Τεράστια νίκη του Φοίνικα Σύρου ONEX (3-0) επί του Παναθηναϊκού

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Συριανοί επικράτησαν με 3-0 σετ. Το «Πειρατικό» ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός χάνοντας το πρώτο σετ, που όπως έδειχναν τα πράγματα το έλεγχο, δεν είχε την ψυχολογία στη συνέχεια να διεκδικήσει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όπου και προηγήθηκαν με 2-6 και ο Αλεξάντερ Σένισιτς αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ, ώστε να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, που μπήκαν… μουδιασμένοι στο παιχνίδι. Ο Χαραλαμπίδης νίκησε το διπλό μπλοκ των πρασίνων και μείωσε σε 4-7. Το «πειρατικό» στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και με σερί 5-0 πέρασε με το μπλοκ του Φρομ μπροστά στο σκορ με 12-11.  Ο Μάρκου με άσσο έβαλε και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό με 12-13 και στη συνέχεια το μπλοκ του Ρανγκέλ έκανε το 12-14. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός με μπλοκ πάνω στον Χαραλαμπίδη έκανε το 12-15 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς μείωσε σε 13-15. Ο Φοίνικας μείωσε σε 17-18 και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Σάντερ ήρθε πίσω από τα τρία μέτρα κι έκανε το 17-21, με τον κ. Σένισιτς να καλείς τάιμ άουτ, αφού είδε τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει και πάλι με τέσσερις πόντους. Ο Κλίκεμπεργκ πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 18-21. Με δύο συνεχόμενους άσσους από τον Ιερεζουέλο το «πειρατικό» μείωσε σε 20-21. Ο Φρομ με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο ισοφάρισε σε 22-22, έπειτα και την άμυνα του Κωνσταντινίδη. Άσσος από τον Κλίκεμπεργκ 23-22. Ο Ρανγκέλ σταμάτησε τον Φρομ για το 23-24. Ο Μάρκου με λάθος επίθεση έβαλε μπροστά τον Φοίνικα με 25-24 και στη συνέχεια το διπλό μπλοκ των Συριανών σταμάτησε τους φιλοξνεούμενους για το 26-24 και το «πειρατικό» πήρε το πρώτο σετ 1-0.

 

Στο δεύτερο σετ οι Συριανοί ξεκίνησαν με καλή ψυχολογία και με τον Φρομ προηγήθηκαν με 2-0. Ο Κωστόπουλος έστειλε τη μπάλα από τη γραμμή του σέρβις στο φιλέ για το 7-4. Ο Μάρκου με ωραίο πέρασμα μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 7-5. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 9-5, για να έρθει ο Φράγκος και να μειώσει σε 9-6. Ο Φρομ από την πάιπ το 10-6. Η ομάδα του Αλεξάντερ Σένισιτς σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του δεύτερου σετ δείχνει να ελέγχει τον ρυθμό, καθώς έχει αποκτήσει μία διαφορά με πέντε πόντους 12-7 και να δείχνει περισσότερη θέληση για το 2-0. Ο Χαραλαμπίδης με ωραίο κι έξυπνο τρόπο νίκησε τον Πετρέα για το 14-7. Ο Χαραλαμπίδης σαν σε προπόνηση από την χαλασμένη υποδοχή του Ζήση έκανε το 17-9 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. ο Κλίκεμπεργκ μετά από φάση διαρκείας το 18-10. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στον πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ το 19-10. Ο Φράγκος είχε την ευκαιρία να μειώσει, όμως αστόχησε στην προσπάθειά του και το σκορ έγινε 20-12. Νέος άσσος από τον Ιερεζουέλο (τρίτος στο παιχνίδι) 21-12. Ο Μιχάλοβιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 23-13 και για πρώτη φορά στο παιχνίδι ο Φοίνικας Σύρου ONEX στο +10. Προπόνηση δείχνει να είναι το δεύτερο σετ για τους Συριανούς αφού κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό και με τον Κλίκεμπεργκ με άσσο έκαναν το 25-23 και το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο τρίτο σετ μετά την άστοχη προσπάθεια από τον Φρομ 0-1. Ο Σάντερς με δυσκολία πέρασε τη μπάλα κι έκανε το 3-4 για τους φιλοξενούμενους. Ο Χαραλαμπίδης κάτι σαν… τάπα πάνω στον Φράγκο έκανε το 4-4. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια πήγαιναν πόντο – πόντο, μέχρι το λάθος του Μιχάλοβιτς που ο Παναθηναϊκός έκανε το 7-9. Ο Φρομ μείωσε αμέσως σε 8-9 και ο Μιχάλοβιτς ισοφάρισε σε 9-9. Ο Μιχάλοβιτς έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με τρεις πόντους 12-15. Ο Φράγκος με ωραίο τρόπο έκανε το 14-17 και στη συνέχει ο Φρομ μείωσε σε 15-17. Με δύο συνεχόμενους άσσος από τον Μιχάλοβιτς οι Συριανοί ισοφάρισαν σε 18-18 και ο κ. Ανδρεόπουλος βλέποντας την ομάδα να χάνει τη διαφορά των τριών πόντων που είχε κάλεσε τάιμ άουτ, ώστε να κόψει τον ρυθμό των Συριανών. Ο Γιάκομπσεν σταμάτησε τον Κλίκεμπεργκ για το 20-21. Ο πασαδόρος των πρασίνων με νέο μπλοκ έκανε το 21-23 και ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Κλίκεμπεργκ και ο Φοίνικας Σύρου ONEX ισοφάρισε σε 23-23, βάζοντας… φωτιά στο τέλος του σετ. Ο Μιχάλοβιτς στην κόντρα το 24-23 και για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Φρομ έσπασε το διπλό μπλοκ των πρασίνων για το 25-24. Ο Μιχάλοβιτς στην μεγάλη διαγώνιο το 26-25. Ο Ιερεζουέλο τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο την φάση για το 27-25 και έκανε το 3-0 στα σετ.