Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς των Κυκλάδων (Κ17) και των Δωδεκανήσων

Μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουν με νίκη απέναντι στα Δωδεκάνησα έχασαν οι ποδοσφαιριστές της Κ17 της ΕΠΣ Κυκλάδων. Οι αθλητές του κ. Γατζέλου ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και παρόλο που προηγήθηκαν με 1-0 πλήρωσαν ακριβά το μοναδικό λάθος που έκαναν στο παιχνίδι στο 44΄.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και με το καλημέρα έδειξαν τις «άγριες» διαθέσεις τους αφού μόλις στο 2΄ είχαν δοκάρι με τον Ορφανό. Οι παίκτες του κ. Γατσέλου αδίκησαν τους εαυτούς τους καθώς ένα ματς το οποίο θα μπορούσαν να είχαν νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία το κράτησαν στο 1-1 και μοιράστηκαν από έναν βαθμό με τα Δωδεκάνησα. Ο Βαμβακούσης στο 11΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για τις Κυκλάδες και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν οι αθλητές του κ. Γατσέλου ήταν πιο εύστοχοι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 43΄ έχασαν τεράστια ευκαιρία να βάλουν ακόμη ένα γκολ, όμως ο Βαμβακούσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζέλλο από τα έντεκα βήματα. Και δεν έφτανε το χαμένο πέναλτι, στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι δέχθηκαν γκολ με τον Καρανικολάου να εκμεταλλεύεται την αδράνεια μέσα στην περιοχή και με το κεφάλι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Νικολάου.  

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

2΄ ο Γιάννης Ορφανός με κοντινό σουτ είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζέλλου έπειτα την ασταθή επέμβαση του γκολκίπερ των Δωδεκανήσων.

11΄ ο Βαμβακούσης, με ωραία εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Τζέλλο κι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0.

43΄ ο Ορφανός, μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, έπεσε και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Βαμβακούσης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο κορυφαίος του αγώνα Τζέλλος έπεσε όμορφα στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε την μπάλα.

44΄ η μπάλα τιμώρησε τους Κυκλαδίτες και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στην επόμενη φάση από το χαμένο πέναλτι ο Καρανικολάου εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και την άστοχη έξοδο του Νικολάου και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Κυκλάδες, που συνέχισαν να πιέζουν, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τους Ορφανό και Δαφερέρα, οι οποίοι δεν νίκησαν αν και βγήκαν μόνοι τους απέναντι στον Τζέλλο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 62΄ σε χέρι μέσα στην περιοχή του Πεταυράκη, όμως ο «άρχοντας» του αγώνα διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γατσέλος): Νικολάου, Ασράμ, Ρουστέμι, Μαθιάσος, Φέγγης (84' λ. τρ. Τσελάι), Βαμβακούσης (79' Μήλας), Ορφανός, Λέκκας, Ευαγγελόπουλος (60' Ρούσσος Α.), Παντελαίος (60' Γιαουπάι), Δαφερέρας (79' Ραφιός).

Αναπληρωματικοί: Αποστολόπουλος, Πούλιος, Γιαννακόπουλος, Βουτσίνος

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (Τριχιάς): Τζέλλος, Χύσα, Καρανικολάου, Πεταυράκης, Κυριαζάκος, Παπαχαραλάμπους (27' Σάββας), Χατζήπαπας (27' Χατζηνικολάου), Σουλτς (68' Στατιού), Αλεξούδης (51' Κασσαράς), Ράμος (51΄Λαμπίδης), Λεονταρόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Φραγκούλης, Στάππας, Μουσακίνιας.