Την Τετάρτη στις 19:15 ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα φιλοξενήσει στο κλειστό του αθλητικού κέντρου τον Παναθηναϊκό στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής

Νίκη και μόνο νίκη θέλει το «Πειρατικό»

Τον Παναθηναϊκό θα φιλοξενήσει ο Φοίνικας Σύρου ONEX την Τετάρτη στις 19:15 στο κλειστό του αθλητικού κέντρου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Η εν λόγω αναμέτρηση είχε αναβληθεί διότι υπήρχαν κρούσματα COVID-19 σε παίκτες του Παναθηναϊκού και είχε ενεργοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τα δεδομένα βέβαια είναι πλέον διαφορετικά, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, δεν οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, με τον «δικέφαλο» να είναι στην κορυφή με 34 βαθμούς. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 30 και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 3η θέση με 27. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX έχει 24 και βρίσκεται στην 4η θέση και στο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στον Παναθηναϊκό θέλει μόνο νίκη. Μία νίκη η οποία θα του δώσει αρχικά την ευκαιρία να φτάσει στην βαθμολογία τον Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα από το ντέρμπι των αιωνίων. Να θυμίσουμε πως την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που θα καίγονται βαθμολογικά και οι δύο ομάδες. Το «Πειρατικό» θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό γιατί αρχικά σε ήττα του Ολυμπιακού θα τον προσπεράσει στην βαθμολογία, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα έχουμε τριπλή (με καθαρή νίκη του Ολυμπιακού) ισοβαθμία στη δεύτερη θέση. Με τα μεταξύ των τριών αυτών ομάδων αποτελέσματα θα ξεκαθαρίσουν την τελική τους βαθμολογική κατάταξη. Ο κόσμος του νησιού από την πλευρά του θα έχει την ευκαιρία την Τετάρτη να παρακολουθήσει μία σπουδαία αναμέτρηση και ταυτόχρονα να ενισχύσει τους παίκτες του κ. Μιλενκόσκι. Ο Φοίνικας έχει ανάγκη την στήριξη του κόσμου του ώστε να φτάσει σε μία ακόμη νίκη και να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών.

«Θέλουμε νίκη για να μειώσουμε την απόσταση από τον Παναθηναϊκό»

Ο λίμπερο του ΦοίνικαΣύρου ONEX, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, μίλησε για το εντός έδρας δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς πέρα από πολύ καλή ομάδα που είναι ούτως ή άλλως, βρίσκεται και σε μία περίοδο φόρμας, δεδομένων των πολλών ανταγωνιστικών αγώνων που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα. Βέβαια τα πολλά παιχνίδια μπορούν ταυτόχρονα να προκαλέσουν και κόπωση στο συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Φοίνικας και να πάρει τη νίκη, η οποία θα μειώσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε χαρακτηριστικά: "Έχουμε μπροστά ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό καθώς με νίκη μας ανεβαίνουμε στον βαθμολογικό πίνακα και μειώνουμε τη διαφορά μας από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό για μας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σίγουρα ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό αυτό το διάστημα, καθώς έχει δώσει αρκετούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό βέβαια σημαίνει και επιπλέον κούραση και είναι κάτι που ίσως τον επηρεάσει στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Εμείς από την μεριά μας, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχαμε κάποια πιο εύκολα ματς, έτσι λοιπόν βρέθηκε χρόνος ώστε να πάρουν ανάσες κάποιοι αθλητές, να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία - αλλά δυνατή - έτσι ώστε να φορμαριστούμε για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια και από δω και πέρα θα έχουμε αρκετούς αγώνες Τετάρτη – Σάββατο.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για αυτό το παιχνίδι, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά και στο σύνολο μας σαν ομάδα και πιστεύω ότι από δω και πέρα θα παίξουμε καλό και ουσιαστικό βόλεϊ.

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, όπως σε κάθε παιχνίδι μας και ελπίζω όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια πολύ μεγάλη νίκη".