Ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας μιλά για την Ελλάς Σύρου και για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος

«Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι»

  • Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 5 Ιαν. 2024 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του εμφανίζεται ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας, καθώς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η Ελλάς Σύρου ισοβαθμεί στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Μαρκό, τον ΑΕΡ Αφάντου και τον Παναιγιάλειο. Ταυτόχρονα, η ομάδα της Σύρου έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή πάνω της, μιας και έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, κοιτώντας στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Μάλιστα, θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο τυχερή να έχει κάποιους βαθμούς παραπάνω. Βέβαια, όπως σημείωσε και ο κ. Χριστοφιλέας, η Ελλάς Σύρου αυτή τη στιγμή έχει ότι της αναλογεί και πως βρίσκεται σε μία πάρα πολύ καλή θέση.

Από εκεί και πέρα, όπως σημειώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο Έλληνας τεχνικός, η ομάδα του θα αποκτήσει κάποιον παίκτη μόνο όταν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό, που να διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα μπορούν να… κουμπώσουν και με το υπόλοιπο ρόστερ.

Τέλος, ο κ. Χριστοφιλέας τονίζει πως οι στόχοι παραμένουν ίδιοι, καθώς η ομάδα του θα επιδιώξει να παραμείνει στην κατηγορία και ταυτόχρονα αυτό θέλει να συμβεί παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Την Κυριακή στις 12:30 η Ελλάς Σύρου θα φιλοξενήσει τον Πανελευσινιακό και άπαντες θέλουν ο κόσμος να βρεθεί και να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας. 

«Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο»

Η Ελλάς μετά από ένα πολύ καλό πρώτο γύρο βρίσκεται σε μία αρκετά υψηλή θέση στην βαθμολογία. Γι’ αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος τι κρατάτε και τι θα προσπαθήσετε να αλλάξετε;«Σίγουρα κρατάμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας. Αυτό που θα θέλαμε να βελτιώσουμε είναι η αποτελεσματικότητα μας σε παιχνίδια που κυριαρχήσαμε και δεν πήραμε βαθμούς».

 

Σας τρόμαξε το ξεκίνημα όπου η ομάδα σας έχανε βαθμό ή βαθμούς μετά από δικά της λάθη;

«Σίγουρα το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό, αλλά σε κανένα σημείο του δεν αμφιβάλαμε για την ομάδα μας και για το τι μπορεί να καταφέρει. Η καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές και την προπονητική ομάδα έδειχνε πως είμαστε ένα σύνολο που θέλει να πετύχει και δουλεύει αρκετά γι’ αυτό. Το μόνο που θα μπορούσα να πω, πως μας άγχωνε ήταν μην νιώσουν οι ποδοσφαιριστές μας απογοήτευση για το αποτέλεσμα, ενώ παίζαμε καλά».

 

Θα μπορούσε η Ελλάς να είναι ακόμη πιο ψηλά;

«Θεωρώ πως αν είχαμε αποφύγει κάποια λάθη και ήμασταν τυχεροί σε κάποια παιχνίδια που αξίζαμε τους βαθμούς σίγουρα θα ήμασταν και υψηλότερα στη βαθμολογία. Βέβαια, οι θεωρίες δεν σε κατατάσσουν στον βαθμολογικό πίνακα οπότε η θέση που έχουμε μάλλον είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτήν έχουμε την συγκεκριμένη στιγμή».

 

Ο στόχος παραμένει ακόμη η αποφυγή του υποβιβασμού;

«Στόχος πάντα ήταν και θα συνεχίσει να είναι η Ελλάς να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς μιλάμε για ένα πολύ μακρύ και απαιτητικό πρωτάθλημα που υποβιβάζονται 7 ομάδες. Βέβαια, αυτό θέλουμε να πραγματοποιηθεί με ελκυστικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο και νομίζω πως αν κάποιος δει τους αριθμούς είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχει ένας ακόμα γύρος πολύ δύσκολος που θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

 

Σαν ομάδα θα επιδιώξετε να ενισχυθείτε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

«Η ομάδα σημαντική ενίσχυση δεν χρειάζεται μιας και οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν το καλοκαίρι έχουν ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μας. Βέβαια αν θα βρεθεί κάτι αξιόλογο το οποίο θα είναι και κοντά στην νοοτροπία που έχει καλλιεργήσει η ομάδα θα ασχοληθούμε για να το εντάξουμε στο δυναμικό μας».

 

Την Κυριακή η Ελλάς δίνει ακόμη ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, από την άλλη ο κόσμος ακόμη δεν έχει σταθεί νομίζω όπως θα θέλατε  στην ομάδα σας. Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο ώστε να έρθει να δει το παιχνίδι από κοντά;

«Πράγματι είναι σημαντικό και δύσκολο ματς με την ομάδα της Ελευσίνας που θεωρώ πως έχει να στόχο να τερματίσει όσο ποιο κοντά γίνεται στις πρώτες θέσεις. Όσον αφορά στον κόσμο μας πραγματικά είμαι χαρούμενος που τον έχουμε δίπλα μας και στηρίζει την προσπαθείς μας και σε μεγάλο ποσοστό σε αυτόν οφείλεται και η πολύ καλή συγκομιδή στην έδρα μας. Φυσικά αν η παρουσία του στις κερκίδες αυξηθεί και έχουμε περισσότερους δίπλα μας νομίζω ότι το γήπεδο της Ερμούπολης θα γίνει ένα πραγματικό απόρθητο φρούριο, άλλωστε η Ελλάς εκπροσωπεί το νησί της Σύρου στις εθνικές κατηγορίες και το έχει βάλει στον ποδοσφαιρικό χαρτί μετά από αρκετά χρόνια. Κλείνοντας θα ήθελα να τους πω πως η ομάδα Ελλάς μπορεί να καταφέρει σημαντικά πράγματα, όμως η ομάδα Ελλάς Σύρου μαζί με το κοινό της μπορεί να καταφέρει τα πάντα, γι’ αυτό τους θέλουμε δίπλα μας να είναι ο 12ος παίκτης».