Στην Κ16 θα λάβουν μέρος συνολικά 16 σωματεία

Η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων έστειλε στα σωματεία των Κυκλάδων την συμπληρωματική προκήρυξη για το πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ16. Να σημειώσουμε εδώ πως στην συγκεκριμένη κατηγορία θα πάρουν μέρος 16 συνολικά ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων έγινε σύμφωνα με τα γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και τη διασύνδεση των νησιών. Ο πρώτος όμιλος αποτελείται από τις ομάδες: Αίας Σύρου, Νέος Α.Ο. Σύρου, Κανονιέριδες Σύρου, ΠΑΣ Τήνου, Α.Ο. Μυκόνου και Ανδριακός. Στο δεύτερο θα πάρουν μέρος: ΑΜΕΣ Νηρέας ή Α.Ο. Πάρου (θα βγει μία από κλήρωση), Παμμηλιακός ΑΠΣ Κύθνου και ΑΜΣ Φιλωτίου. Τέλος στον τρίτο όμιλο θα παίξουν οι ομάδες: ΑΜΕΣ Νηρέας ή Α.Ο. Πάρου (θα βγει μία από κλήρωση), ΠΑΣ Νάξου, Πανναξιακός, Α.Ο. Πανθηραϊκός και Α.Σ. Σαντορίνης. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και στη συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος των τριών ομίλων (με καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας ανά αγώνα, δηλαδή διαιρώντας τους βαθμούς που έχει με τους αγώνες του), προκρίνονται στην τελική φάση. Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (Final-Four) . Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση. Οι νικήτριες ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του τελικού και ο νικητής θα είναι ο Πρωταθλητής Κ-16 Ε.Π.Σ.Κ. «BIOCLEAN» περιόδου 2021-2022. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής της Κ16

Συμμετέχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους:

1ος όμιλος (6 ομάδες): ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΝΕΟΣ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΕΡHΔΕΣ ΣΥΡΟΥ, Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ, Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ & ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

2ος όμιλος (5 ομάδες): Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ή Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (μετά από κλήρωση), Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ & Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ & Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ.

3ος όμιλος (5 ομάδες): Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ή Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (μετά από κλήρωση) Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ & Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020.

Στους ομίλους το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει από κλήρωση.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους μονούς αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Επίσης θα μπορούν να ορίζονται δύο αγώνες της ίδιας ομάδας σε ένα διήμερο, ανεξαρτήτως εάν δεν μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των δύο αγώνων, εφόσον αυτό διευκολύνει συγκοινωνιακά και οικονομικά την μετακινούμενη ομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, οι τρεις πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος των τριών ομίλων (με καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας ανά αγώνα, δηλαδή διαιρώντας τους βαθμούς που έχει με τους αγώνες του), προκρίνονται στην τελική φάση.

Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (Final-Four). Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση. Οι νικήτριες ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του τελικού και ο νικητής θα είναι ο Πρωταθλητής Κ-16 Ε.Π.Σ.Κ. «BIOCLEAN» περιόδου 2021-2022.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της τελικής φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων, από πλευράς της.

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες.

Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ορισθούν από την διοργανώτρια.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ήθελε προκύψει και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην προκήρυξη και τους κανονισμούς, θα επιλαμβάνεται και θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣΚ.