Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του Αίαντα Σύρου, Γιώργος Φώσκολος και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Ρούσσος

“Να βγάλουμε την επόμενη μεγάλη φουρνιά Συριανών ποδοσφαιριστών”

  • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 27 Σεπ. 2023 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Γιώργος Φώσκολος και Γιώργος Ρούσσος μίλησαν για τον Αίαντα Σύρου και για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ιδιαίτερα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας ισχυρής ακαδημίας που θα είναι με την συνεργασία όλων. Στο πλάνο αυτό ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με έμπειρους προπονητές και ταυτόχρονα τα πάντα θα είναι δωρεάν, αφού την προσπάθειά αυτή την στηρίζει χορηγικά ο όμιλος ONEX.
Από την πλευρά του, ο κ. Φώσκολος μίλησε για τους φετινούς στόχους της ανδρικής ομάδας, η οποία θα αγωνισθεί στην Α’ κατηγορία των Κυκλάδων. Όπως τόνισε, η ομάδα έχει ώστε στόχο την ανάπτυξη καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετά νέα παιδιά. Αυτό γιατί θέλει να δημιουργήσει έναν δυνατό πυρήνα αθλητών από το νησί, που στο μέλλον θα μπορεί να στηριχθεί πάνω τους.

«Στόχος μας η δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας»

Για την χρονιά που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος του Αίαντα σημείωσε: «Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό μίγμα από μικρούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, ώστε η ανδρική μας ομάδα να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε να βγάλουμε νέα ταλέντα και το νησί να στηριχθεί σ’ αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει πλέον να καταλάβουμε πως μία ομάδα από τη Σύρο για να σταθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία θα πρέπει να έχει ένα κορμό παικτών από το νησί, δεν γίνεται να είναι μόνο αθλητές με μεταγραφή. Στόχος μας για τη φετινή χρονιά είναι να δημιουργήσουμε όπως ανέφερα προηγουμένως ένα ανταγωνιστικό σύνολο και ταυτόχρονα να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλουμε πρώτα να βάλουμε τις βάσεις και μετά θα διεκδικήσουμε την άνοδο, από την πλευρά μας δεν μπορούμε να διαθέσουμε τα χρήματα που θα δώσει τη φετινή χρονιά η Ελλάς Σύρου. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα Συριανών παικτών και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να ανεβάσουμε την ομάδα μας κι άλλο επίπεδο». 

Στη συνέχεια ο κ. Φώσκολος αναφέρθηκε και στη νέα συνεργασία της ομάδας του με την ONEX και τον κ. Πάνο Ξενοκώστα.

«Θέλω να ευχαριστώ τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα την ONEX που είναι κοντά μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο Ξενοκώστα και την ONEX καθώς βλέπουμε πως κάνουν πολύ καλό έργο εδώ στο νησί και πως στηρίζει σωματεία, συλλόγους, αλλά και πολλούς που έχουν διάφορα προβλήματα».

Γιώργος Ρούσσος: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ακαδημία με την συνεργασία όλων”

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ρούσσος σημείωσε για την νέα χρονιά που ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο: «Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν θα το επαναλάβω και τώρα δικός μας στόχος είναι να υπάρξει μία συνεργασία, με όλες τις ακαδημίες του νησιού ώστε να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα. Δεν γίνεται όλες οι ομάδες της Σύρου να είναι αδύναμες, καθώς οι καλοί παίκτες είναι διάσπαρτοι σε όλες τις ακαδημίες. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι καλοί παίκτες θα πρέπει να προπονούνται με αντάξιούς τους. Έτσι σκοπό μας είναι σε ένα βάθος δύο χρόνων μπορούν όλα τα παιδιά να ανήκουν σε μία ακαδημία. Επίσης συζητάμε και με έναν μεγάλο σύλλογο για να μπούμε κάτω από την σκέπη του ώστε τα πάντα να είναι δωρεάν και οι γονείς να μην χρειάζονται να πληρώνουν. Θέλουμε να καταφέρουμε σε ένα τέτοιο σημείο που θα μπορούμε να παρέχουμε υψηλές παροχές, με πολύ καλούς προπονητές και ταυτόχρονα οι γονείς να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Έχουμε ένα πενταετές πλάνο κι αυτήν την προσπάθεια την στηρίζει η ONEX και ελπίζουμε στα επόμενα δύο χρόνια να το υλοποιήσουμε. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω πως εμείς δεν στεκόμαστε στα ονόματα, η Σύρος θα πρέπει να προβληθεί μέσα απ’ αυτό. Είναι ερασιτεχνικός ο αθλητισμός και από τη στιγμή που υπάρχει ο χορηγός που μπορεί να το στηρίξει αυτό τότε το όνομα μπορεί να έχει ως βάση το νησί».  

Ετικέτες: