Το συγκρότημα του κ. Μαράκη επικράτησε με 1-3 επί των Κανονιέρηδων στον τελικό της Κ14

«Βασιλιάς» των Κυκλάδων ο ΠΑΣ Νάξου

Πρωταθλητής Κυκλάδων στην Κ14 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Νάξου μετά την επικράτησή του στον τελικό με 1-3 επί των Κανονιέρηδων. Ο τελικός μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. ΠΑΣ Νάξου και Κανονιέρηδες διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή, με το συγκρότημα της Νάξου να είναι καλύτερο στις λεπτομέρειες και να κατακτά την κούπα δίκαια. Τα γκολ από πλευράς ΠΑΣ Νάξου τα σημείωσαν οι Μουστάκης, Χωριανόπουλος και Παντελαίος. Από τους Κανονιέρηδες το γκολ το πέτυχε ο Καμπάνης.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Νάξου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 4’ με τον Χωριανόπουλο. Στο 6’ ο Μουστάκης μετά την ωραία πάσα του Παντελαίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα οι Συριανοί "πάτησαν γκάζι" καθώς ήθελαν να ισοφαρίσουν πριν κλείσει το ημίχρονο. Στο 20’ ο Καλίγγερος με εκτέλεση κόρνερ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Καμπάνη και ο δεύτερος με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξενάκη, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι αθλητές του κ. Τζώρτζη είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς είχαν κλείσει στα καρέ τους, τους Ναξιώτες. Χάθηκαν ευκαιρίες από πλευράς Κανονιέριδων, με μεγαλύτερη αυτή του Καμπάνη όπου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του ΠΑΣ Νάξου. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1 και να αφήνουν αρκετούς "ανοιχτούς λογαριασμούς" για το δεύτερο μέρος.

Η εικόνα του δευτέρου ματς ήταν όπως και του πρώτου, αφού και πάλι οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Ο Χωριανόπουλος στο 36’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ρηγούτσου.

Ο ίδιος παίκτης στο 39΄ με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον γκολκίπερ της ομάδας της Σύρου για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΣ Νάξου κάνοντας το 1-2. Προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει η ομάδα της Σύρου καθώς στο 56’ ο Β. Νονικός μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Ξενάκη, ο οποίος με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα μακριά. Ο Καμπάνης στο 59’ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας μία καλή ευκαιρία για γκολ.

Οι Κανονιέρηδες έχασαν τις ευκαιρίες και ο ΠΑΣ Νάξου έφτασε στο γκολ με τον Παντελαίο στο 61’, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Το σκορ μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε και η ομάδα της Νάξου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κανονιέρηδες – ΠΑΣ Νάξου 1-3

Διαιτητης: Αντώνης Καλόγερας

Βοηθοί: Γιαννης Κουζούμης - Βαγγέλης Ρούσσος

Κανονιέρηδες Σύρου (Γιάννης Τζώρτζης): Ρηγούτσος, Μέντρι, Νομικός Π., Μακρυωνίτης, Καλλίγερος, Δημόπουλος, Χαμζα, Ρούσσος, Καμπάνης, Νομικός Β., Καψάσκης (51΄Καραγιάννης).

Ακόμη στον πάγκο ήταν: Μαραγκός, Βλάχος

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Ξενάκης, Κάσα, Φακίνος (36΄Γκούφα), Πουλάι, Μπόσκου, Μερεπέζα, Μαράκης, Ρετζέπι (36΄Βαλέττας),Χωριανώπουλος, Παντελαίος, Μουστάκης.

Ακόμη στον πάγκο ήταν: Λέκκας, Μπλοσίμι, Ρότσι, Βουτσίνος, Πιέτρι.