Μία ακόμη γιορτή του ποδοσφαίρου έκλεισε με επιτυχία και… χαμόγελα

Πρωταγωνιστής ο μικρός ποδοσφαιριστής

Ένα ακόμη τουρνουά ποδοσφαίρου με διοργανωτή τον Νέο Α.Ο. Σύρου ανήκει στο παρελθόν. Η ακαδημία της Σύρου πιστή στο… ραντεβού της διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα ακόμη τουρνουά, όπου πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον μικρό ποδοσφαιριστή. Τα παιδιά έπαιξαν, έμαθαν και ταυτόχρονα τέσταραν τις δυνατότητες τους. Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι πως οι μικροί αθλητές έδειξαν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή εντός κι εκτός γηπέδου. Τα παιδιά που αγωνίσθηκαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επίσης και τις δυνάμεις τους όπως αναφέρουμε παραπάνω, καθώς στη Σύρο δεν υπήρχαν μόνο οι τοπικές ακαδημίες. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκαν και ακαδημίες τόσο από νησιά των Κυκλάδων όσο και της Κρήτης. Ο Εργοτέλης μάλιστα ήταν και ο κινητής στην κατηγορία Jounior για παιδιά γεννηθέντα το 2007 και το 2008. Στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησαν του Νέου Α.Ο. Σύρου με 3-8. Στις άλλες δύο ηλικιακές κατηγορίες ο Αίαντας Σύρου πήρε το βαρύτιμο κύπελλο τόσο στα παιδιά γεννηθέντα 2005-2006 (κατηγορία προπαίδων), αλλά και στα projounior παιδιά γεννηθέντα το 2009-10. Στην κατηγορία προπαίδων ο Αίαντας Σύρου επικράτησε με 1-4 της ομάδας από το Καρλόβασι Σάμου. Επίσης στην projounior η ακαδημία της Σύρου επικράτησε με 3-6 του ΠΑΣ Νάξου.

Γεμάτο χαμόγελα και χαρά η τελετή λήξης

Την Κυριακή το απόγευμα στην έδρα του Νέου Α.Ο. Σύρου πραγματοποιήθηκε τη τελετή λήξης όπου όλοι οι πρωταγωνιστές έδωσαν το παρών. Όπως και στο αγωνιστικό κομμάτι και στην τελετή λήξης τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο. Αρχικά απονεμήθηκε τιμητικό κύπελλο σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά, αλλά και αναμνηστικό δώρο στους διαιτητές που βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων.  Ο Νέος Α.Ο. Σύρου αναγνωρίζοντας το πολύ σπουδαίο έργο των εθελοντών κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης βραβεύτηκαν ένας προς έναν.

Τέλος κατά τη διάρκεια των απονομών ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων παραχώρησε τη θέση του στον Νίκο Φρέρη, αθλητή που εκπροσωπεί τις Κυκλάδες στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά και στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας. Ο Φρέρης έδωσε το μεγάλο κύπελλο στον Αίαντα Σύρου και πανηγύρισε μαζί τους την επιτυχία της Συριανής ομάδας.