόμενη διοίκηση απαντά με την προκήρυξη Γενικής συνέλευσης και τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Φώσκολος μετά την κινητοποίηση μεγάλης μερίδας επαγγελματιών φέρεται σύμφωνα με τα γραφόμενα του κ. Ζιάβρα να παίρνει πίσω την παραίτησή του και να ζητά να ηγηθεί ο ίδιος της νέας προσπάθειας. Αυτό βέβαια θα ήταν κάπως δύσκολο, αφού όπως τονίζει ο ίδιος ο κ. Ζιάβρας κάποιοι επαγγελματίες συμφώνησαν να μπουν μετά την υπόσχεση πως στο νέο συμβούλιο δεν θα είναι ο κ. Φώσκολος. Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες και πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο ιστορικό σωματείο.

Θα πρέπει να δούμε αν ο ίδιος ο κ. Φώσκολος θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές της 3ης Ιουλίου ή αν θα βγει νέα διοίκηση με τον ίδιο να είναι εκτός… ομάδας.

 

 

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Σύρου

 

Ανακοινώνουμε την διεξαγωγή ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:00 στο Centro stage, επάνω από το Αclub, εάν Δεν υπάρχει απαρτία στην 1η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί μισή ώρα αργότερα.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Με θέματα της Γενικής Συνέλευσης

1)Διοικητικός – Αγωνιστικός απολογισμός

2)Οικονομικός απολογισμός

3) Οικονομικός προϋπολογισμός νέας αγωνιστικής χρονιάς

4)Εκλογή δύο (02) γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών

5)Απαλλαγή της απερχόμενης Διοίκησης από κάθε ευθύνη

6)Έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια των Εκλογών

7)Εκλογή τριμελείς (03) Εφορευτικής επιτροπής , υπεύθυνης για τη διενέργεια των εκλογών.

Για τον σχηματισμό της νέας Διοίκησης απαιτούνται τουλάχιστον 15 μέλη (13 τακτικά & 2 αναπληρωματικά)

Καθώς και 3 μέλη για την Ελεγκτική επιτροπή.

Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 , στον απερχόμενο Γεν. Γραμματέα Πέτρο Ραουζαίο, τηλ: 6906075101

Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής σας ταυτότητας

Δικαίωμα ψήφου ,όλοι ανεξαιρέτως με την κατάθεση 10,00€.

Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία και επιτακτική!!!