Την συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος έστειλε η ΕΠΣ Κυκλάδων στις ομάδες

Με 6 ομάδα και 20 αγωνιστικές το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων

Η ΕΠΣ Κυκλάδων απέστειλε την συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας. Στην συμπληρωματική προκήρυξη που έλαβαν οι ομάδες αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα λάβουν μέρος έξι ομάδες κι αυτό γιατί δεν έγινε δεκτή η αίτηση συμμετοχής του Αίαντα Σύρου. Οι ομάδες θα παίξουν τέσσερις γύρους, δηλαδή θα διεξαχθούν 20 συνολικά αγωνιστικές και η πρώτη θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κυκλάδων. Ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα, αφού κάθε παιχνίδι θα έχει τη δική του ομορφιά και ιδιαιτερότητα. Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ως φαβορί, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και τα παιχνίδια δύσκολα. Από την πλευρά τους οι φίλαθλοι των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Μάλιστα είναι ευκαιρία ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο, να δει τους αγώνες από κοντά, αφού όλα τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων είναι πολύ δυνατά και τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

«BLUE STAR FERRIES» 2022-2023

Α. ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Κυκλάδων περιόδου 2022-2023 ονομάζεται «BLUE STAR FERRIES»

B. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

Στο Πρωτάθλημα A΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Κυκλάδων «BLUE STAR FERRIES» περιόδου 2022-2023 δήλωσαν συμμετοχή οι παρακάτω επτά (7) ομάδες:

 ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Ε. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020, Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ.

Η δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ανδρών του σωματείου ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ δεν γίνεται δεκτή διότι το σωματείο δεν συμμετείχε την περσινή περίοδο σε κατηγορία ανδρών και βάσει του Κ.Α.Π. (άρθρων 4 παρ. 7 και 27 παρ. 3) πρέπει να συμμετέχει στην μικρότερη κατηγορία ανδρών και δεν δικαιούται προβιβασμού. Ως εκ τούτου οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην Α΄ Κατηγορία θα είναι έξι (6).

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) γύρους, σε έναν ενιαίο όμιλο.

Ο 1ος στην βαθμολογική κατάταξη θα είναι ο Πρωταθλητής Α΄ κατηγορίας «BLUE STAR FERRIES» περιόδου 2022-2023 και θα  συμμετάσχει στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.