Μεγαλειώδη εμφάνιση και πρόκριση για τον Αίαντα Σύρου

  • Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 28 Φεβ. 2023 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων προκρίθηκε ο Αίαντας Σύρου, μετά το 4-1 επί του Παμμηλιακού. Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη όχι μόνο δεν… φοβήθηκε τον Παμμηλαικό που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό έπαιξε κυριαρχικό παιχνίδι.
Οι Συριανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους κι έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ραμπαβίλα, μετά το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο φορ της ομάδας της Σύρου βρέθηκε απέναντι στον Δήμου, όμως ο γκολκίπερ της ομάδας της Μήλου με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ραμπαβίλας με ωραίο σουτ στο 12’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε Δήμου, ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι (1-0). Στο 20’ ο επιθετικός της ομάδας της Σύρου δημιούργησε ακόμη μία καλή στιγμή για την ομάδα του, καθώς ο Δήμου με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι Συριανοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών με τον Μπάιλα (2-0). 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς οι Συριανοί συνέχισαν να πιέζουν και ταυτόχρονα να δημιουργούν ευκαιρίες, κόντρα σε μία ομάδα η οποία προσπαθούσε να αντισταθεί. Ο Παμμηλιακός από την πλευρά του δεν κατάφερε να κοιτάξει στα… μάτια τον Αίαντα και δίκαια γνώρισε την ήττα. Με την εμφάνισή της αυτή η ομάδα του Χρήστου Πελέκη απέδειξε ότι εύκολα θα μπορούσε να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων και μάλιστα θα ήταν και πολύ ανταγωνιστική.
Ο Ραμπαβίλας στο 67’ έκανε το 3-0 και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προς στιγμήν (76’) σε 3-1 με τον Παππά. Ο φορ της ομάδας της Σύρου με το τρίτο του προσωπικό τέρμα στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τον Αίαντα.

Αίαντας Σύρου – Παμμηλιακός 4-1

Διαιτητής: Καλόγερας, Βοηθοί: Ρούσσος, Δρόσος

Αίαντας Σύρου (Πελέκης): Ρουμελιώτης, Σαμανίδης (71’ Καραμολέγκος), Ρούσσος, Συριανός, Μπαλόπιτας, Ταμάμης, Μπάϊλας (84’ Καπέλλας), Ξαγοράρης (84’ Αρώνης), Μουλίδης (80’ Ραφιός), Ραμπαβίλας, Σαγκινέτος.

Παμμηλιακός (Καραγιαννόπουλος): Δήμος, Μωραϊτης (73’ Μαρκαντώνης), Σοσόλι, Ατανάσοφ (81’ Σιδέρης), Κυρίτσης, Δίντσης (88’ Λιβάνιος), Sarr (88’ Μπάτης), Diouf, Abdramane (88’ Ζούλιας), Παππάς, Σάντα.