Γέμισε με γαλανόλευκες εμφανίσεις το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων

Παιδικά χαμόγελα στο νέο ξεκίνημα της Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου έναν χρόνο μετά την επαναλειτουργία της έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, δείχνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πως επέστρεψε για να… μείνει. Αυτό γιατί η κάθε σοβαρή προσπάθεια πρέπει από πίσω της να έχει υποδομές που θα δουλεύουν για να στηρίξουν όλο αυτό το… οικοδόμημα.

Άλλωστε, η Ελλάς Σύρου έχει ίσως και την μεγαλύτερη ιστορία στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων στα τμήματα υποδομής, καθώς στο πέρασμα των χρόνων βγήκαν πολλοί αθλητές από τα… σπλάχνα της. Αθλητές οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία τόσο εντός Σύρου, όσο και στο ποδόσφαιρο γενικά των Κυκλάδων. Τα μικρά παιδιά πάτησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο το γήπεδο με τα χρώματα της Ελλάς Σύρου και άπαντες ήταν ενθουσιασμένοι, που μετά από προσπάθεια μηνών οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς. Το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων γέμισε γαλανόλευκα χρώματα και η ικανοποίηση ήταν μεγάλη. Ο Υπεύθυνος των ακαδημιών της Ελλάς Σύρου Ευάγγελος Λεονταρίτης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την νέα αυτή προσπάθεια, αλλά και για το πόσο ικανοποιημένη είναι η διοίκηση της ομάδας από το ενδιαφέρον τόσο των γονέων, όσο και των παιδιών, γι’ αυτή την νέα αρχή.

Η Ελλάς Σύρου έναν χρόνο μετά την επαναλειτουργία της έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, καθώς προχώρησε στη δημιουργία ακαδημίας. Πείτε μας για τη νέα αυτή προσπάθεια της ομάδας σας.

«Ήταν ένα μεγάλο όνειρο! Απ την πρώτη ημέρα επανίδρυσης της ομάδας ως βασικό στόχο είχαμε τη δημιουργία ακαδημιών, διότι αυτό δείχνει την υγεία και το μέλλον κάθε συλλόγου. Δεν υφίσταται σοβαρή και οργανωμένη ομάδα χωρίς ακαδημίες. Επιθυμούμε να προσφέρουμε τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά. Λόγω κορωνοϊού καθυστερήσαμε την έναρξη τους, όμως κερδίσαμε περισσότερο χρόνο και οργανωθήκαμε πολύ σωστά».

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την συμμετοχή των παιδιών;

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απήχηση που έχει η ακαδημία μας. Παρά τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε έχουμε ήδη 55 εγγραφές στα τμήματα μας και συνεχίζουμε. Τα καινούργια γραφεία του συλλόγου μας βρίσκονται στην Ερμού και κάθε πρωί λειτουργούν για τον κόσμο και τις εγγραφές των ακαδημιών μας. Δεν θα ήθελα να παραλείψω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας οι οποίοι μας αγκάλιασαν και μας στηρίζουν στο δύσκολο αυτό εγχείρημά μας».

Η Ελλάς ξεκίνησε τα τμήματα των ακαδημιών, έχοντας ταυτόχρονα κάνει και μία σημαντική συνεργασία με τον Ατρόμητο Αθηνών. Πως προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία;

«Η συνεργασία με τον Ατρόμητο Αθηνών είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Συριανό ποδόσφαιρο. Η Ακαδημία του Ατρόμητου θεωρείται μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα και από τα σπλάχνα της έχουν βγει εκατοντάδες διάσημοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πριν από λίγες ημέρες, άλλο ένα παιδί τους (ο Λιμναίος) μετά το απολύτως επιτυχημένο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, εξασφάλισε μια σπουδαία μετεγγραφή για την καριέρα του στο εξωτερικό. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, μας παρέχουν τεχνογνωσία, δωρεάν σεμινάρια για τους προπονητές μας και στις 23 Σεπτεμβρίου τους περιμένουμε στη Σύρο για την επίσημη παρουσίαση των ακαδημιών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θερινό σινεμά Παλλάς».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

«Καταρχήν οι στόχοι είναι τα παιδιά μας να περνάνε καλά στις προπονήσεις και να τα βλέπουμε πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Σίγουρα θέλουμε μελλοντικά να αναδείξουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό θα έρθει με σωστή δουλειά και πειθαρχεία.. Θέλουμε να παρέχουμε τα πάντα στα παιδιά μας και οι οικογένειές τους να είναι απολύτως ευχαριστημένες. Ήδη προσθέσαμε στην ομάδα μας διατροφολόγο και παιδοψυχολόγο. Θεωρώ πως είμαστε αρκετά οργανωμένοι διότι το συμβούλιο μας αποτελείται από πολλά και αξιόλογα άτομα. Είμαστε μια οικογένεια και αισθανόμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που σε αυτήν ανήκουν πλέον και τα τμήματα των ακαδημιών μας. Εύχομαι να έχουμε μια υπέροχη χρόνια γεμάτη όμορφες στιγμές. Καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλες τις ακαδημίες του νησιού μας και πολλά συγχαρητήρια για το έργο που διατελούν όλα αυτά τα χρόνια για την κοινωνία μας».