Πέρασε κι από το Αιγίνιο ο Φοίνικας που επικράτησε με 1-3 (25-22, 19-25, 24-26, 22-25) της Νίκης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague

Ξεκίνησε την… αντεπίθεσή του το «Πειρατικό»

  • Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2018 - 10:09
  • /   Eνημέρωση: 8 Ιαν. 2018 - 11:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου πέρασε «δια πυρός και σίδηρου» από το Αιγίνιο, καθώς τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Νίκη. Η ομάδα του Όσκαρ Κάσμαρτσικ έδειξε χαρακτήρα και… μέταλλο νικητή και στο τέλος έφυγε με το τρίποντο στις αποσκευές έπειτα το 3-1 επί της Νίκης Αιγινίου. Το παιχνίδι των δύο ομάδων άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής (1η του δευτέρου γύρου), με το «Πειρατικό» να κάνει ιδανικό… ξεκίνημα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πάρα πολύ καλό βόλεϊ, βγάζοντας δύσκολες άμυνες και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου.

 

Δεν το επηρέασε η διακοπή

Η ομάδα της Σύρου ξεκίνησε… ιδανικό το 2018, αφού μέσα σε διάστημα δύο ημερών πήρε δύο σπουδαία διπλά και έδειξε πως είναι έτοιμος για την… αντεπίθεση. Το «Πειρατικό» αρχικά αγωνίσθηκε στην Αλεξανδρούπολη και πέρασε σαν… σίφουνας επικρατώντας με 3-0 του Εθνικού, έπειτα από ένα καλό παιχνίδι από όλους τους αθλητές του κ. Κάσμαρτσικ. Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο το "Πειρατικό» από την Αλεξανδρούπολη κατέβηκε στο Αιγίνιο, όπου φιλοξενήθηκε από την τοπική νίκη. Ένα ματς ιδιαίτερου χαρακτήρα, καθώς οι Συριανοί δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης. Το αρχικό μούδιασμα φάνηκε στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, όπου αν και μπήκαν οι Συριανοί δυνατά, στη συνέχεια κάποια λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0.

Οι παίκτες του κ. Κάσμαρτσικ προέρχονταν από διακοπή τεσσάρων ημερών, αφού τους είχε δοθεί άδεια να περάσουν με τις οικογένειές τους τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αμέσως μετά οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο κατέβαλε υπέρ προσπάθεια, ώστε να επανέλθουν όλοι σε… αγωνιστικούς ρυθμούς. Όπως έδειξαν και τα παιχνίδια τόσο με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όσο και με την Νίκη Αιγινίου, η διακοπή δεν επηρέασε τους Συριανούς, μάλιστα τους βοήθησε να πάρουν κάποιες ανάσες και να… αποφορτιστούν.

Στη συνέχεια του αγώνα με την ομάδα του Αιγινίου οι Συριανοί κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και να ισοφαρίσουν σε 1-1. Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατούν καλύτερα και μάλιστα να αυξάνουν τη διαφορά στους πέντε πόντους τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους έξι πόντους, όμως οι Συριανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους… κουβέντα. Με τα πιεστικά σέρβις τόσο από τον Χήρα, όσο κι από τον Πέτερλιν κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να μπουν εκ νέου στο ματς. Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου στο σετ αυτό στη θέση του Μαρούλη είχε περάσει τον Ηλία, οποίος συνέβαλε με τη σειρά του στην… αντεπίθεση της ομάδας του. Το «πειρατικό» κράτησε την τακτική του που είχε από την αρχή του αγώνα, αλλά και στα δύσκολα και κρίσιμα σημεία διατήρησε την ψυχραιμία του. Το 24-26 έδωσε το… ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα της Σύρου, καθώς ο Φοίνικας προηγήθηκε με 2-1, την στιγμή που κατά τη διάρκεια του σετ βρέθηκε ακόμη και με έξι πόντους πίσω. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, οι φιλοξενούμενοι ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, διατηρούσαν μία διαφορά κοντά στους τρεις πόντους και την κράτησαν μέχρι το τέλος. Αθλητές και τεχνικό επιτελείο πανηγύρισαν έξαλα τη νίκη στο τέλος κόντρα στην ομάδα του Αιγινίου, καθώς ήλθε μετά από κόπο, αλλά και μεγάλη προσπάθεια.

 

Με… οδηγό τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ  

 

Η μεγάλη νίκη στο Αιγίνιο είχε… ονοματεπώνυμο. Ο Βούλγαρος διαγώνιος της ομάδας της Σύρου, Μπόγιαν Γιορντάνοφ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς σημείωσε συνολικά 37 πόντους, με αποτελεσματικό φλοτ σέρβις και το «Πειρατικό» με το τρίποντο αυτό έπιασε στη δεύτερη θέση με 24 Βαθμός τον ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω το ματς του Φοίνικα με τη Νίκη στο Αιγίνιο, άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα του δευτέρου γύρου. Οι Συριανοί πήραν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Volley League και πλέον ξεκινούν με καλύτερους οιωνούς το δεύτερο και πιο σημαντικό μισό του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά η Νίκη Αιγινίου γνώρισε την 5ης ήττα σε 11 ματς – έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον ΠΑΟΚ – και διατηρήθηκε στους 15 βαθμούς.

 

 Το ματς

Ανατροπή είχαμε και στο 1ο σετ όπου ο Φοίνικας ξεκίνησε πολύ δυνατά και με φλοτ σερβίς δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή της Νίκης. Οι Συριανοί ξέφυγαν 10-7, ενώ με τις δύο επιθέσεις του Λιτζ άνοιξαν τη διαφορά στο 17-13. Ο πρώτος χρόνος του Ντίνα, το μπλοκ του Μαυροβουνιώτη και η κόντρα επίθεση του Στρούγκαρ μείωσαν σε 17-16. Ο Φοίνικας προηγήθηκε για τελευταία φορά 19-17 με τον Γιορντάνοφ αλλά η Νίκη με Στρούγκαρ, Κιχάντα και δύο επιθέσεις του Λουκούμι έκανε σερί 5-0 και προσπέρασε 22-19. Ο Φοίνικας με πρόβλημα στην υποδοχή έχασε το ρυθμό του και ο Δημητριάδης με τον Κιχάντα έκαναν το 25-22 και το 1-0 σετ.

 

Το φλοτ σερβίς του Λινζ χάλασε την υποδοχή της Νίκης και ο Φοίνικας προηγήθηκε 6-1 στο 2ο σετ βάζοντας αμέσως τις βάσεις για την ισοφάριση. Η Νίκη μείωσε σε 10-8 αλλά στο 10-7 ο Γιορντάνοφ έδωσε ρεσιτάλ από τα 9μ. Ο Βούλγαρος πήρε έναν άσσο και δύο κόντρα επιθέσεις και μαζί με τους Πέτερλίν, Λιντζ και Χήρα οικοδόμησαν σερί 7-0 ανεβάζοντας το σκορ στο 17-7. Η Νίκη μάζεψε λίγο τη διαφορά αλλά ο Λιντζ με νέο άσσο έκανε το 25-19.

 

Στο 3ο σετ η Νίκη ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τους Μαυροβουνιώτη, Δημητριάδη και μπλοκ του Ντίνα πήρε προβάδισμα 9-3. Ο Κιχάντα έκανε το 17-11 διατηρώντας για τελευταία φορά το +6 γιατί από εκεί και πέρα ήρθαν τα πάνω κάτω. Με φλοτ σερβίς Πέτερλιν και τον Γιορντάνοφ να τελειώνει τρεις κόντρα επιθέσεις ο Φοίνικας έκανε συνολικό σερί 4-0 και μείωσε 17-15. Με μία επίθεση και ένα μπλοκ του Χήρα έφεραν την ισοφάριση 18-18. Ακολούθησε μάχη πόντο πόντο και ο Γιορντάνοφ έκανε το 24-23. Ο Δημητριάδης ισοφάρισε (24-24) και το σετ τελείωσε με 26-24 για τον Φοίνικα επίθεση του Πέτερλιν και λάθος επίθεση του Δημητριάδη.

 

Με την κατάκτηση του 3ου σετ ο Φοίνικας απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η Νίκη έκανε πιο εύκολα το λάθος. Με την είσοδο του Ηλία στο 4ο σετ στη θέση του Μαρούλη αλλά και του Σούρδι αντί του Λιντζ ο Φοίνικας φρεσκαρίστηκε και προηγήθηκε από την αρχή με δύο πόντους. Με τις επιθέσεις του Γιάτση και του Γιορντάνοφ και τον άσσο του Ηλία ο Φοίνικας έκανε σερί 3-0 και ανέβασε τη διαφορά στο +5 (14-9). Ο Λουκούμι με τον Μαυροβουνιώτη έφεραν την ισοφάριση για τη Νίκη 18-18 αλλά το φλοτ σερβίς του Σούρδι, ένας άσσος που πέτυχε και δύο πόντοι του Γιορντάνοφ έκαναν το 21-18 κι εκεί κρίθηκε ο αγώνας αφού μέχρι το τέλος ο Φοίνικας κράτησε τη διαφορά και τελείωσε το σετ 25-22 με επίθεση του Γιορντάνοφ.

 

Οι Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης είπε: «Δυστυχώς για δεύτερο αγώνα δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Κάναμε κι εμείς λάθη αλλά έκαναν και πολλά λάθη οι διαιτητές. Ζητάμε σεβασμό από όλους. Δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα και παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς σε δύο εντός έδρας αγώνες δεν πήραμε κάποιον βαθμό. Αυτό μας προβληματίζει και μας στεναχωρεί αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω».

 

Όσκαρ Κάσμαρτσικ: «Διατηρήσαμε σε όλο το ματς την… τακτική μας»

 

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο ματς γιατί η Νίκη πάλεψε πολύ. Θα έλεγα πως ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο παιχνίδι που δώσαμε. Για άλλη μία φορά μείναμε πιστοί στην τακτική μας. Αντιδράσαμε σωστά στα κρίσιμα σημεία, κρατήσαμε την τακτική μας και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Χαίρομαι που γυρίζουμε στη βάση μας με έξι πόντους και μόνο ένα χαμένο σετ. Η ομάδα έχει σταθεροποιήσει την απόδοση της και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Εχουμε μία εβδομάδα που θα προετοιμαστούμε καλά και μετά ακολουθεί ένας μήνας με επτά δύσκολα ματς».

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Θάνος Μαρούλης δήλωσε: «Σκεφτόμουν πως πιθανότατα να είχαμε κάποια απώλεια στους δύο αγώνες με Εθνικό και Νίκη αλλά όλα πήγαν τέλεια και πήραμε έξι πολύτιμους βαθμούς. Είναι δύο νίκες που θα κάνουν τη διαφορά και θα μας επιτρέψουν να κοιτάμε τη βαθμολογία προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Είναι φανερό πως με τον νέο κόουτς η ομάδα έχει αποκτήσει σταθερότητα και ηρεμία. Έχουμε πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία που την ακολουθούμε πιστά. Δεν παίζουμε πλέον στην τύχη. Έχουμε στόχο, παίζουμε με τακτική και ο κόουτς έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των παικτών που παίζουν και για αυτόν. Συγχαρητήρια και στον Ηλία που μπήκε στη θέση μου στα μέσα του 3ου σετ και έδωσε φρασκάρισμα και ηρεμία στην ομάδα. Έρχεται μήνας φωτιά και στόχος μας είναι ο τελικός στο Λιγκ Καπ, η διάκριση στην Ευρώπης και η σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι να φτάσει η ώρα της υπέρβασης».

 

Νίκη Αιγινίου – Φοίνικας Σύρου 1-3

Τα σετ: (25-22, 19-25, 24-26, 22-25) σε 115’΄

Διαιτητές: Βασιλειάδης – Δανιηλίδου

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 13-16, 21-19, 25-22

2ο σετ: 4-8, 7-16, 11-21, 19-25

3ο σετ: 8-3, 16-11, 19-21, 24-26

4ο σετ: 6-8, 13-16, 18-21, 22-25

ΝΙΚΗ (Στράντζαλης): Δημητριάδης 8 (5/7 επ, 3 άσσοι), Μαυροβουνιώτης 15 (12/32 επ, 3 μπλοκ, 44% υπ -19% άριστες), Ντίνας 6 (4/8 επ, 2 μπλοκ), Κιγιάδα 13 (9/11 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Στρούγκαρ 17 (15/31 επ, 2μπλοκ), Λουκούμι 11 (9/17 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ -24% υπ) / Ραΐκοβιτς (λ, 68% υπ -37% άριστες), Παπαλεξίου, Ρεμπούτζιας, Μηλής

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Κάσμαρστσικ): Χήρας 7 (4/5 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μαρούλης 1 (1/1 επ), Λινζ 7 (4/9 επ, 3 άσσοι, 67% υπ – 17% άριστες), Γιορντάνοφ 37 (35/54 επ, 2 άσσοι), Πέτερλιν 16 (14/27 επ, 1 άσσος, 1 μπλο, 53% υπ -13% άριστες), Γάτσης 6 ( 3/6 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης, (λ, 74% υπ - 42% άριστες), Στεφανίδης, Ηλίας 1 (άσσος), Σούρδι 5 (3/12 επ, 2 άσσοι, 55% υπ -27% άριστες), Σταυρακάκης.

 *Οι πόντοι της Νίκης προήλθαν από 5 άσσους, 54 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 11 άσσους, 64 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.