Γονείς και παιδιά έδωσαν το παρών στην πρώτη της ακαδημίας

Ξεκίνησαν τα τμήματα υποδομής της Ελλάς Σύρου

Τα τμήματα υποδομής της Ελλάς Σύρου ξεκινούν σιγά – σιγά τις προπονήσεις τους αφού την Τετάρτη το απόγευμα δόθηκε στο γήπεδο των Καμινίων το πρώτο ραντεβού. Οι μικροί αθλητές, αλλά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν και να μιλήσουν με τους προπονητές των τμημάτων.

Τα παιδιά από την πλευρά τους έδειξαν έτοιμα να ξεκινήσουν και να αφήσουν πίσω τους το μεγάλο διάστημα αποχής λόγω κορωνοϊού.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της ακαδημίας της Ελλάς Σύρου είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

«Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλη διάθεση»

Ο προπονητής των τμημάτων Κ4 και Κ6 της Ελλάς Σύρου, Κυρικάκος Μανουδάκης, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την πρεμιέρα των προπονήσεων, αλλά  και τον διπλό ρόλο που θα έχει και φέτος στην ομάδα του νησιού. «Αρχικά θέλω να ευχηθώ να έχουμε όλοι την υγεία μας και όλα να πάνε καλά, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ξεκινάμε τις προπονήσεις με μεγάλη διάθεση για δουλειά και πολλά χαμόγελα. Τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται στους χώρους, αγαπουν το άθλημα και το έδειξαν από την πρώτη στιγμή. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν να μαθαίνουν κάποια από τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Είναι μικρά σε ηλικία και ιδιαίτερα τα παιδιά των τμημάτων που προπονώ, όμως έχω την διάθεση και την υπομονή να δουλέψουμε και κάποια πράγματα. Αρχικά θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον άθλημα και στη συνέχεια να μάθουν ποδόσφαιρο. Τώρα, εγώ στην Ελλάς θα έχω διπλό ρόλο, όπως άλλωστε είχα και πέρυσι, αφού είμαι και παίκτης της ανδρικής ομάδας. Η Ελλάς θα κάνει και φέτος πρωταθλητισμό και εύχομαι όλα να πάνε όπως πρέπει και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πώς βλέπει τη φετινή σεζόν ο κ. Μανουδάκης είπε: «Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Εύχομαι να καταφέρουμε να δουλέψουμε όλη τη χρονιά και να μην χρειαστεί να σταματήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας ως προπονητές έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχουμε κάνει τα εμβόλια και πιστεύω πως αν προσέξουμε λίγο θα πάμε καλά».

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να ανέβουμε επίπεδο»

Το μέλος της ακαδημίας της Ελλάς Σύρου, Γιώργος Γούτης, μίλησε με τη σειρά του για την έναρξη των προπονήσεων και την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους μετά από αρκετούς μήνες.

«Θέλω αρχικά να ευχηθώ με τη σειρά μου να έχουμε μία καλή χρονιά, αλλά και να μην ζήσουμε ότι και την προηγούμενη σεζόν. Δηλαδή, να μην μας κλείσουν λόγω της πανδημίας και οι προπονήσεις να συνεχιστούν χωρίς πρόβλημα. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει μία νέα αρχή, θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί, αφού έχουμε προχωρήσει σε προσθήκες προπονητών και έχουμε έρθει σε ένα καινούργιο γήπεδο. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό που το ποδόσφαιρο επέστρεψε και πάλι στις γειτονιές».

Για το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονέων ο κ. Γούτης είπε: «Όλα τα παιδιά που είχαν έρθει από την αρχή παρέμειναν και τα έχουμε και φέτος κοντά μας, ενώ έχουμε και κάποιες ακόμη προσθήκες. Πιστεύω ότι η πανδημία έχει κάνει μεγάλο κακό στα παιδιά, καθώς τα κράτησε στο σπίτι και οι γονείς από την πλευρά τους έχουν προβληματιστεί πάρα πολύ. Τα παιδιά πρέπει να γυμνάζονται και να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Τώρα, θα κάνουμε εργομετρικά για να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά και στη συνέχεια να γίνει ο σχεδιασμός των προπονήσεων. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές τις ηλικίες να ξέρουν που βρίσκονται και τι χρειάζεται να κάνουν στην συνέχεια. Ελπίζω μέσα από την δουλειά που θα κάνουμε φέτος να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και να πάμε ακόμη καλύτερα».

Για το εάν υπάρχουν σχέδια για την ακαδημία, καθώς υπάρχουν και καινούργιοι προπονητές, απάντησε πως «Όλοι οι προπονητές που ήταν από την πρώτη ημέρα μαζί μας παραμένουν και φέτος και επίσης έχουμε φέρει στην οικογένεια της Ελλάς τεχνικούς εγνωσμένης αξίας. Κοντά μας έχει έρθει ο Γιάννης Δαφνάς, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από ακαδημίες και έχει αναλάβει την ηλικία Κ15 και ακόμη έχουμε συμφωνήσει με τον Δημήτρη Πελέκη, ο οποίος είναι ένας διεθνής προπονητής, με παραστάσεις από την Κίνα. Αυτό πιστεύω είναι πολύ σημαντικό καθώς έχουμε επαφές με μεγάλες ομάδες και σωματεία που αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία και όταν κάποιο παιδί ξεχωρίσει είναι δεδομένο ότι θα το προωθήσουμε».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Λεονταρίτης μίλησε για το πρώτο κάλεσμα της Ελλάς Σύρου και την ανταπόκριση που υπήρχε από τους γονείς και τους μικρούς αθλητές.

«Επίσημα ήταν να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα, όμως λόγω των συνεχών αλλαγών των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η επίσημη έναρξη μετά την παράταση που δώσαμε θα είναι τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση και αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά. Οι γονείς και τα παιδιά όπως βλέπουμε έμειναν ευχαριστημένα από την πρώτη μας χρονιά και θέλησαν να συνεχίσουν μαζί μας και φέτος. Φέτος έχουμε βάλει ακόμη μεγαλύτερες βάσεις, μετά και την προσθήκη του κ. Πελέκη, ο οποίος έχει την εμπειρία, μπορεί να μας αλλάξει και να μας ανεβάσει επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή χρονιά τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου».

Σε ότι αφορά στο επίπεδο οργάνωσης της ομάδας μετά τον πρώτο χρόνο, απάντησε πως «Πάντα ο πρώτος χρόνος είναι και ο πιο δύσκολος σε οτιδήποτε κάνουμε. Πόσο μάλλον στον χώρο αυτόν που εμείς από την πλευρά μας δεν είχαμε και την μεγαλύτερη εμπειρία. Καταφέραμε κάνοντας βήμα – βήμα να πάμε πάρα πολύ καλά. Από την πλευρά τους οι εγγραφές πάνε εξίσου πολύ καλά, αφού ήδη έχουμε 85 παιδιά και πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο να δουλέψουμε σωστά. Επίσης, μετά και την συμφωνία μας με τον κ. Πελέκη θα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε κανονίσει να κάνουμε στα παιδιά εργομετρικές εξετάσεις, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του κ. Πελέκη και να πάμε σε ευρωπαϊκά επίπεδα το κομμάτι της ακαδημίας. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, εύχομαι να μας αφήσουν οι συνθήκες να δουλέψουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θέλουμε να παίξουμε παιχνίδια και εκτός Σύρου, να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες απ’ αυτές τις αναμετρήσεις.

Τέλος για τη συμμετοχή των τμημάτων υποδομής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων ο κ. Λεονταρίτης είπε: «Σε πρώτη φάση θα δηλώσουμε συμμετοχή στα πρωταθλήματα το Κ12 και στο Κ10. Περιμένουμε να δούμε τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν στα πρωταθλήματα γιατί νομίζω ότι λίγο παράλογες οι απαιτήσεις που Υπουργείου Αθλητισμού να κάνουμε δηλαδή 2 self test στα παιδιά κάθε εβδομάδα. Περιμένουμε και με τη βοήθεια της ΕΠΣ Κυκλάδων να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να δούμε αν θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα».