Ο Α.Σ. Σύρου επικράτησε με 0-3 της Μυτιλήνης και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέση

Κόντρα στον… Φοίνικα για την πρωτιά

Ο Α.Σ. Σύρου έφτασε τις δύο νίκες στο τουρνουά ανόδου για την Α2 που πραγματοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Το συγκρότημα από την Σύρο την Τρίτη το απόγευμα επικράτησαν με 0-3 σετ (16-25, 18-25, 16-25) του Α.Ο. Μυτιλήνης και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με έξι (6) βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα των πρωταθλητών Κυκλάδων, καθώς δεν χρειάστηκε και να προσπαθήσουν ιδιαίτερα ώστε να φτάσουν στη νίκη και ταυτόχρονα να κάνουν  συντήρηση δυνάμεων για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τετάρτης (19:00) με τον Φοίνικα Ρόδου.

Τα σενάρια

Η ομάδα της Σύρου με το τρίποντο απέναντι στον Α.Ο. Μυτιλήνης έφτασε τους έξι (6) βαθμούς και πέρασε μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Ο Φοίνικας Ρόδου έχει 4 βαθμούς, ενώ η Χίο  έχει 5  η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει το τουρνουά. Η Μυτιλήνη έχει μηδέ (0) και το παιχνίδι για την πρώτη θέση θα διεξαχθεί τν Τετάρτη στις 19:00 μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Φοίνικα Ρόδου. Οι Συριανοί θέλουν έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση και να προκριθούν στην επόμενη φάση των αγώνων. Η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες από την ΕΣΠΕΔΑ (Δυτική Αττική), την ΕΣΠΑΑΑ (Αθηνών και Ανατολικής Αττικής), την ΕΣΠΕΚ (Κρήτης) και την ΕΣΠΕΠ ( Πελοποννήσου).  Από τις πέντε αυτές πρωταθλήτριες ομάδες οι τρεις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για την Α2 κατηγορία.

Η Βαθμολογία

Ομάδα                                                Βαθμοί

Α.Σ. Σύρου                                         6

Χίος                                                   5

Φοίνικας Ρόδου                                4

Μυτιλήνη                                           0

 

Το φιλμ του αγώνα

Οι τυπικά γηπεδούχοι (Α.Ο. Μυτιλήνης) ξεκίνησαν με πολύ όρεξη το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν διαφορά τριών πόντων (4-1), όμως στη συνέχεια οι Συριανοί αντέδρασαν και με τον Δ. Μαραγκό ισοφάρισαν σε 4-4. Ο Μελάς πήρε το μπλοκ άουτ και οι Συριανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (4-5) διευρύνοντας μάλιστα το σερί τους στο 4-0. Ο Τριχώνας με άσσο έκανε το 10-9 για την ομάδα της Μυτιλήνης η οποία δείχνει στο κομμάτι αυτό αρκετά καλά στοιχεία. Ο Α.Σ. Σύρου με τον Νομικό στη γραμμή του σερβίς έχει σερί 0-4 και το σκορ έχει μετατραπεί σε 10-13. Στο +6 για την ομάδα έφτασε η διαφορά για την Σύρο, έπειτα και τον πόντο από τον Μελά (14-20). Οι Συριανοί ξεκίνησαν μετά το πρώτο… μισό του σετ να πατούν σταδιακά… γκάζι και να αυξάνουν τη διαφορά φτάνοντας μέχρι και το +6. Ο Α. Ρούσσος σαν σε… προπόνηση έκανε το 16-23 έπειτα το καλό σερβίς του Δούναβη. Ο Βελέντζας πέρασε έξυπνα την μπάλα, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έβγαλαν άμυνα και το σκορ έγινε 16-25 και το 0-1 στα σετ.

Αρχικά το σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ 2-3, όμως η συνέχεια είχε τους Συριανούς να… αυξάνουν ταχύτητα και να ξεφεύγουν με τέσσερις πόντους 3-7.  Ο Μοκάλης μείωσε με άσσο σε 10-11 και έβαλε και πάλι την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, καθώς στο κομμάτι αυτό του παιχνιδιού οι Συριανοί έχουν κάνει αρκετά λάθη. Μάλιστα με το μπλοκ από τον Κατσακούλη η Μυτιλήνη πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-11, κάνοντας ένα σερί 5-0. Νέο λάθος από πλευράς ομάδας Σύρου με τον Δ. Μαραγκό να βρίσκει φιλέ και το σκορ να γίνεται 15-13. Ο Κατσακούλη στην κόντρα για το 16-13. Με σερί 0-3 και τον Μαραγκό η Σύρος ισοφάρισε σε 16-16. Οι Συριανοί μετά το 15-13 πάτησαν γκάζι και με σερί 3-9 ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, πήραν κεφάλι στο σκορ με τέσσερις πόντους 18-22 και βρέθηκαν κοντά στο 0-2. Λάθος από πλευράς Παπασταύρου 18-23. Ο Δ. Μαραγκός με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 18-25 και το 0-2 στα σετ.

Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα με τον Μαραγκό να κάνει το 3-4 και ο ίδιος με μπλοκ το 3-5. Η ομάδα της Μυτιλήνης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από πλευράς Σύρου έγιναν αρκετές αλλαγές και το σκορ έγινε 6-5. Στη συνέχεια οι «αναπληρωματικοί» βρήκαν τα πατήματά τους εντός αγωνιστικού χώρου και με σερί κατάφεραν να κάνουν το 11-16. Στο σημείο αυτό του αγώνα στον αγώνα ως αλλαγή πέρασε και ο νεαρός Ροσσολάτος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει κάποιες εμπειρίες από τα ματς της προκριματικής φάσης. Ο Δ. Μαραγκός έκανε με επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα το 16-22 και η ομάδα της Σύρου κοντά στο 0-3 και να φτάσει στις δύο νίκες στο τουρνουά ανόδου. Με λάθος από πλευράς Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε το σετ 16-25, ο Α.Σ. Σύρου έκανε το 0-3 και έφτασε τους έξι πόντους.