«Άρωμα» Σύρου η καλύτερη επτάδα της 12ης αγωνιστικής

MVP της 12ης αγωνιστικής ο Δημήτρης Ζήσης

  • Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, 2018 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιαν. 2018 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

O διεθνής λίμπερο του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ζήσης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18 και είναι το πρώτο λίμπερο μετά από τέσσερις σεζόν που λαμβάνει ανάλογη διάκριση. Η προηγούμενη ήταν και πάλι για λίμπερο του ΑΟ Φοίνικα Σύρου, του Θάνου Παπαδημητρίου την 2η αγωνιστική της σεζόν 2013-14.

 

O 23χρονος λίμπερο του Φοίνικα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στη νίκη επί με 3-1 σετ εκτός έδρας επί της Νίκης Αιγινίου για την 12η αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα. Ο Ζήσης σε 19 υποδοχές δεν είχε κανένα λάθος με 74% υποδοχή και 42% άριστες, ενώ βοήθησε τα μέγιστα στις αμυντικές προσπάθειες της ομάδας του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Ζήσης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League Πάμε Στοίχημα και η πρώτος παίκτης του Φοίνικα Σύρου που λαμβάνει αυτή την διάκριση την εφετινή σεζόν και μάλιστα είναι η 21η φορά που παίκτης του Φοίνικα αναδεικνύεται MVP.

Ο Δημήτρης Ζήσης έχει γεννηθεί στις 2 Απριλίου 1994 στην Πρέβεζα έχει ύψος 1.83. Ξεκίνησε το βόλεϊ από τον Α.Ο.Πρέβεζας όπου είχε προπονητή τον μπαμπά του Πολύκαρπο (Πολ) Ζήση που έχει μεγάλη προσφορά στο άθλημα. Το 2012 πήγε στον Παναθηναϊκό όπου έμεινε για μία σεζόν. Ακολούθησαν δύο χρονιές στον Παμβοχαϊκό (2013-15) και από το 2015 είναι στον Φοίνικα.

Ο Δημήτρης Ζήσης είπε για την διάκριση του: «Δεν το είχα πολυσκεφτεί ότι κάποτε θα ήμουν MVP. Είναι πολύ σημαντική διάκριση για όλους τους αθλητές και πάντα είναι ξεχωριστή για όλους. Την αφιερώνω στον πατέρα μου για όσα μου έχει προσφέρει. Πάνω από όλα την αφιερώνω στην ομάδα και σε όσους πίστεψαν σε εμένα. Η νίκη μας στο Αιγίνιο ήρθε μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Αυτή η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη γιατί ξεκίνησε από τη νίκη μας στην Αλεξανδρούπολη και δύο μέρες μετά νικήσαμε και στο Αιγίνιο. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα αλλά όλη η ομάδα έπαιξε καλά και πήραμε 6 βαθμούς. Η ομάδα σταδιακά ανεβαίνει ποιοτικά και αυτό είναι έργο του προπονητή. Ο Κασμαρτσικ είναι πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς. Η ανάλυση του αγώνα είναι σούπερ, οι τακτικές άριστες και ξέρει να ανεβάζει την ψυχολογία των αθλητών. Κάνει αλλαγές εκεί που χρειάζεται. Στο ματς με το Αιγίνιο εάν δεν ήταν αυτός θα χάναμε. Μας δίνει αναλυτικές οδηγίες στον καθένα, πως να παίζουμε ντουμπλαζ, πως να κινηθούμε στο γήπεδο. Εχουμε στόχο να κάνουμε ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα, αρεκτά ψηλά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, ίσως σε νοκ άουτ να μπορέσουμε να τον χτυπήσουμε. Είναι η τρίτη χρονιά στη Σύρο και αισθάνομαι πολύ καλά και μεγάλη ασφάλεια. Είναι μεγάλη επιτυχία μία ομάδα από νησί να ειναι συνέχεια στις ψηλές θέσεις. Τα θέματα οργάνωσης λύνονται, οι πληρωμές γίνονται κανονικά και πολλοί δυνατοί και σοβαροί άνθρωποι είναι κοντά στην ομάδα. Αισθάνεσαι ότι κάποιος σε νοιάζεται και είσαι αφιερωμένος στην δουλειά».
Επίσης, στην καλύτερα επτάδα της 12ης αγωνιστικής συμπεριελήφθη ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ενώ στην δεύτερη καλύτερη επτάδα ήταν και ο Φράν Πέτερλιν, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι αλήθεια πως στις τελευταίες δύο αγωνιστικές η επιλογή του MVP, αλλά και των διακριθέντων αθλητών ήταν πολύ δύσκολη, αφού πολλοί ήταν αυτοί που φλέρταραν με την επιλογή του πολυτιμότερου αθλητή. Ο Γιορντάνοφ, αλλά και ο Πέτερλιν είχαν επίσης πολύ καλή απόδοση στα ματς με Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και με τη Νίκη Αιγινίου.   

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 2017-18
ΜVP: Δημήτρης Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Κεντρικοί: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός), Μάθιου Σέιφερτ (Εθνικός Πειραιώς) 
Ακραίοι: Γκιόν Μαρτίνεζ (ΠΑΟΚ), Λούκα Βελίτσκοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

 

Δεύτερη 7αδα της 12ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Διαγώνιος: Χόρχε Παγιάν (Εθνικός Αλεξ.)
Λίμπερο: Θάνος Παπαδημητρίου (ΠΑΟΚ) 
Κεντρικοί: Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός)
Ακραίοι: Φραν Πέτερλιν (Φοίνικας Σύρου), Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετ.)

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2017-18:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Λούκα Βελίτσκοβιτς) - Παναθηναϊκός (Σίλβα Μπολζάνι)

Νίκη Αιγινίου (Ροντρίγκεζ Κιχάδα) - ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Δημήτρης Ζήσης)

Ολυμπιακός (Μάρκους Μπέμε) - Παμβοχαϊκός (Ανέστης Δαλακούρας)

ΑΟΠ Κηφισιάς (Τέιλορ Χάντ) - ΠΑΟΚ (Γκιόν Μαρτίνεζ)

Ηρακλής Πετ. (Κώστας Προύσαλης) - Ηρακλής Χαλκίδας (Τιάγκο Γκελίνσκι)

Παναχαϊκή (Νίκος Ρουμελιώτης) - Εθνικός Πειραιώς (Μάθιου Σέιφερτ)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Χαντ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
6η αγωνιστική: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
7η αγωνιστική: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
8η αγωνιστική: Λούκα Βελίτσκοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
9η αγωνιστική: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός) 
10η αγωνιστική: Υπάρχει σε εκκρεμότητα ο αγώνας ΠΑΟΚ - Νίκη Αιγινίου (27/1/18) 
11η αγωνιστική: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
12η αγωνιστική: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)