Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μιλά για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στη Νάξο

«Κινήσεις που θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα στο ποδόσφαιρο των Κυκλάδων»

Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο κυρίως στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος των ανδρών, αλλά όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε σε μία κατηγορία και την συνένωση της Α’ με την Β’. Στην ένωση των κατηγοριών δεν έχει παίξει ρόλο μόνο η πανδημία και ο κορωνοϊός, αλλά και η απουσία των σωματείων που θα αγωνισθούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Στην Εθνική κατηγορία θα αγωνισθούν η Σαντορίνη 2020, μετά και την συνεργασία των ομάδων της Θύελλας Καμαρίου, του Πανθηραϊκού, αλλά και όλων των συλλόγων του νησιού. Από την Νάξο ο Πανναξιακός μετά την κατάκτηση του τίτλου θα είναι μαζί με την ομάδα της Σαντορίνης. Επίσης στην Γ’ εθνική θα είναι και η Άνω Μερά. Οι δύο ομάδες της Μυκόνου έχουν ξεκινήσει συζητήσεις οι οποίες γίνονται σε καλό κλίμα και ίσως τη νέα χρονιά να είναι μαζί σε μία κατηγορία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και τις συζητήσεις που γίνονται στην Πάρο, ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι μικρότερος.

Η μία κατηγορία φαντάζει ως μία ιδανική λύση την τρέχουσα χρονική περίοδο, με τι ομάδες πλέον να θέλουν να δώσουν χρόνο στα παιδιά που υπάρχουν στα τμήματα των υποδομών τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ρένος Φρέρης αναφέρθηκε, μετά το τέλος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, για την παρουσία εκπροσώπων ομάδων στη Νάξο, αλλά και την επόμενη ημέρα στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

«Ήταν μία από τις πετυχημένες Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ετών. Πιστεύω πως αυτή η απομόνωση που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους, σκεφτήκαμε και σίγουρα έχουν παρθεί γενναίες αποφάσεις σε όλα τα νησιά. Πραγματικά συγκινημένος με αυτό γιατί βλέπω κάθε νησί να έχει χαράξει τη δική του πορεία και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για ένα καλύτερο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε πως στόχος του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου είναι να ενώνει τα νησιά μας» αυτά σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, για να μιλήσει στη συνέχεια για το επόμενο πρωτάθλημα των ανδρών, μιας και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχουν μειώσεις ομάδων.

«Αρχικά θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως οι ομάδες έχουν μειωθεί γιατί τέσσερα σωματεία μας έχουν ανέβει κατηγορία, οπότε κι αυτά θα λείπουν από το τοπικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποιες συνεργασίες – συνενώσεις σε κάποια άλλα νησιά. Προβλεπόμενος αριθμός των ομάδων σε Α και Β’ κατηγορία είναι 18, ενώ έχουμε ζητήσει από τις ομάδες να μας που τις προθέσεις που έχουν και σε ποια κατηγορία θέλουν να αγωνισθούν. Πολλά σωματεία θέλουν να δηλώσουν σε μία κατηγορία, όπου αν τελικά προχωρήσουμε σ’ αυτό το πλάνο θα δημιουργηθεί μία κατηγορία με νεανικά σύνολα. Κάτι που πιστεύω πως θα κάνει καλό στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, καθώς στις ομάδες θα παίζουν νέοι σε ηλικία αθλητές. Τα παιδιά θα έχουν χρόνο συμμετοχής και ταυτόχρονα θα αποκτούν και τις κατάλληλες εμπειρίες. Μην ξεχνάμε από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά νησιά μόνο η Σύρος έχει μείνει εκτός Γ’ Εθνικής και η Πάρος που τώρα γίνονται συζητήσεις και νέες συνεργασίες. Δεν μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να υποχρεώσουμε κανένα σωματεία στο να προχωρήσει σε μεταγραφές ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ της».

Τέλος ο κ. Φρέρης μίλησε και για τις δύο βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στη Νάξο.

«Πράγματι έγιναν δύο βραβεύσεις – εκπλήξεις, τις οποίες από την πλευρά μας τις είχαμε σχεδιάσει καθώς τιμήθηκαν δύο άνθρωποι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον χώρο του ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες. Ο Πέτρος Μαράκης και ο Γιάννης Σιγάλας είναι δύο σημαντικά πρόσωπα για εμάς και πρέπει να τους αναγνωρισθεί η όλη προσπάθεια που έχει γίνει».