Σωτήρης Κυργιάκος, αλλά και Άγγελος Μπασινάς έδωσαν το παρών και έδειξαν κάποιες από τις ποδοσφαιρικές τους αρετές

Ο κόσμος στήριξε τον φιλανθρωπικό αγώνα

  • Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2023 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 21 Απρ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά «Άγ. Στέφανος» και του Μιχάλη Κονδύλα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, καθώς τα έσοδα από τον φιλανθρωπικό αγώνα θα δοθούν στον Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι αντίπαλες ομάδες ήταν επίλεκτη ομάδα της U18 Σύρου με παίκτες από τους Κανονιέρηδες, τον Αίαντα, τον Νέο Α.Ο. Σύρου και τον Πάγο. Οι έφηβοι της Σύρου αντιμετώπισαν μία μικτή ομάδα χορηγών – υποστηρικτών του φιλανθρωπικού αγώνα. Βέβαια οι παίκτες της μικτής χορηγών που έκλεψαν την παράσταση δεν ήταν άλλοι από τους υψηλούς προσκεκλημένους, που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σωτήρης Κυργιάκος και Άγγελος Μπασινάς έπαιξαν κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα μάγεψαν με τις κινήσεις τους εντός αγωνιστικού χώρου.

Από εκεί και πέρα, στο ημίχρονο του αγώνα υπήρξε χορευτικό σόου, αλλά και κλήρωση πλούσιων δώρων όπως της φανέλας του Euro 2004, υπογεγραμμένη από τους Άγγελο Μπασινά και Σωτήρη Κυργιάκο.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης και κανείς δεν θα σταθεί στο σκορ, να σημειώσουμε πως οι μικτή των χορηγών επικράτησε με 3-4 της U18. Οι έφηβοι άνοιξαν το σκορ με τον Συριανό, ενώ με μία μαγική συνεργασία των Κυργιάκου – Μπασινά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1. Οι χορηγοί έκαναν με γκολ του Ψυλλάκη την ολική ανατροπή (2-1) και ο Μάνος Καπέλλας ισοφάρισε σε 2-2. Ο Μιχάλης Κονδύλας με δύο δικά του γκολ (το ένα με πέναλτι) έκανε το 2-4. Το τελικό 3-4 διαμορφώθηκε από τον Κατσάμπα στην άψογη συνεργασία σε εκτέλεση πέναλτι του Νομικού.

Για την Κ18 επίλεκτων της Σύρου αγωνίσθηκαν οι εξής: Βλάχος, Καπέλλας, Ρούσσος, Βλαχάκης, Μπαλόπητας, Νομικός, Καμπάνης, Ρούσσος, Ρούσσος, Χάμζα, Κατσάμπας, Βουτσίνος, Ραουζαίος, Κίφας, Καλλίγερος, Τρόκα, Συριανός, Ευαγγελόπουλος, Κουκουλάς, Μιχάλοβιτς, Νομικός, Μπουντούρης, Καλιακάτσος, Αρώνης, Μαραγκός, Καπέλλας.

Τέλος, μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Άγγελος Μπασινάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα. «Ήταν μεγάλη μου χαρά να βρεθώ για ακόμη μία φορά στη Σύρο και να παίξω στον φιλανθρωπικό αγώνα. Η Σύρος είναι μέσα στην καρδιά μου καθώς έρχομαι κάθε χρόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο κόσμος εδώ είναι φανταστικός, φιλόξενος και όποτε έρχομαι μου ανοίγουν την ζεστή αγκαλιά τους. Στο παιχνίδι τώρα θα πρέπει να τονίσω πως είναι μεγάλη μας υποχρέωση οι παλαίμαχοι πρέπει να συμμετάσχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να α ανταποδώσουμε στην κοινωνία αυτό που έχουμε εισπράξει σαν ποδοσφαιριστές με την Εθνική ομάδα. Οπότε ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε και πολύ περισσότερο όταν αυτό που κάναμε ήταν για το Νοσοκομείο της Σύρου που το έχει ανάγκη. Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση μας να έρθουμε εδώ».

Τέλος, ο Άγγελος Μπασινάς απάντησε και στην ερώτηση που του θέσαμε για τον αν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι ακόμη πιο ενεργοί και να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικά παιχνίδια.

«Σαφώς και πρέπει να αγωνιζόμαστε και να βρισκόμαστε σε τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις, όμως οι φιλανθρωπικοί αγώνες θα πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου και όχι μόνο από ένα άτομο.  Ο Μιχάλης Κονδύλας από την πλευρά του έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να το οργανώσει όλο αυτό. Κανονικά αυτό πρέπει να το κάνουν οι τοπικές κοινωνίες από μόνες τους. Αν οι τοπικές κοινωνίες και οι αρμόδιοι θα μπορούν να το ακόμη περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι και καλύτερο αλλά και η συμμετοχή από την πλευρά των παλαίμαχων μεγαλύτερη. Όλοι εμείς οι Παλαίμαχοι είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και να βοηθήσουμε με την σειρά μας τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες».