Δημήτρης Διαμαντίδης, Σάκης Ρουβάς και Βίκη Χατζηβασιλείου έδωσαν το παρών στο «Ios Open Beach Volley Tournament»

Μεγαλώνει ο… στόχος μετά την επιτυχία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υψηλούς προσκεκλημένους ολοκληρώθηκε το «Ios Open Beach Volley Tournament».

Οι αγώνες του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Μυλοπότα και από την πρώτη έως και την τελευταία ημέρες υπήρχε έντονο ενδιαφέρον, με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως για πρώτη το νησί της Ίου φιλοξένησε αγώνες Beach Volley, κάτι το οποίο έδωσε τεράστια χαρά τόσο στον κόσμο, όσο και στους αθλητές που θέλησαν να πάρουν μέρος στο τουρνουά. Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωση έφερε εφορία χαρά στους διοργανωτές που πλέον θέλουν να στοχεύσουν παραπάνω και να φτάσουν στο σημείο το τουρνουά αυτό να γίνει… διεθνές.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτοι ημιτελικοί των ανδρών όπου αναμετρήθηκαν το ζευγάρι των Δεναξά, Σταμπέλλου με τους Αριστόπουλο και Παπαγγελόπουλο με τους τελευταίους να παίρνουν τη νίκη με 0-3 (πρώτο σετ:20-22, 10-21), ενώ στο επόμενο ζευγάρι επικράτησαν οι Κλώνος και Σοφοκλέους των Μπατζίλη και Σκαρλατίδη με το ίδιο σκορ, δηλαδή 2-0 (21-8,21-13). 

Στις γυναίκες την πρόκριση στον τελικό πανηγύρισαν οι Παπαδάκη, Φωτεινού που νίκησαν τις Βελισσάρη και Καρυτινού με 2-0 σετ (21-10, 21-10). Στο παιχνίδι το συγκεκριμένο υπήρχε και μία άτυχη – άσχημη στιγμή με την Βελισσάρη να τραυματίζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ματς να διακοπή και να προκρίνεται η αντίπαλη ομάδα.

Στο άλλο ζευγάρι το εισιτήριο του τελικού πήραν οι Γεωργοπούλου, Κωτσίρα που επικράτησαν με 2-0 σετ ( 21-16,21-16) των Καραγεώργου, Μπότου. 

Μετά τους ημιτελικούς την… σκυτάλη πήραν οι αγώνες επίδειξης όπου διήρκησαν μισή ώρα, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σάκη Ρούβα και Βίκυ Χατζηβασιλείου να κλέβουν την… παράσταση.  

Ο κόσμος όπως αναφέρουμε παραπάνω έδωσε από νωρίς στην παραλία Μυλοπότα βροντερό παρών, τόσο για να δει τους.. υψηλούς προσκεκλημένους, αλλά και τους τελικούς, ανδρών και γυναικών.

Το ζευγάρι  Παπαδάκη, Φωτεινού επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (21-17, 21-18) των Γεωργοπούλου Κωτσίρα, βγάζοντας στο τερέν αρκετή από την εμπειρία τους.

Στους άνδρες, οι Κλώνος και Σοφοκλέους πραγματοποιώντας ένα πάρα πολύ καλό πρώτο σετ  επικράτησαν με 11-21 και απέκτησαν ψυχολογία για τη συνέχεια του τελικού. Το δεύτερο σετ ήταν ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους… μάχη για το ποιος θα το κατακτήσει και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 17-21 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που με τη λήξη του αγώνα όλοι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν με θέρμη.

 

Οι βραβεύσεις των νικητών έγιναν, από τον Δήμαρχο Ίου, Μιχάλη Πετρόπουλο, τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Μπάτσαλη, τον γενικό αρχηγό του Α.Σ. Ίου, Κυριάκο Λαμπάρα, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Καραμπίκα, την υπεύθυνη τμήματος βόλεϊ Α.Σ Ίου, Κατερίνα Αρτέμη, τον διεθνή μπασκετμπολίστα τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Βόλεϊ Κυκλάδων, Χρύσανθο Σολάρη.

MVP στις γυναίκες αναδείχθηκε η Γεωργοπούλου ενώ για τους άνδρες τη διάκριση αυτή πανηγύρισε ο Σοφοκλέους.