Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

  • Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024 - 08:00

Κυπελλούχος Ελλάδος για εικοστή φορά στην ιστορία του στέφθηκε απόψε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» επιβλήθηκε επί του Άρη με 1-0 χάρη σε… buzzer beater του Γιώργου Βαγιαννίδη και σήκωσε το τρόπαιο, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

 

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού ήταν κακό ποιοτικά, με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη να έχουν από μία καλή στιγμή, χωρίς να μπορέσει κάποια από τις δύο ομάδες να επιβάλλει τον ρυθμό της. Στο 25′ ο Λοντίγκιν απέκρουσε την κεφαλιά του Φαμπιάνο ενώ στο 27′ ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Μαντσίνι, στις δύο μοναδικές ευκαιρίες του σαρανταπενταλέπτου.

Στο δεύτερο μέρος η αποβολή του Κώτσιρα άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο και ο Ζάμορα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. O Άρης πέταξε στα σκουπίδια το πλεονέκτημά του, όταν είδε τον Νταρίντα και τον Ζουλ να αποβάλλονται.

Στο 10vs9, οι «πράσινοι» πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με Μπερνάρντ και Μπακασέτα και τελικά στο 96′, ο Βαγιαννίδης μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και χάρισε το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

https://www.naftemporiki.gr/