1 & 2 Οκτωβρίου η πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι αγώνες για τον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς ως είθισται το κύπελλο ξεκινά πριν από το πρωτάθλημα των ανδρών. Από εκεί και πέρα οι ομάδες, όπως συμβαίνει και για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου.  

Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης του Κυπέλλου Κυκλάδων

Δήλωση συμμετοχής – έναρξη

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 14.00, δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ, (τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ - Τράπεζα Πειραιώς 5710-021703-881  IBAN GR3601727100005710021703881 ή Εθνική Τράπεζα 469/480228-46 ΙΒΑΝ GR1001104690000046948022846).

Εκπρόθεσμη ή μη δήλωση συμμετοχής επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον ΚΑΠ.

Μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το συνυποσχετικό διαιτησίας/δήλωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των καταστατικών, των κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Χωρίς την υποβολή του ως άνω συνυποσχετικού διαιτησίας καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.

Η δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ, δήλωση προσωπικών δεδομένων του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής κλπ.

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν δήλωση συμμετοχής.

Τα Σωματεία στη δήλωση συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του FAX τους. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ.

Δηλώσεις συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτές.

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται κυρίως με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων.

Ως ημερομηνία έναρξης του κυπέλλου ορίζεται το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου 2022.

Πρόγραμμα

Τα ζευγάρια των αντιπάλων ομάδων θα βγουν μετά από δημόσια κλήρωση.

Για κάθε αγωνιστική θα διενεργείται ξεχωριστή κλήρωση, με τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί.

Οι γηπεδούχες ομάδες θα προκύπτουν από την κλήρωση και θα είναι οι πρώτες από τα ζευγάρια, που θα βγουν από την κληρωτίδα. Γηπεδούχες θα είναι πάντα οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας ανεξαρτήτου σειράς κλήρωσης.

Η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ξεχωριστά, ανά αγωνιστική, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο νομό μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα διεξάγεται αγώνας κυπέλλου αν οι διαγωνιζόμενες ομάδες δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα .

Η ΕΠΣΚ μπορεί, για συγκοινωνιακούς και οικονομικούς λόγους, να χωρίζει τις ομάδες, μέχρι την ημιτελική φάση, σε υποομίλους, για να αποφεύγονται οι μακρινές, πολυήμερες και πολυδάπανες μετακινήσεις.

Επίλυση αθλητικών διαφορών.

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. Τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του κυπέλλου αυτού και

β. Σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές, με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.