Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευσης της ΕΠΣ Κυκλάδων στις 5 Ιουλίου

Πρωτάθλημα με μία ή δύο κατηγορίες;

  • Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 17 Ιουν. 2020 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η μετά… Κορονοϊού εποχή θα φέρει όπως όλα δείχνουν αρκετές αλλαγές. Αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στα ποδοσφαιρικά στέκια των νησιών δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε δύο κατηγορίες. Ίσως θα πρέπει να ξεχνάμε τις δύο κατηγορίες και να σκεφτόμαστε των τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε μία κατηγορία και τις ομάδες χωρισμένες σε δύο ή σε τρεις ομίλους. Βέβαια τα πάντα θα ξεκαθαρίσου μετά τη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουλίου της Νάξου. Οι ομάδες θα είναι αυτές που θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα αγωνισθούν καθώς ακόμη είναι σε ισχύει η απόφασή της Γενικής Συνέλευση και η οποία είναι για πρωτάθλημα δύο κατηγοριών.

Σύμφωνα τώρα με τον πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη μόλις τρεις ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγωνισθούν στην Α’ κατηγορία, με τα σωματεία α φτάνουν στα τέσσερα ή πέντε μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Βέβαια για να αλλάξει η απόφαση και να πάμε σε πρωτάθλημα μίας κατηγορίας,  θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση τω ομάδων στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου.

«Οι ομάδες θα αποφασίσουν σε τι πρωτάθλημα θα πάμε»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μίλησε στην Κοινή Γνώμη και αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε με το θέμα τω δύο κατηγοριών. Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων αναφέρθηκε στο αν θα υπάρξουν δύο ή μία κατηγορία.

«Τα πάντα θα εξαρτηθούν με το γεγονός αν θα έχει συμμετοχή η Α’ κατηγορία ή όχι. Αν δεν έχει πολλές συμμετοχές δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με μόλις τέσσερις ή πέντε ομάδες».

Για το αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος καθώς ως γνωστό οι ομάδες έχουν ψηφίσει για δύο κατηγορίες, ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε τα εξής.

 «Μόνο μέσα από τη Γενική συνέλευση μπορεί να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Θα τεθεί θέμα και οι ομάδες θα πρέπει να αποφασίσου τι θέλουν. Όπως είπα και πριν δεν μπορείς να κάνεις πρωτάθλημα με μόνο τέσσερις ή πέντε ομάδες. Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής έχουν δείξει η Ελλάς Σύρου, ο Πύργος από την Σαντορίνη και η Σέριφος. Μέχρι στιγμής οι μόνες σίγουρες ομάδες είναι αυτές οι τρεις. Όλες οι υπόλοιπες δεν ξέρουμε τι θα κάνουν».

Σε περίπτωση που αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και πάμε δηλαδή σε μία κατηγορία, θα υπάρξουν δύο οι τρεις όμιλοι.

«Θα δούμε τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και έπειτα θα χωριστούν σύμφωνα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια. Βέβαια εμείς θέλουμε δύο κατηγορίες, όμως αν αυτό δεν είναι εφικτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Φέτος τα πάντα είναι δύσκολα με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν αρκετά κυρίως οικονομικά προβλήματα. Έτσι, δεν μπορούμε να βάλουμε τις ομάδες στη Α’ κατηγορία».

Όπως καταλαβαίνω δεν υπάρχει γενικά ενδιαφέρον από τις ομάδες.

 «Οι περισσότερες ομάδες ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τις υποδομές και θα προσπαθήσουν να πλαισιώσουν τα ρόστερ τους με δικούς τους παίκτες. Έπεσαν τα μπάτζετ, οπότε πάμε σε ανάπτυξη. Θα πρέπει να το δούμε λίγο πιο σφαιρικά. Αυτό γιατί αν δούμε ότι μαζί με τον Πανθηραϊκό φέτος στην Γ’ Εθνική θα είχαμε τέσσερις ομάδες από τις Κυκλάδες. Αυτές οι ομάδες λείπουν ουσιαστικά από το πρωτάθλημά μας. Αυτές οι ομάδες είναι η Θύελλα Καμαρίου, ο Πανθηραϊκός, η Άνω Μερά και ο Πανναξιακός που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα. Η Πάρος φέτος κάνει κινήσεις να ξεκινήσει με νέα ομάδα και δεν είναι γνωστό αν θα κάνει μεταγραφές. Φέτος, αναμένεται να έχουμε ένα πρωτάθλημα, με τις ομάδες να έχουν κατά βάση δικούς τους παίκτες».

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε για πότε έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση;

«Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στη Νάξο. Οι ομάδες στη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν μπορούμε να πιέσουμε από την πλευρά μας τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή. Ούτε τον ΠΑΣ Νάξου, ούτε το Φιλώτι, αλλά ούτε τον Αστέρα Τραγαίας μπορούμε να τους πιέσουμε να δηλώσουν συμμετοχή στην Α’ κατηγορία. Έτσι οι ίδιες οι ομάδες θα αποφασίσου γιατί πρωτάθλημα θέλουν».   

 

Λείπουν από το πρωτάθλημα των Κυκλάδων οι ομάδες από τη Νάξο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη

Οι απουσία των ομάδων από τα λεγόμενα μεγάλα νησιά έχουν φέρει τα… πάνω – κάτω στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού αν δεν υπήρχε η συνένωση στη Σαντορίνη θα είχαμε τέσσαρα σωματεία από τις Κυκλάδες στην Γ’ Εθνική. Θύελλα Καμαρίου, Πανθηραϊκός, Άνω Μερά και ο Πανναξιακός έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική κατηγορία. Θύελλα και Πανθηραϊκός έχουν γίνει μία ομάδα και το όνομα αυτής… Α.Ε. Σαντορίνης. Οι παράγοντες από το νησί του… ηφαιστείου ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία μίας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας υψηλούς στόχους. Έτσι και τη σεζόν 2020-21 οι Κυκλάδες θα εκπροσωπηθούν στην Γ’ Εθνική  με τρία σωματεία, την Α.Ε. Σαντορίνης, Άνω Μερά και Πανναξιακό. Ομάδες όμως που λείπουν από το εγχώριο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων σε δηλώσεις του τόνισε πως μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας έχουν εκδηλώσεις μόλις τρεις ομάδες κι αυτές είναι η Ελλάς Σύρου, ο Πύργος από την Σαντορίνη και η Σέριφος. Υπολογίζεται πως μέχρι τη Γενική συνέλευση οι ομάδες αυτές μπορεί να φτάσουν τις τέσσερις η πέντε. Όμως πρωτάθλημα με τόσες λίγες ομάδες δεν μπορείς α πραγματοποιήσεις.

Υπάρχει μεγάλη… αβεβαιότητα

Το μεγάλο βάρος στο φετινό πρωτάθλημα κατά κύριο λόγο θα τον έχει η Σύρος, καθώς μέχρι στιγμής η Ελλάς είναι αυτή η οποία έχει κάνει μεταγραφικές κινήσει και δείχνει την μεγαλύτερη όρεξη. Από την άλλη πλευρά μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει στην συμμετοχή του Α.Ο. Σύρου, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα συμμετάσχει ή αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία με τον Αίαντα. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες που όσο διανύουμε το καλοκαίρι τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν. Επίσης και στην Πάρο γίνεται προσπάθεια οι ομάδες να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δημιουργηθεί ένα σωματείο το οποίο θα έχει όνειρα και φιλοδοξίες. Θα πρέπει να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σωματεία. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων της 5ης Ιουλίου είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού αναμένεται να ξεκαθαρίσου αρκετά ζητήματα.

Με αγωνία αναμένονται οι κινήσεις του Α.Ο. Σύρου

Πλέον τα πάντα είναι… ρευστά. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Α.Ο. Σύρου. Δεν θα αναφερθούμε σε όλα όσα ακούγονται, αλλά στα έως τώρα γεγονότα. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους φίλους της ομάδας του Α.Ο. Σύρου, καθώς υπάρχει αδράνεια και τίποτα δε φαίνεται να κινείται. Στη αντίπερα… όχι η Ελλάς Σύρου εκτός από τις συζητήσεις με τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ και οι περισσότεροι έχουν συμφωνήσει να παραμείνουν και τη νέα σεζόν. Αρκετές κουβέντες και προτάσεις έχουν κατατεθεί σε παίκτες που αν έρθουν θα δώσουν μεγάλη δυναμική στην ομάδα του Νίκου Βουτσίνου. Αυτό οι φίλοι του Α.Ο. Σύρου το βλέπουν και προβληματίζονται καθώς στη δικής τους ομάδες δεν κινείται τίποτα. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του προέδρου του Α.Ο. Σύρου Γιώργου Φώσκολου κι αν υπάρξει τελικά συνεργασία με τον Αίαντα.