Στις 3 και 4 Οκτωβρίου η Σέντρα του Κυπέλλου και μία εβδομάδα αργότερα ξεκινά το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Στη δημοσιότητα η προκήρυξη της Α΄ κατηγορίας και του Κυπέλλου Κυκλάδων

Η ΕΠΣ Κυκλάδων απέστειλε στις ομάδες τόσο την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, όσο και του Κυπέλλου. Οι ομάδες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων θα πρέπει να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους, με τις ομάδες να χωρίζονται σύμφωνα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια, ενώ η σέντρα έχει οριστεί για τις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια το κύπελλο ξεκινά νωρίτερα, καθώς οι ομάδες θα δώσουν τον πρώτο τους επίσημο αγώνα στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

 

Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Δήλωση συμμετοχής – Έναρξη

Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 14.00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση . Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ (τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ – Τράπεζα Πειραιώς 5710-021703-881  IBAN GR3601727100005710021703881 ή Εθνική Τράπεζα 469/480228-46 ΙΒΑΝ GR1001104690000046948022846).

Μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων .

Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή .

Η Δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ, Πράξη Συναίνεσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής κλπ .

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της δήλωσης συμμετοχής τους, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής .

Τα Σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ τους , τον αριθμό του FAX και το e-mail τους . Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων . Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ .

Δηλώσεις συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές .

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται κυρίως με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων .

 

Ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σαββατοκύριακο 10, 11 Οκτωβρίου 2020.

Άρθρο  4 . Αριθμός Ομάδων – Όμιλοι – Πρόγραμμα

Οι Ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα είναι χωρισμένες σε  Ομίλους, ο αριθμός των οποίων θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών και τη συνάντηση της αρμόδιας Επιτροπής με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία – μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, που έχουν τις προϋποθέσεις, οι οποίες αναφέρονται στην προκήρυξη και τους κανονισμούς .  Η απόφαση για την κατάρτιση των Ομίλων θα παρθεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών και η ακριβής διαδικασία θα αναφερθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος .

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί .  Η ημέρα και ο τόπος της κλήρωσης θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ .