Τσινός και Πολίτης έκαναν την έκπληξη στον τελικό και κατέκτησαν τον τίτλο στο 7ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley της Βάρης

«Μάγεψαν» πάνω στην άμμο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 7ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley στην παραλία της Βάρης. Διοργανωτές και αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλες αυτές τις μέρες και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Ένα θέαμα που αρκετοί είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Η παραλία της Βάρης ήταν από νωρίς το πρωί όλες αυτές τις μέρες από κόσμο και η απόδοση των αθλητών τους έκλεβαν την προσοχή.

Νικητές του τουρνουά ήταν το δίδυμο Τσινός – Πολίτης, καθώς επικράτησαν στον μεγάλο τελικού με 2-0 των Μπογιατζόπουλο και Εφραιμίδη. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως την 3η θέση του τουρνουά κατέλαβαν οι : Περρής  - Βαχαβιόλος καθώς επικράτησαν στον μικρό τελικό του διδύμου Μάρκου Πρίντεζη και Ταυρή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης του μεγάλου τελικού το δίδυμο Τσινός – Πολίτης έπαιξε καλύτερα κατά τη διάρκεια του τελικού, αλλά και γενικότερα απέδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, καθώς έφτασε και πήρε τον τίτλο αήττητη. Από εκεί και πέρα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ο Νικήτας Εφραιμίδης –αθλητής Volleyleague – μαζί με τον Κώστα Μπογιατζόπουλο έπαιξαν όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαν, όμως όταν ανέβασαν… στροφές ο Μπογιατζόπουλος τραυματίστηκε και δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να χτυπήσουν τον αγώνα. Παρόλα αυτά ο τελικός ήταν εντυπωσιακός με ωραίες και δύσκολες άμυνες, αλλά και επιθέσεις βγαλμένες από… μεγάλα τουρνουά.

Στο πρώτο σετ το ζευγάρι Τσινός – Πολίτης, έπαιξαν ουσιαστικά… μόνοι αφού δεν ήταν στο κλίμα του τελικό τόσο ο Μπογιατζόπουλος όσο και ο Εφραιμίδης.

Αρχικά ο Τσινός άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 και ο Μπογιατζόπουλος στη συνέχεια ισοφάρισε σε 1-1. Το 3-1 διαμορφώθηκε από τη λανθασμένη επιθετική προσπάθεια του Μπογιατζόπουλου. Ο ίδιος όμως στη συνέχεια μείωσε σε 3-2. Ο Τσινός με επίθεση από το κέντρο έκανε το 4-2 και ο ίδιος παίκτης κέρδισε τον Εφραιμίδη για το 5-2. Ο Τσινός με άσσο έκανε το 6-2, ανεβάζοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους. Άουτ πέρασε η προσπάθεια του Μπογιατζόπουλου 7-2. Ο Εφραιμίδης με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο μείωσε σε 10-3, μειώνοντας στους… επτά. Ο Πολίτης με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπογιατζόπουλο για το 13-4. Στο φιλέ σταμάτησε το σέρβις του Τσινού 14-5. Ο Εφραιμίδης πήρε πάνω του την επίθεση και το σκορ έγινε 15-6. Ο Πολίτης όμως έφερε και πάλι τη διαφορά στους δέκα 16-6. Άσχημη επίθεση από τον Μπογιατζοπουλο 17-6. Ο φυσικοθεραπευτής του Φοίνικα μείωσε με επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο σε 18-7, όμως η διαφορά ήταν μεγάλη και δύσκολα θα ανατρεπόταν η κατάσταση. Ο Τσινός έκανε το 20-9 και με έξυπνο πλασέ ο ίδιος παίκτης έκανε το 21-10, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν ο Μπογιατζόπουλος με τον Εφραιμίδη μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πάλεψαν το σετ μέχρι το τέλος, όμως ο τραυματισμός του Μπογιατζόπουλου σε πολλά σημεία του σετ δεν του επέτρεψαν να παίξει όπως θα ήθελε. Ο Τσινός με τον Πολίτη παρά την πίεση που τους άσκησαν οι αντίπαλοί τους, άντεξαν και μάλιστα με εντυπωσιακές άμυνες έβγαλαν κόντρα επιθέσεις. Το 2-0 είναι γεγονός και το κύπελλο της καλύτερης ομάδας δόθηκε στο δίδυμο Τσινός – Πολίτης.

Ο Τσινός πήρε το μπλοκ άουτ για το 2-1 και στη συνέχεια ο Μπογιατζόπουλος ισοφάρισε σε 2-2. Ο Εφραιμίδης σταμάτησε τον Τσινό πάνω στον φιλέ και με μπλοκ το σκο έγινε 4-4. Ο Συριανός αθλητής πήρε στη συνέχεια το… αίμα του πίσω και με ωραία προσπάθεια έκανε το 6-4. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πόντους, αφού αρχικά υπήρξε μία πάρα πολύ δύσκολη άμυνα από τον ίδιο τον αθλητή. Ο Μπογιατζόπουλος μείωσε σε 8-6 με ωραίο πλασέ και ο ίδιος με άσσο έκανε το 8-7. Ο Εφραιμιδης μείωσε σε 15-13 και στη συνέχια με το άουτ σερβίς του Πολίτη το σκορ έγινε 16-14. Για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο ματς το δίδυμο Μπογιατζόπουλου – Εφραιμίδη πέρασε μπροστά στο 18-19, με άσσο του Μπογιατζόπουλους. Ο Πολίτης ισοφάρισε σε 19-19 και το δεύτερο σετ πήρε… φωτιά. Ο τσινός έκανε το 20-19 και ο Μπογιατζόπουλος ισοφάρισε σε 20-20. Ο Πολίτης έκανε το 21-20. Ο Εφραιμίδης έκανε το 23-23 και ο Μπογιατζόποιυλος το 23-24. Ένα λάθος τελείωμα του ίδιου στη συνέχεια στέρησε από την ομάδα του την ισοφάριση. Αφού το σκορ έγινε 24-24 και η συνέχεια άνηκε στους πρωταθλητές. Ο Τσινός με άσσο έκανε το 25-24 και ο Μπογιατζόπουλος με νέο λάθος διαμόρφωσε το τελικό 26=24 για τους νικητές.