Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 3-0 του Παμμηλιακού στην πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της

  • Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2019 - 11:06
  • /   Eνημέρωση: 14 Οκτ. 2019 - 12:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ελλάς Σύρου η οποία επικράτησε με 3-0 του Παμμηλιακού στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου έφτασε δίκαια στη νίκη καθώς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχε επιβάλει τον ρυθμός της αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε έναν παθητικό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά της η ομάδα της Μήλου προσπάθησε να αντισταθεί και να κρατήσει τους Συριανούς μακριά από τα καρέ τους. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφεραν αφού κράτησαν της Ελλάς μακριά από της εστία τους. Όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και οι μονάδες του κ. Βουτσίνου ήταν αυτές που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μανουδάκης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και ταυτόχρονα έγραψε το όνομά του στην ιστορία της ομάδας, ως ο παίκτης που σημείωσε το πρώτο τέρμα μετά την επαναδραστηριοποίησή της στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος παίκτης να σημειώσουμε εδώ είχε πετύχει το πρώτο τέρμα της ομάδας της Σύρου απέναντι στο Νηρέα στην Πάρο για την πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ήταν ένα σχετικά καλό παιχνίδι με τρία συνολικά γκολ κι αυτές καλές ευκαιρίες. Οι 200 με 250 φίλοι της ομάδας χάρηκαν το παιχνίδι κι αυτό φάνηκε και στο τελικό… χειροκρότημα. Ο κόσμος του νησιού έχει δείξει πως αγκαλιάζει την προσπάθεια της Ελλάς αφού σε πρωτάθλημα Β’ κατηγορία η προσέλευση ήταν ικανοποιητικοί αν και πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι στις εξέδρες θα είχε περισσότερο κόσμο. Η Ελλάς σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα εκτός από το να δημιουργήσει ένα καλό κι ανταγωνιστικό σύνολο έχει βάλει κι ένα μεγάλο… στοίχημα. Ένα στοίχημα που αν συνεχιστεί με την ίδια προσπάθεια να το πετύχει, καθώς ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο και ψάχνει την ευκαιρία να επιστρέψει.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

6’ άουτ πέρασε το σουτ του Μπάιλα

9’ ευκαιρία με τον Κυριάκο Μανουδάκη ο οποίος βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή όμως καθυστέρησε με τις συνεχής προσποιήσεις με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους αμυντικούς να διώξουν την μπάλα μακριά.

12’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μανουδάκη από το ύψος της μικρής περιοχής.

22’ ο Μανουδάκης με ωραίο πλασέ έπειτα την ασίστ του Ευρυπιώτη από τα  δεξιά της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

26’ διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους Συριανούς με τους Ρηγούτσο και Ευρυπιώτη. Αρχικά ο Ρηγούτσος με σουτ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαυρογιάννη και στην επαναφορά της μπάλας ο Ευρυπιώτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον γκολκίπερ του Παμμηλιακού σε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.

34’ σουτ του Χατζηπαναγιώτη από τα 25 περίπου μέτρα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μαυρογιάννη και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

36’ ο Ρηγούτσος με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να σημειώσει ένα πολύ ωραίο γκολ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της ομάδας της Μήλου.

38’ με πανομοιότυπο  τρόπο ο Ρηγούτσος επιχείρησε να πετύχει ίσως το γκολ της χρονιάς, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

40’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Λικάι μέσα από την μεγάλη περιοχή, σε μία αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους.

53’ ο Ευρυπιώτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της ομάδας της Μήλου και με σουτ νίκησε τον Μαυρογιάννη κάνοντας το 2-0.

62’ ο Λεονάρδος Πρίντεζης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την Ελλάς Σύρου, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων.

ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Βουτσίνος) Συριανός, Παράβαλος, Κοτζαπαναγιώτης (51' Χαλκιάς), Συριανός Α. (72' Καραμολέγκος), Ταμάμης, Σταμούλης, Ρηγούτσος (88' Φραγκουδάκης), Μπάιλας, Ευρυπιώτης, Μανουδάκης, Πρίντεζης (70' Μαραγκός)

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ (Χρήστος Καραγιαννόπουλος) Μαυρογιάννης Ε., Παπαχριστοδούλου (90' Βήχος), Σοσόλι Α., Λικάι, Κυρίτσης, Κατσαβάς, Μαυρογιάννης Α. (70' Κυρίτσης Α.), Τσιριγωτάκης, Καμακάρης (88' Ζούλιας), Παπαδημητρίου, Σοσόλι Ν.