Η Ελλάς Σύρου ηττήθηκε (2-0) από τον Αστέρα στη Βάρη, πληρώνοντας ακριβά τα αμυντικά της λάθη

Αδίκησε τον εαυτό της

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γνώρισε τη Ελλάς Σύρου, καθώς έχασε με 2-0 από τον Αστέρα Βάρης εκτός έδρας. Οι Συριανοί αδίκησαν τον… εαυτό τους, καθώς πλήρωσαν ακριβά τα λάθη τους στην άμυνα. Μάλιστα και τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι Συριανοί σημειώθηκαν κόντρα στην ροή του αγώνα. Ιδιαίτερα το 1-0 ήρθε λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, όταν η Ελλάς Σύρου πίεζε τους γηπεδούχους.
Ο Μαρινάκης (γκολκίπερ) με δυνατό βολέ βρήκε πολύ ωραία τον Ντούλια, οι αμυντικοί της Ελλάς δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα και ο επιθετικός των γηπεδούχων πλάσαρε από πάνω από τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0. Για τα επόμενα πέντε λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα Βάρης να έχει το προβάδισμα με 1-0 και ταυτόχρονα να δείχνει πως πατάει καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κερδίσουν μέτρα εντός αγωνιστικού χώρου και δεν κατάφερναν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Όλα αυτά μέχρι το 57’, όταν ο Καλέλα εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη αμυντικό λάθος της ομάδας της Σύρου, κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν την ψυχολογία και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες.

Από την πλευρά της, η Ελλάς Σύρου μετά το 2-0 έδειξε πως δεν είχε τις δυνάμεις να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση, αφού σε πολλά σημεία του ημιχρόνου αν και είχε τη μπάλα στην κατοχή της, δεν πίεζε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Πλέον άπαντες στρέφονται στο εντός έδρας παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή με την Ρόδο στη Σύρο. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας, αφού οι γηπεδούχοι θα πρέπει να κρατήσουν την έδρα τους και να πάρουν εντός όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν.

Το παιχνίδι

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Ελλάς μέχρι το 18’ είχε την κατοχή της την μπάλα και έφτασε κοντά στο γκολ. Οι γηπεδούχοι κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντούλια, έπειτα το ελεύθερο από τον τερματοφύλακα. Οι αμυντικοί του κ. Χριστοφιλέα αδράνησαν και έδωσαν την ευκαιρία στον σκόρερ να αποκτήσει πλεονέκτημα και να κρεμάσει τον Παπαδόπουλο γράφοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι για τα επόμενα πέντε λεπτά είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και στο 21’ δημιούργησαν μία ακόμη καλή ευκαιρία με τον Χριστίδη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, καθώς το παιχνίδι παίζονταν στον χώρο του κέντρου.

Στα αξιόλογα του πρώτου ημιχρόνου ήταν το κόρνερ που κέρδισε ο Κότσι στο 32’.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Βάρης στο 57’ εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μία φορά το τραγικό λάθος της άμυνας της Ελλάς και ο Καλέλα με πλασέ έκανε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μετά τη σέντρα του Ντούλια από τα δεξιά και την κεφαλιά από καλό σημείο.

Στο 71’ ο Μαγκανάς νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ίσως στην μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι μετά το 2-0 ανέβαλαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς έκαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έκαναν συνεχώς λάθη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στον Αστέρα Βάρης, αλλά και να παίζουν και με την… φωτιά, ώστε να δεχθούν κι άλλο γκολ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ελλάς Σύρου προσπάθησε να βάλει το γκολ ώστε να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι, όμως ο Μαρινάκης όποτε χρειάστηκε επενέβη και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Οι καλύτερες στιγμές

4’ η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν από τον Ντούλια, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν στο σωστό σημείο και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

14’ Ο Περικλής Μηνάς κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλό σημείο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο ίδιος το εκτέλεσε με τη μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυντικών του Αστέρα Βάρης.

16’ την τελευταία στιγμή έδιωξαν τη μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων, έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Μηνά και την προβολή του Οικονομόπουλου.

18’ πολύ καλή στιγμή για την Ελλάς Σύρου με το σουτ του Μελισσόπουλου.

19’ 1-0 γκολ για τους γηπεδούχους με τον Ντούλια έπειτα το λάθος των αμυντικών των Συριανών και τον παίκτη της Βάρη να κρεμά τον Παπαδόπουλο.

21’ τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Βάρης με το σουτ του Χριστίδη.

32’ ο Κότσι βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή της ομάδας της Βάρης, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε κόρνερ.

40’ στο δεύτερο δοκάρι η σέντρα του Ζάχι, σε ένα σημείο που δεν ήταν κανείς συμπαίκτης του, έτσι πήγε χαμένη μία ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

41’ μακρινό σουτ από την ομάδα της Βάρης, ο Παπαδόπουλος είδε τη μπάλα να περνά πολλά μέτρα από το οριζόντιο δοκάρι.

43’ ο Οικονομόπουλος με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αστέρα Βάρης, όμως στη συνέχεια ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του υποδεικνύοντας τον παίκτη της Ελλάς σε θέση οφσάιντ.

45’ ο Ζαφείρης με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα των αμυντικών.

46’ ο Οικονομόπουλος την τελευταία στιγμή έδιωξε τη μπάλα στο γύρισμα του Βασιλειάδη.

57’ ο Σενεγαλέζος Καλέλα του Αστέρα Βάρης εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της Ελλάς Σύρου κι έκανε το 2-0.

60’ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Βάρης μετά την σέντρα του Ντούλια από τα δεξιά η μπάλα μετά από κεφαλιά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

71’ Σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος στο σουτ του Μαγκανά. Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

75’ ο Μαγκανάς με πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, όμως ο γκολκίπερ της Ελλάς και πάλι είχε… όχι.

78’ ο Παυλόπουλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν ως μη γενόμενη.

80’ ο Μαρινάκης αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του στην πρώτη καλή στιγμή της Ελλάς Σύρου, με το σουτ του Παράβαλου.

 81’ πάνω από τον Μελησσίπουλο πέρασε η μπάλα στη σέντρα του Κασάπη.

82’ ο Μαρινάκης έπεσε και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μπροστά από τον Μπακατσέλο.

88’ ο Δημητρόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0 όταν σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.