Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 - 07:13
  • /   Eνημέρωση: 16 Απρ. 2024 - 8:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ΕΠΣ Κυκλάδων, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό μέχρι πόσες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου. Αρχικά, το δικαίωμα το έχει η ομάδα η οποία θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση άρνησή της το δικαίωμα το αποκτά κατά σειρά η δεύτερη και η τρίτη ομάδα. Αν και οι δύο επόμενες ομάδες αρνηθούν να συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τότε δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος από το νομό μας στη διαδικασία αυτή.

Για παράδειγμα η Θύελλα Καμαρίου, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση και κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγω για τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου. Αν η ομάδα της Σαντορίνης δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε δικαίωμα αποκτά ο δεύτερος και ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα.

Πάντως η ΕΠΣ Κυκλάδων θέλει να γνωρίζει μέχρι τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 12:00 ποιες ομάδες θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα μπαράζ. Να θυμίσουμε εδώ πως οι αγώνες ανόδου θα αρχίσουν στις 28 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Βάσει του άρθρου 4 παρ. 6 του Κ.Α.Π, σε περίπτωση  άρνησης της Πρωταθλήτριας Ομάδας μας να συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, η αντικατάσταση της κατά προτεραιότητα μπορεί να γίνει μέχρι δύο ομάδες, από την δευτεραθλήτρια και την τριταθλήτρια στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Β’ Φάσης.

            Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε ως την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 12.00 όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας ή όχι στα ανωτέρω μπαράζ, προκειμένου να ορίσουμε εμβόλιμη αγωνιστική μιας και τα μπαράζ ξεκινούν την 28η Απριλίου 2024.