Έμεινε… ζωντανός και πάει για τη λύτρωση στο φινάλε ο Φοίνικας ONEX

Φοίνικας Σύρου ONEX και Κηφισιά θα παίξουν την ερχόμενη Πέμπτη για το τρίτο και τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι για τα Play off, με τον νικητή να καταλαμβάνει την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Το «πειρατικό» παρέμεινε ζωντανό, καθώς μετά την ήττα στη Σύρο έπαιξε με την πλάτη στον… τοίχο στο Ζηρίνειο. Η ομάδα του κ. Σένισιτς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από την Κηφισιά, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να νικήσει με 1- 3 και να παρατείνει την αγωνία. Οι Συριανοί βρέθηκαν σε πάρα πολύ καλή ημέρα, επιβάλλοντας των ρυθμό τους, καθώς με τα μπλοκ και τα πολύ καλά σέρβις τους, δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κηφισιά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ Αλεξάνταρ Σένισιτς σημείωσε: «Αρχικά να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη αυτή, γιατί όλη τη σεζόν χάσαμε τρεις φορές από την Κηφισιά και με αυτό τον τρόπο έδειξαν και ότι είναι καλή ομάδα και ποιοτικοί σαν παίκτες. Μέχρι τα μισά του α' σετ παίξαμε αρκετά καλά, στη συνέχεια όμως κάναμε κάποια διαδοχικά λάθη, η Κηφισιά ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να πάρει το σετ. Μετά έβαλα τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη στο παιχνίδι και αυτό βοήθησε την ομάδα. Από κει και πέρα είχαμε και αρκετά μπλοκ, με πολλά από αυτά να γίνονται από τον πασαδόρο, τον Ιερεζουέλο. Συνολικά όμως το μπλοκ μας ήταν πολύ καλό. Ο μόνος στόχος μας ήταν να κερδίσουμε και αυτό κάναμε. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι, τα χαρτιά μας όλα είναι ανοιχτά. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα παίξουμε ακόμα καλύτερα και αυτό θα το δείξουμε στη Σύρο».

 

Από την πλευρά του ο ακραίος των Συριανών και εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Γιάννης Ρουμελιωτάκης είπε:: « Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τον τρόπο που έπαιξε και τη νίκη που πήρε στο Ζηρίνειο. Κηφισιά και Φοίνικας είναι ανταγωνιστικές ομάδες, όμως εμείς καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Είχαμε παραπάνω ενέργεια και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Το τρίτο παιχνίδι στη Σύρο είναι και το τελευταίο και έχει χαρακτήρα τελικού. Εμείς πρέπει να μπούμε στο γήπεδο, να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μας, όπως κάναμε και απόψε και να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη νίκη».
 

 

Τέλος για το δεύτερο παιχνίδι με την Κηφισιά μίλησε ο διαγώνιος του Φοίνικα ONEX Πίτερ Μιχάλοβιτς: «Το τελευταίο παιχνίδι στη Σύρο μάς άφησε πολύ πικρή γεύση και ξέραμε ότι θα έπρεπε να δείξουμε κάτι καλύτερο σήμερα και να μη δώσουμε έτσι την 5η θέση στην Κηφισιά. Μπορεί να θεώρησαν ότι δεν θα αντιδράσουμε, αλλά όπως είδατε, με εξαίρεση το δεύτερο μέρος του α' σετ, είχαμε ένα τέλειο παιχνίδι και ήμασταν καλύτεροι σε κάθε τομέα. Είναι ωραία λοιπόν η νίκη αλλά και το γεγονός ότι έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα μας».