Ο Θάνος Μαρούλης ήταν ο καλύτερος πασαδόρος της 13ης αγωνιστικής και οι Γιορντάνοφ, Πέτερλιν συμπεριελήφθησαν στην δεύτερη καλύτερη επτάδα

Είναι σε καλή κατάσταση και το...δείχνουν

  • Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιαν. 2018 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η καλή εμφάνιση στο ματς με τον Ηρακλή στη Σύρο είχε ως αποτέλεσμα 3 αθλητές του «Πειρατικού» να συμπεριληφθούν στους διακριθέντες της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι Συριανοί είχαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα κόντρα στον «γηραιό» κι αυτό γιατί οι παίκτες του Φοίνικα έπιασαν μία πάρα πολύ καλή απόδοση. Ο Θάνος Μαρούλης, ο… μαέστρος του «Πειρατικού» έδειξε πως μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα του σε… ασφαλή νερά και μάλιστα να αναδείξει την αξία των συναθλητών του. Το παιχνίδι πριν την έναρξή του μόνο εύκολο δεν χαρακτηριζόταν, όμως όλοι οι αθλητές του Όσκαρ Κάσμαρτσικ έπιασαν καλή απόδοση και έκαμψαν την αντίσταση των Θεσσαλονικιών. Συμπαραστάτες του Θάνου Μαρούλη στη νίκη επί του Ηρακλή ήταν και ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγια Γιορντάνοφ ο οποίος συμπεριελήφθη στη δεύτερη καλύτερη επτάδα της 13ης αγωνιστικής, αλλά και ο φραν Πέτερλιν.  

 

MVP της 13ης αγωνιστικής ο Ντε Σόουζα της Κηφισιάς

Από το... κρεβάτι του πόνου ο Βραζιλιάνος ακραίος του ΑΟΠ Κηφισιάς Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

 

O 27χρονος ακραίος δεν μόνο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Κηφισιάς επί του Ηρακλή Χαλκίδας με 3-2 σετ στην Κάνηθο αλλά με την περιπέτεια του συγκίνησε το πανελλήνιο και φυσικά την κοινότητα του βόλεϊ. Ο Σοάρες στο 2ο σετ του αγώνα έκανε υπερπροσπάθεια για άμυνα και χτύπησε στον θώρακα. Σε όλο τον αγώνα δυσκολεύονταν στην αναπνοή αλλά η θέληση του να αγωνιστεί και να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια τον κράτησαν στον αγώνα χωρίς να πει το παραμικρό στον προπονητή του και σους συμπαίκτες του. Οταν με προσωπικές του ενέργειες η Κηφισιά προηγήθηκε 12-8 στο 5ο σετ και μη μπορώντας να αντέξει άλλο κατέρρευσε στο γήπεδο και με την άμεση κινητοποίηση των ανθρώπων του Ηρακλή Χαλκίδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

 

Οι ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό και απλά επιβεβαίωσαν την αρχική γνωμάτευση του γιατρού κ. Στάικου για συμπτώματα υπερκόπωσης και κρίση πανικού. Ο παίκτης έχει πάρει ήδη εξιτήριο και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει προπονήσεις.

 

Να σημειωθεί πως ο Σόουζα σημείωσε 22 πόντους στον συγκεκριμένο αγώνα που προήλθαν από 19 επιθέσεις (19/38 προσπάθειες), 2 άσσους και 1 μπλοκ. Επίσης κράτησε σε υψηλό επίπεδο την υποδοχή. Σε 38 προσπάθειες έκανε μόλις ένα λάθος και η υποδοχή του ήταν 61% και 39% τέλειες. Ομως τέραστια ήταν η προσφορά του και στην άμυνα.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League Πάμε Στοίχημα και ο δεύτερος παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς μετά τον Τέιλορ Χαντ που λαμβάνει αυτή την διάκριση την εφετινή σεζόν. Επίσης είναι  και μάλιστα είναι η 22η φορά που παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς αναδεικνύεται MVP από τότε που η ομάδα ανέβηκε στην Volley League.

 

Ο Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα έχει γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου 1990 και έχει ύψος 1.88. Εχει αγωνιστεί στη Σάντος, στην Ελλάδα ήρθε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 και έμεινε το μισό της σεζόν 2012-13 και τη σεζόν 2013-14. Πέρυσι πήγε στο δεύτερο μισό στην Κύζικο και το καλοκαίρι επέστρεψε στην Κηφισιά. 

 

Ο ακραίος της Κηφισιάς Ιγκόρ Ντε Σόουζα τόνισε για την διάκρισή του: « Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βραβείο. Ακόμα πιο χαρούμενο με κάνει το γεγονός ότι βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας. Οι συμπαίκτες μου και εγώ βρήκαμε τον τρόπο να παίξουμε καλά. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης στη συνέχεια του πρωταθλήματος». 

Για την περιπέτεια της υγείας του τόνισε: «Ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για εμένα. Δεν θυμάμαι πολλά στο τέλος του τάι μπρέικ. Αυτές τις ημέρες αναρρώνω. Μέρα με την ημέρα είμαι όλο και πιο δυνατός. Σύντομα θα είμαι 100% έτοιμος και θα βοηθήσω την Κηφισιά να υλοποιήσει τους στόχους της. Αφιερώνω την διάκριση σε όσους μου συμπαραστάθηκαν».

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα (ΑΟΠ Κηφισιάς)

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 2017-18
ΜVP: Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Πασαδόρος: Θάνος Μαρούλης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου) 
Διαγώνιος: Νίκος Παλέντζας (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) 
Λίμπερο: Μπόγιαν Ραΐκοβιτς (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)

Κεντρικοί: Μαγκαλάες Γκλάντσσόουν (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός), Παναγιώτης Πελεκούδας (ΠΑΟΚ)
Ακραίοι: Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα (ΑΟΠ Κηφισιάς), Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

 

 

Δεύτερη 7αδα της 13ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Φερνάντο Ξαβιέ Μοράλες (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) 
Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Γιώργος Κάπελας (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Κεντρικοί: Νίκος Χριστόφας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ακραίοι: Μαρτίνεζ Γκιόν (ΠΑΟΚ), Φραν Πέτερλιν (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
 

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2017-18:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Νίκος Χριστόφας) -Ολυμπιακός (Τοντόρ Αλεξίεφ)

Παναθηναϊκός (Γιονάτας Καρντόσο) - Νίκη Αιγινίου (Μπόγιαν Ραΐκοβιτς)

ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Θάνος Μαρούλης) - Ηρακλής Πετ. (Στέλιος Τζιουμάκας)

Εθνικός Πειραιώς (Αχιλλέας Μπάσης)- Παμβοχαϊκός (Νίκος Παλέντζας)

Ηρακλής Χαλκίδας (Σιλβέιρα Μότα) - ΑΟΠ Κηφισιάς (Ιγκόρ ντε Σόουζα) -

ΠΑΟΚ (Γκιόν Μαρτίνεζ) - Παναχαϊκή (Νίκος Ρουμελιώτης)

 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Χαντ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
6η αγωνιστική: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
7η αγωνιστική: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
8η αγωνιστική: Λούκα Βελίτσκοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
9η αγωνιστική: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός) 
10η αγωνιστική: Υπάρχει σε εκκρεμότητα ο αγώνας ΠΑΟΚ - Νίκη Αιγινίου (27/1/18) 
11η αγωνιστική: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
12η αγωνιστική: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου) 
13η αγωνιστική: Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα (ΑΟΠ Κηφισιάς) 

Ετικέτες: