Πήρε το τοπικό ντέρμπι (3-0) με τους Κανονιέρηδες ο Αίαντας

Ο Αίαντας Σύρου ήταν ο νικητής του του τοπικού ντέρμπι με τους Κανονιέρηδες με 3-0, για το πρωτάθλημα της Κ12. Η ομάδα του τεχνικού διδύμου (Ρούσσος – Ρηγούτσος) πήρε δίκαια τη νίκη, καθώς ήταν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν καλύτερη. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν αναλάβει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η καλή αμυντική λειτουργία των Κανονιέρηδων κράτησε στο πρώτο μέρος μακριά από τα καρέ του Γιαννακόπουλου τους παίκτες του Αίαντα. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του Αμπουσερί Γιόσεφ στο 26’, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Άτυχη στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του Παλαιολόγου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 13’ .

Οι τυπικά γηπεδούχοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ντάσιο κι από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα.

Ο Αίαντας σημείωσε ακόμη δύο γκολ με τους Καμλπουράκη και Μαύρο, εξασφαλίζοντας ακόμη μια νίκη με 3-0 επί των Κανονιέρηδων.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

11’ Ο Τσούκου με το σώμα σταμάτησε τη μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλμπουράκη.

15’ άουτ το σουτ κατέληξε το σουτ που επιχείρησε ο Γιόσεφ από πλεονεκτική θέση.

26’ ο Αμπουσερί Γιόσεφ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο καθώς από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

31’ ο Μαύρος πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καλμπουράκη, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι των Κανονιέρηδων.

Β’ μέρος

31’ ο Ντάσιος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική αδράνεια των τυπικά φιλοξενούμενων και με πλασέ έκανε άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Αίαντα Σύρου 1-0.

35’ άουτ πέρασε το σουτ του Καλμπουράκη από πλεονεκτική θέση.

36’ ο Καλμπουράκης έπειτα από ατομική ενέργεια απέκτησε το πλεονέκτημα και με ωραίο σουτ νίκησε στον Γιαννακόπουλο κάνοντας το 2-0.

50’ άουτ πέρασε το σουτ του Καλμπουράκη από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

51’ ο Μαύρος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Βασάλο διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τον Αίαντα Σύρου.

Αίαντας Σύρου – Κανονιέρηδες Σύρου 3-0

Διαιτητές: Γρυπάρης, Βλαχογιάννη

Αίαντας Σύρου (Ρούσσος – Ρηγούτσος): Νούσιας (60’ Μπαρμπαρής), Γυφτάκης (60’ Μπάκι), Αζιζάι (60’ Λάμπρου), Ζαράνης, Ντάσιος, Δημητράτος (57’ Νομικός), Μαύρος, Καλμπουράκης, Γιόσεφ.

Κανονιέρηδες Σύρου (Πάρης Βάλβης): Γιαννακόπουλος (43’ Βασάλος), Γκιρέλντι, Σαργολόγος, Δαρζέντας, Σλοβάρι, Τσούκου, Καραγιάννη, Μπόλας, Παλαιολόγου (13’ λ.τρ. Χάμζα).