Η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου, αν και προηγήθηκε με 0-2, ηττήθηκε από την ΕΠΣ Λέσβου με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής

Τη νίκη μέσα από τα… χέρια της έχασε η Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 12 Φεβ. 2024 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα με 3-2 γνώρισε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 13ου ομίλου του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, η ΕΠΣ Κυκλάδων. Η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου, αν και προηγήθηκε με 0-2 στο σκορ, δεν κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη, καθώς οι γηπεδούχου με επική ανατροπή πήραν το τρίποντο.
Από εκεί και πέρα δυσκολεύει το έργο των Κυκλάδων, καθώς έμειναν πίσω στη βαθμολογία, αφού με τον έναν βαθμό μετά την ισοπαλία με την Σάμο είναι στην 4η θέση, με τα Δωδεκάνησα να είναι στην πρώτη με 6.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι Κυκλάδες όπως αναφέρουμε παραπάνω κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με 0-2, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την Μυτιλήνη.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Καβαλάρη. Στο 16’ από δυνατό πλάγιο του Ντρέου από τ’ αριστερά, η άμυνα της Λέσβου αδράνησε και ο Φρέρης με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2 για την ομάδα του. 

Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματά τους, μιας και ο Καβαλάρης με σουτ από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λάπα.

Η ΕΠΣ Λέσβου στο 26’ εκμεταλλευόμενη τους κενούς διαδρόμους που υπήρχαν στην άμυνα των Κυκλάδων κατέφερε αρχικά να μειώσει με τον Νέντια, έπειτα από διπλή προσπάθεια. Ο ίδιος παίκτης στο 45’ μετά από ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να είναι περισσότερο προσεκτικές στην άμυνα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι στο δικό τους καλό δεκάλεπτο είχαν ευκαιρία στο 62’, όταν ο Βετσάι με κεφαλιά έπειτα το κόρνερ του Καραγιάννη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μυτιλήνης, όμως ο διαιτητής έδειξε επιθετικό φάουλ και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 67’ ο Καβαλάρης και πάλι πρωταγωνιστής της φάσης για τις Κυκλάδες στάθηκε άτυχος, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λάπα.

Το τελευταίο 20λεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους, με την ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου να πιέζει για το γκολ της νίκης.

Στο 73’ σε σουτ του Πλούκου έξω από την περιοχή, απόκρουσε στη δεξιά γωνία του ο τερματοφύλακας Τσιγώνιας και στην επαναφορά ο Ντέντια πήρε τη μπάλα και σε μαρκάρισμα από τον Μαυρίδη, ο διαιτητής έδειξε ο σημείο του πέναλτι. Ο αρχηγός και κορυφαίος παίκτης της Λέσβου, ο Ντέντια εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, πετυχαίνοντας προσωπικό χατ-τρικ και ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ανατροπή (3-2) για την ομάδα του.

 

ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Κυκλάδων (Κ16) 3-2

Διαιτητής: Κουκούλας | Βοηθοί: Διαμαντής και Ψύλος

Ε.Π.Σ. Λέσβου (Κομνηνός): Λάπα, Κωνσταντίνου, Μωραΐτης (64’ Παπαδόπουλος), Νταλαμπίρας, Ψυρούκης, Σάχλου, Ντέντια, Γεωργίου (89’ Κορλεντίνης), Τακτικός (64’ Τζαννής), Πλούκος, Γιαννακίδης.

Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (Γατσέλος): Τσιγώνιας, Μαυρίδης, Ντρέου, Βετσάι, Μπέτσα, Ψαρράς (46’ Νίπολλι), Φρέρης (46’ Ζουμής), Βαλέτας, Καβαλάρης (78’ Κοτσέλης), Κοϊδελάι (66’ Κεβάνι), Καραγιάννης (78’ Μπούζι).

 

Η βαθμολογία της Κ16

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

6

2

2

0

0

9

1

2.

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ

3

2

1

0

1

4

6

3.

Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ

1

1

0

1

0

2

2

4.

Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1

2

0

1

1

4

5

5.

Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

0

1

0

0

1

0

5

Ετικέτες: