Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 1-2 του Κερτεράδου στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής

«Χρυσό» εκτός έδρας… τρίποντο

  • Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019 - 14:53
  • /   Eνημέρωση: 18 Νοε. 2019 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με την πολύτιμη νίκη και τους τρεις βαθμούς επέστρεψε στη βάση του ο Α.Ο. Σύρου μετά την εκτός έδρας επικράτησε με 1-2 στη Σαντορίνη επί του Καρτεράδου, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Σύρου αν και μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, προσπάθησε να παίξει και να επιβάλει τον ρυθμό της, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 29’ με το ανάποδο ψαλίδι του Αρβανίτη. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι, καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες. Στη συνέχεια ο κ. Ρούσσος προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και τα… κατάφερε, αφού ο Μαραγκός στο 49’ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Χούρου έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς αρχικά στα ίσα. Στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Γολιδόπουλος ο οποίος στο 65’ – είχε μπει στο 60’ – με ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έβαλε τον Α.Ο. Σύρου μπροστά στο σκορ με 1-2. Ο Ραμπαβίλας στις καθυστερήσεις έχασε την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα δίχτυα μετά την εκτέλεση πέναλτι, καθώς ο Ροδάκης απέκρουσε. Τέλος, η ομάδα της Σύρου έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Κουκούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή σε μία φάση που ίσως να έγινε κατάχρηση της… κάρτας. Αυτό γιατί αρχικά ο νεαρός παίκτης με καθαρό μαρκάρισμα έστειλε τη μπάλα πλάγιο κι από εκεί και πέρασε ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος με άλλον παίκτη του Καρτεράδου. Ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη στον Κουκούλη και κίτρινη στον παίκτης της ομάδας της Σαντορίνης.

 

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

5’ Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πως θα παίξουν στα ίσα τον Α.Ο. Σύρου και δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμής της αναμέτρησης. Ο Βαμβακούρης δεν είχε πρόβλημα στο πλασέ του Αρβανίτη μέσα από την μεγάλη περιοχή.

10’ ο Λιέας βρέθηκε στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

22’ νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αυτή τη φορά με τον Κουκούλη. Το σουτ του νεαρού πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ροδάκη.

24’ ο Φίλων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με σουτ προσπάθησε να… απειλήσει όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Βαμβακούρι.

25’ άουτ πέρασε το σουτ του Παναγιωτίδη, με τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά να προειδοποιούν τους Συριανούς.

29’ ο Αρβανίτης με ωραία ανάποδο ψαλίδι νίκη στον Βαμβακούρη για να ανοίξει το σκορ για λογαριασμό των γηπεδούχων. Αρχικά ο Αχμετάι με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω στην πλάτη του Μαραγκού, αυτή στρώθηκε στον σκόρερ, όπου με ωραίο ψαλίδι έκανε το 1-0.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να αλλάξει κάτι, αφού τίποτα αξιόλογο δεν σημειώθηκε μέχρι το τέλος των σαράντα πέντε λεπτών.

48’ Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι δεν είχαν άλλα περιθώρια βγήκαν στα αποδυτήρια με στόχο να ανατρέψουν στο δεύτερο ημίχρονο την εις βάρος του διαφορά. Ο Λιέας μπήκε μέσα στην περιοχή του Ροδάκη, όμως ο γκολκίπερ του Καρτεράδου απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

49’ ο Μαραγκός μετά την εκτέλεση κόρνερ του Χούρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έφερε το ματς ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 51’ την ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ έχασαν οι γηπεδούχοι με τον Τομόρι. Η μπάλα στο σουτ του παίκτη του Καρτεράδου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακούρη.

57’ τεράστια ευκαιρία για τους Σαντορινιούς. Ο Κουλόλι με προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ δεν κατάφερε να βρει στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βαμβακούρη.

65’ ο Γολιδόπουλος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι βρέθηκε σε θέση… βολής και με ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Ροδάκη κι ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή  βάζοντας τον Α.Ο. Σύρου μπροστά στο σκορ με 1-2.

91’ ο Φέκα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Οικονόπολο κι ο διαιτητής έδειξε αμέσως την παράβαση, καταλογίζοντας το πέναλτι.

92’ την εκτέλεση ανέλαβε ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας ο οποίος νικήθηκε από τον Ροδάκη και παρέμεινε το 1-2.

95’ ο Κουκούλης είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή μετά από ένταση που υπήρξε στο ματς. Μία κόκκινη σύμφωνα με την ροή του αγώνα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γατί την έδωσε ο κ. Παντελάκης. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν ειπώθηκε κάτι μεταξύ των παικτών, καθώς το μαρκάρισμα του Κουκούλη ήταν καθαρό, ο βοηθός έδειξε πλάγιο κι έπειτα υπήρξε έντονη κινητικότητα στην μεσαία γραμμή. Κάποιος παίκτης του Καρτεράδου προσπάθησε να επιτεθεί στον Κουκούλη, οι ψυχραιμότεροι κράτησαν τους δύο παίκτες μακριά και ο διαιτητής έδειξε κόκκινη στον παίκτη του Α.Ο. Σύρου και κίτρινη στον αθλητή του Καρετάδου.  

Διαιτητής ήταν ο κ. Παντελάκης με βοηθούς τους κ.κ Ρούσσο και Νάκκα

ΑΟ Καρτεράδος (Στάθης Φίλων): Ροδάκης, Κουλόλι Ε., Βαρμάζης, Κουλόλι Γ. (70' Φέκας), Σόνι, Φίλων, Αχμετάι, Αρβανίτης (76' Ζαχαράκης), Κοβός, Παναγιωτίδης, Τομόρι

ΑΟ Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Βαμβακούρης, Σαμανίδης, Φιλίππου, Μαραγκός, Αργυρός, Οικονομόπουλος, Ζουμπουνέλης, Βαμβακούσης (46' Ραμπαβίλας), Κουκούλης, Χούρος (60' Γολιδόπουλος), Λιέας (73' Μουλίδης)