Η ομάδα του κ. Χριστοφιλέα φιλοξενείται από τον Πυθαγόρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου

Νίκη και γκολ στη Σάμο θέλει η Ελλάς Σύρου

Μία πολύ κρίσιμη αγωνιστική για τη συνέχεια των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνικής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, καθώς τα πάντα βρίσκονται στην… κόψη του ξυραφιού. Αρχικά η ομάδα της Ρόδου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Βάρης με 2-6 μπήκε σε περιπέτειες, αφού πλέον θέλει νίκη τουλάχιστον σε ένα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν. Αρχικά ο ΑΕΡΑ θα παίξει σήμερα με τον Ηλυσιακό, με τους γηπεδούχους να θέλουν να κλείσουν και… τυπικά την υπόθεση άνοδο. Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου στη συνέχεια έχουν ακόμη ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Αετό Λουτρών και ταυτόχρονα την ευκαιρία να κρατηθούν στο… κόλπο της ανόδου.
Από εκεί και πέρα η Ελλάς Σύρου σήμερα στις 17:00, θα φιλοξενηθεί από τον Πυθαγόρα Σάμου. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας, καθώς οι πρωταθλητές Κυκλάδων εκτός από τη νίκη θέλουν και… γκολ, καθώς θα βρεθούν απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.
Η ομάδα του κ. Χριστοφιλέα θέλει το τρίποντο, ώστε να παίξει την… άνοδο στη Σύρο κόντρα στον ισχυρό Αστέρα Βάρης. Βέβαια αν ο Α.Ε.Ρ. Αφάντου δεν καταφέρει να νικήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια τότε τόσο ο Αστέρας Βάρης, όσο και η Ελλάς Σύρου την τελευταία αγωνιστική θα χρειάζονται έναν μόλις βαθμό για να ανέβουν κατηγορία. Η ομάδα της Βάρης μπορεί να μην χρειάζεται τίποτα, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Α.Ε.Ρ. Αφάντου έχει το πλεονέκτημα μετά την νίκη του στη Ρόδο με 2-6.

Κλείνοντας, στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά, καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Η Ελλάς Σύρου εκτός από τα δικά της αποτελέσματα, χρειάζεται να έχει στραμμένη την προσοχή της και στις αναμετρήσεις που διεξάγονται.

 

 

Α.Ψ.Ε.Σ Πυθαγόρας Κοντακαιίκων

Ο σύλλογος ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ιδρύθηκε το 1978 από κατοίκους των Κοντακαιίκων Σάμου "με σκοπό την προαγωγή, διάδοση, καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος εν γένει", όπως είναι καταγεγραμμένο στο καταστατικό. Το τμήμα που υπάρχει από την αρχή της λειτουργίας του συλλόγου είναι αυτό του ποδοσφαίρου. 42 χρόνια ιστορίας με 4 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 2 Πρωταθλήματα Β' Κατηγορίας, παρουσίες σε μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική και καθιερωμένη ως μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού. Διατηρεί τμήματα ακαδημιών όλων των ηλικιών και μεγάλος στόχος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των εργασιών για την βελτίωση του Γηπέδου Κοντακαιίκων, που θα δώσει νέα ώθηση στον αθλητισμό του χωριού μας.

Από το 2012 έχει δημιουργηθεί το χορευτικό τμήμα του ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΌΡΑ. Μια προσπάθεια που στο πέρασμα των χρόνων αυξάνει την δυναμική της, τα μέλη της (διαθέτει τμήματα όλων των ηλικιών που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο) και την προσφορά της, με παρουσία σε πάμπολλες χορευτικές δραστηριότητες και με πολιτιστικό προσανατολισμό που στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών και της παράδοσης του χωριού των Κοντακαιίκων.

Στο χωριό δραστηριοποιείται έντονα ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Α.Ψ.Ε.Σ Πυθαγόρας Κοντακαιίκων, διοργανώνοντας κάθε καλοκαίρι ντοματοπόλεμο και γιορτή κρασιού. Παράλληλα η ομάδα διαθέτει αντρικό και γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα, ποδοσφαιρική ακαδημία αλλά και πολιτιστικό τμήμα. Ιδρύθηκε στις 23 Απριλίου του 1978. Η ομάδα χρησιμοποιεί το Δημοτικό Γήπεδο Κοντακαιίκων, ενώ για κάποιους αγώνες, μεταξύ των οποίων τους αγώνες των Play-Offs ανόδου στη Γ΄ Εθνική έχει χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου.

 

Το πρόγραμμα

5η αγωνιστική-Τετάρτη 31 Μαϊου

Ηλυσιακός-ΑΕΡΑ 15.30

Αστέρας Βάρης-Αετός Λουτρών 15.30

Πυθαγόρας-Ελλάς Σύρου 17.00

Διαιτητής στον αγώνα της Ελλάς θα είναι ο Λεονίδας Στάυρου (Ανατολικής Αττικής) με βοηθούς τους Ιωάννη Κουλοχέρη (Ανατολικής Αττικής) και Παρασκευή Παντελίδου (Ανατολικής Αττικής)

 

Τα αποτελέσματα έως τώρα

1η αγωνιστική

Α.Ε.Ρ.Α.- Ελλάς Σύρου 1-0
Ηλυσιακός- Αστέρας Βάρης 1-0

Ρεπό: Αετός Λουτρών-Πυθαγόρας Σάμου

 

2η αγωνιστική-Τετάρτη 17 Μαϊου

Ελλάς Σύρου-Ηλυσιακός 0-1

Αετός Λουτρών -Πυθαγόρας Σάμου 4-0

Ρεπό: Αστέρας Βάρης-Α.Ε.Ρ.Α

 

3η αγωνιστική

Α.Ε.Ρ.Α-Πυθαγόρας Σάμου 6-1

Αετός Λουτρών -Ηλυσιακός 0-3

Ρεπό: Ελλάς Σύρου-Αστέρας Βάρης

 

4η αγωνιστική

Ελλάς Σύρου-Αετός Λουτρών 1-0

ΑΕΡΑ-Αστέρας Βάρης 2-6

Ρεπό: Πυθαγόρας-Ηλυσιακός

 

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου των μπαράζ ανόδου

 ΘΕΣΗ

 ΟΜΑΔΑ

 ΤΕΡΜΑΤΑ

 ΑΓΩΝΕΣ

 ΒΑΘΜΟΙ

1

Ηλυσιακός

5-0

3

9

2

Α.Ε.Ρ Αφάντου

9-7

3

6

3

Αστέρας Βάρης

6-3

2

3

4

Ελλάς Σύρου

1-2

3

3

4

Αετός Λουτρών

4-4

3

3

6

Πυθαγόρας Σάμου

1-10

2

0